Strona 1 z 1 |
[ 10 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Nowa funkcja w grze (Wezwij)
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Błądzący w Tunelach
|
Witam .
Jako iż co 30 minut widzę na czacie "Mod/gm priv" mam pewną propozycję . Dodać komendę /wezwij , która automatycznie wysylala by wiadomość do moderatora wiadomość o konieczności pomocy graczowi . Moderator mógłby włączyć opcje otrzymywania wiadomości o tym jakąś komendą , bądz wyłączyć kiedy byłby zajęty. Oszczędziło by to "wytężania wzroku moderatora/gamemastera" i dodatkowo oszczędziło by malego spamu na kurczaku. Za nadużywanie tej komendy byłaby jakaś kara (np. wyłączenie tej opcji na jakiś czas) . @DevV Przecież skoro ktoś pisze , że potrzebuje moderatora/gm na priv , to ma jakiś powód . _________________ Ostatnio edytowany przez Grzesioen, 30 Lip 2015, o 16:51, edytowano w sumie 1 raz |
|
30 Lip 2015, o 15:49 |
|
|
Chodząca legenda
|
Ah już widzę ten spam na priv od ludzi, którzy używaliby tej komendy tylko po to, żeby naspamować moderatorowi. Jakiej to pomocy od moderatora się oczekuje?
|
|
30 Lip 2015, o 16:50 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
@Devv ale to łatwo można zrobić mechanizm, typu dopóki mod/gm nie odpisze Ci na pw możesz zrobić tylko 1 wezwanie, jeśli się tak nie da to gracze bez odpowiedzi by byli karani, tak czy siak teraz gracze spamują modowi i wiadomo jak to się dla nich kończy.
|
|
30 Lip 2015, o 17:13 |
|
|
Chodząca legenda
|
Problem jest tego typu, że większość graczy uważa moderatorów za encyklopedię wiedzy.
I większość próśb pomocy sprowadzałaby się do "pomorzesz w prubie druiduw?", "gdzie jest grabarz?", "gdzie jest varhornem?" albo z serii "ile chodzi ayol". Dorzucanie moderatorom kolejnego problemu na głowę to nie jest dobre rozwiązanie |
|
30 Lip 2015, o 19:03 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
|
Już widzę to dręczenie modów , pomysł może i dobry idea piękna ale co zrobisz z trollami i spamerami ? Nic
_________________ Nie boje się śmierci - a to z prostego powody jestem jej sługą , Jestem czarownikiem Voodoo |
|
30 Lip 2015, o 19:07 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
Ograniczenie czasowe, raz na 10-15 minut i git
_________________ Nie wiesz o co chodzi? Chodzi o http://screenshooter.net/100009842/kesibin Turniej Profesji Ostlor 2018 Luty: 1 Miejsce Turniej Profesji Ostlor 2018 Grudzień: 1 Miejsce 11.03.2017 11:16 Epik Imisindo został zdobyty! |
|
30 Lip 2015, o 19:31 |
|
|
Administrator
|
DevV napisał(a): Jakiej to pomocy od moderatora się oczekuje? Ponawiam to pytanie, w podobnym wątku także je zadałem i pozostało bez odpowiedzi. _________________ Rzuff - s2 (Taern.pl) Rzuffi - s1 (Taern.com) Rzuff na YT: http://goo.gl/84D78E |
|
30 Lip 2015, o 20:15 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
|
rzuff napisał(a): DevV napisał(a): Jakiej to pomocy od moderatora się oczekuje? Ponawiam to pytanie, w podobnym wątku także je zadałem i pozostało bez odpowiedzi. W moim odczuciu moderator powinien pilnować porządku, więc powinna być jakaś lista moderatorów żeby szybko i skutecznie zwalczać złych ludzi. Niejednokrotnie spotykam się z przykrymi sytacjami błagając boga żeby udało mi się skontaktować z moderatorem, i jak to zrobić? Dobrym pomysłem było by poszerzenie komendy /ekipa o liste moderatorów. DevV napisał(a): Ah już widzę ten spam na priv od ludzi, którzy używaliby tej komendy tylko po to, żeby naspamować moderatorowi. Jakiej to pomocy od moderatora się oczekuje? Z tego co wiem, komenda /ekipa działa i gm'owie żyją a nawet odpowiadają na zgłoszenia. Więc zaproponowane przeze mnie rozwiązanie prawdopodobnie ulżyłoby w pracy gm'om. Ostatnio edytowany przez TeszTakMam, 30 Lip 2015, o 20:57, edytowano w sumie 1 raz |
|
30 Lip 2015, o 20:44 |
|
|
Uczeń Heremona
|
DevV napisał(a): Problem jest tego typu, że większość graczy uważa moderatorów za encyklopedię wiedzy. I większość próśb pomocy sprowadzałaby się do "pomorzesz w prubie druiduw?", "gdzie jest grabarz?", "gdzie jest varhornem?" albo z serii "ile chodzi ayol". Dorzucanie moderatorom kolejnego problemu na głowę to nie jest dobre rozwiązanie Nic nie stoi na przeszkodzie byście wzieli kilku graczy dobrze "ocykanych" z grą, z questami itd którzy za platynkę mieliby obowiązek odpisywać na kurczaku na pytania w stylu: "gdzie jest grabarz", "gdzie mag z pruby druiduf" i inne takie rzeczy. |
|
30 Lip 2015, o 20:56 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
Hmm, takich pomysłów było już zapewne wiele, i jeszcze dużo ich będzie. Polecam czasem użyć "szukajki". forum.taern.pl/viewtopic.php?f=121&t=42858
_________________ Weź sobie te słowa do serca: jeśli Ty będziesz dla mnie miły, ja również. Jeśli będziesz zachowywał się jak glupiec i egoista - zerwiemy kontakt. |
|
30 Lip 2015, o 21:20 |
|
|
Strona 1 z 1 |
[ 10 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 53 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |