Strona 1 z 2 |
[ 12 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Gildia => rangi
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Inżynier
|
Dzień dobry.
Podobny wątek był poruszany w temacie z wprowadzeniem większej ilości maksymalnego jedzenia. Jednak w owym temacie została poruszona tylko kwestia jedzenia dla petów, a w tym temacie chciałbym przedstawić propozycję zażegnania tego kłopotu, oraz nadania prawie każdej randze w gildii jakiegokolwiek znaczenia (sam rok temu ustawiłem sobie aspira i nie czuję się przez to w niczym gorszy od generała). Panel administracyjny kanclerza (o ile jest to wykonalne) Polegałoby to na tabeli do której wgląd ma każdy członek gildii w zakładce Gildia, jednak modyfikować tą tabelę mógłby tylko kanclerz. Przykładowy zakres działania: Załącznik: panelkanclerza.jpg Jednak jeżeli stworzenie owego panelu nie jest możliwe, dobre będzie również zwyczajne uściślenie i rozwinięcie reguł cd możliwości członków w każdej gildii na sztywno, a na powyższym ss-ie są moje propozycje cd możliwości graczy z poszczególnymi rangami. Taki podział spowodowałby, że nawet byle kapitan (który w niektórych gildiach jest dawany na wejście) byłby ważnym elementem każdej gildii. Oczywiście można dołożyć tam również posiadanie petów i kilka innych rzeczy (nawet samą modyfikacje tych uprawnień dla rang), jednak uważam, że przynajmniej do petów powinien być osobny panel. Czekam na komentarze, opinie i propozycje jak wg Was powinien na sztywno być ustawiony taki panel Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości. |
|
8 Cze 2016, o 23:35 | ||
Współpracownik Gnarla
|
Akurat dostep do klatek mozna przydzielić dla odpowiednich rang jak i ilość pobieranych zwoi.
|
|
9 Cze 2016, o 07:48 |
|
|
Uczeń Heremona
|
Mnie mierzi nazewnictwo rang.
Ktoś już kiedyś zaproponował by kanclerz mógł dowolnie nazwać daną rangę w swojej gildii, to troszkę przegięcie (bo zaraz biegałyby jakieś językowe kaleki w stylu "xDxxlol") ale zmiana nazwy w zależności od patronatu pod którym założyło się gildie... Odpowiednio dobrane nazwy byłyby moim zdaniem klimatyczne. A i konkurs przy okazji można byłoby na te nazwy zrobić |
|
9 Cze 2016, o 08:09 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
Yambo napisał(a): W temacie bufkow i niekarmionych petów, w ikariamie wlaciciel gildii sam tworzy rangi i daje im uprawnienia. W przypadku swiatyni mogloby to byc dobrym rozwiązaniem. Up oczywiście ze ograniczenie tego jest wslazane. Ja zaproponowalem ogolny pomysl bez szczegółów ;D |
|
9 Cze 2016, o 08:23 |
|
|
Inżynier
|
A może coś w rodzaju listy 100 różnych rang z wyborem 10 dla każdej gildii wg uznania kanclerza?
