desacred napisał(a):
Nasze stanowisko w tej kwestii jest nadal takie samo - nie chcemy wprowadzać kolejnej tarczy z której mogłyby korzystać postacie magiczne. Wpływ tarcz na postacie mogące z nich korzystać i tak jest bardzo duży w stosunku do postaci które nie mogą sobie pozwolić na zdjęcie broni 2-ręcznej.
Ktorą z postaci nie może zdjąć broni 2 ręcznej? łuk masowo grający na tarczy z mieczem w pierwszych rundach do wbijania debufów (czy to miecz na zrękę do wbicia piachu, czy pod wiedzę sztylecik dla wbicia TSa czy nawet oba wymiennie), barba masowo gryzący z tarczą, czy sh, często nawet w ogóle nie zakładający kastetów grając pod rozbijanie barbie? Nie ma czegoś takiego jak nie mogę sobie pozwolić na zdjęcie broni 2ręcznej - mogę co najwyżej tego nie chcieć - niezależnie od profesji, dlatego możecie mieć stanowisko niechęci do tarczy dla magów, ale nie dawaj mi takiego argumentu, bo jest prawie, że śmieszny, a z cała pewnością nie jest prawdziwy.
Powiesz, że mały lvl uka/barby/sh nie może latać z tarczą? Wielu "fyzyków" bije ze zwykłego ataku i stoi na tarczy dla lepszej przeżywalności na low-lvlu niezależnie od tego czy to dla niego korzyść czy nie.
Najwyżej możecie tu dawać argument, że magikami i tak się łatwo gra i gdyby nie duża umieralność to przy swoim dmg by im było jeszcze łatwiej i waliłoby to balans, ale weź pod uwagę, że dla użycia tarczy magiczni inwestują w siłę - nieważne czy użyją rarowej czy sklepówki, więc de facto gra im się na low-lvlu czasem trudniej, bo nie mają z czego dać więcej w moc i wiedzę i dmg jest słabsze, mimo lepszej przeżywalności.
EDIT i nie pisz "kolejnej" bo do 75lva nie ma ani jednej, zresztą z definicji o kolejnej możemy mówić o 3 w górę, a licząc smugę mamy aż jedną.