|
|
9 Cze 2016, o 08:41 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
Knoxi napisał(a): A może coś w rodzaju listy 100 różnych rang z wyborem 10 dla każdej gildii wg uznania kanclerza? To jeszcze wymyśl te 100 rang :p |
|
9 Cze 2016, o 09:21 |
|
|
Pogromca Valdaroga
|
Witajcie
Zaproponowałem w dziale ekipy nowa zakładkę w gildii tzw. Zarządzanie, gdzie kanclerz mógłby decydować o takich rzeczach jak, może/nie może : - Pobierać buff z gildii ; - Pisać na czacie gildii ; - Kupić / odebrać peta ; - Wysyłać zaproszenia do gildii, sojuszu czy wojny ; - Ładować świątynie, teleport i karmić pety, - wyrzucić z gildii. Oczywiście wszystko w zależności od rangi. Narazie nie wiem jaki będzie odzew ale zobaczymy. Wysłane z mojego E2003 przy użyciu Tapatalka _________________ Łucznik 124lvl Larkas - OFF Rycerz 64lvl Larkas - OFF 27-12-2016 Koniec przygody z The Pride of Taern. |
|
9 Cze 2016, o 09:33 |
|
|
Inżynier
|
Skoro poszlo juz wyżej to jest to ponad naszym zasięgiem wiec temat można zamknąć i powoli czekać na efekty
Darkhen dzieki za info A cd tych 100 rang, kwestia kilku dni oraz otrzymania założeń owych rang i ich nawiązań, niektóre nazwy mogą podkreslac pokojowe podejscie gildii, wojenne, kupieckie, czysto patriotyczne i inne |
|
9 Cze 2016, o 12:13 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
Torkil napisał(a): Mnie mierzi nazewnictwo rang. Ktoś już kiedyś zaproponował by kanclerz mógł dowolnie nazwać daną rangę w swojej gildii, to troszkę przegięcie (bo zaraz biegałyby jakieś językowe kaleki w stylu "xDxxlol") ale zmiana nazwy w zależności od patronatu pod którym założyło się gildie... Odpowiednio dobrane nazwy byłyby moim zdaniem klimatyczne. A i konkurs przy okazji można byłoby na te nazwy zrobić Nie do końca, bo i tak przy graczu byś widział tylko numer rangi przy nazwie gildii, a jak by się tam ona nazywała nie ma znaczenia. A co do samego pomysłu... ja bym dopisał wgląd w ilość pobieranych ładunków buffa przez danych graczy i "ściągę" z posiadanych petów w jednym miejscu, co by ułatwiło życie kanclerzowi w stopniu znacznym... nie tylko tyle, że teraz może zobaczyć jakie są pety i ewentualnie popracować z kartką i długopisem czy z excelem i sobie powyliczać kto i co ma i ile to żre, potem jeszcze zliczać składki... No i po raz kolejny ponawiam propozycję rangi karnej - rangi 0 lub -1 bez uprawnień do pobierania czegokolwiek i kneblem na czat gildiowy oraz konieczna w wielu sytuacjach możliwość odesłania cudzego peta przez kanclerza - bo teraz jak ktoś jest nieaktywny i nie karmi swojego zwierza to jedyny sposób, żeby nie wyżerał z koryta innym to wywalenie gracza, a nie zawsze tak się powinno dziać, bo np gramy z gościem od 3 lat, jesteśmy w kontakcie poza grą i wysłał smsa, że ma awarie prądu i przez tydzień nie lognie, wywalanie gop by było nie na miejscu, a odesłanie mu peta - bezcenne. No i oczywiście odesłanie "ostrzegawcze", aby zwrócić komuś uwagę, ale jeszcze nie podpadł na tyle, żeby go z G wykopać. _________________ Nephalem 104 (sh) i rośnie NephaleMo 101 (mo) XioncDawid 65 (dr) NephalemUk 50 (łuk) i rośnie |
|
10 Cze 2016, o 10:53 |
|
|
Uczeń Heremona
|
Nephalem napisał(a): Torkil napisał(a): Mnie mierzi nazewnictwo rang. Ktoś już kiedyś zaproponował by kanclerz mógł dowolnie nazwać daną rangę w swojej gildii, to troszkę przegięcie (bo zaraz biegałyby jakieś językowe kaleki w stylu "xDxxlol") ale zmiana nazwy w zależności od patronatu pod którym założyło się gildie... Odpowiednio dobrane nazwy byłyby moim zdaniem klimatyczne. A i konkurs przy okazji można byłoby na te nazwy zrobić Nie do końca, bo i tak przy graczu byś widział tylko numer rangi przy nazwie gildii, a jak by się tam ona nazywała nie ma znaczenia. Zawsze można to zmienić tak, by wyświetlała się owa nazwa a nie rzymskie cyfry. |
|
11 Cze 2016, o 00:00 |
|
|
Strona 1 z 2 |
[ 12 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 38 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |