|
|
Strona 1 z 2 |
[ 11 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
| Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Głowa Podróżnego
Głowa Podróżnego
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 7 Lip 2015, o 10:58 Posty: 2 Miejscowość: ODbutów koło DUPSka Podziękowano: 3 razy Otrzymanych podziękowań: 0 raz Nick w grze: HalaX |
Witam wszystkich
Dzisiaj postaram się odpowiedzieć na dręczący wszystkich graczy 100+ problem: mianowicie zalegające Głowy Podróżnego.Wszystkie osoby, które grają w Taerna zastanawiali się co może wynagrodzić tak owe zdobywanie głów.Jako że sam Podróżnik rzadko kiedy zapoda dropem to w dodatku daje Nam przedmiot, który jak na razie nie ma żadnego zastosowania, możliwości sprzedaży/wymiany. Więc przychodzę Tu z pomysłem, który mógłby załatwić tan problem raz-na zawsze. Mianowicie uderzmy w jeden z największych problemów wysoko lvl graczy --- Eski Sam nawet z lvl 73 mam problem zarówno z głowami, jak i z eskami, ale jak to??! Mamy po prostu dawać esencje za głowy u kowala? -Nie. I tu przychodzę z następną propozycją, mianowicie wymiana głowy za eski (tu akurat nie mam pomysłu ile za ile, przypuśćmy, że 1-2 lub 3 to teraz nie jest istotne) a NPC, który miałby dokonywać tych wymian powinna być postać ruchoma, która po kilku wymianach znika na kilkadziesiąt minut lub zmienia swoją pozycje, żeby nie było za łatwo Wydaje Mi się, że pomysł zadowoliłby zarówno graczy jak i administracje, która nie może wymyślić: co właściwie zrobić z tą głową? Mam nadzieje, że pomysł się podoba dajcie znać komentując jeśli chociaż graczom spodoba się Mój pomysł zabieram się do pisanie następnego ( A mam ich o wiele więcej) Pozdrawiam HalaX |
|
| 15 Cze 2016, o 20:04 |
|
|
|
Inżynier Rejestracja: 13 Cze 2012, o 11:49 Posty: 413 Podziękowano: 220 razy Otrzymanych podziękowań: 159 razy Nick w grze: Rughes Serwer: Tolnor |
Tego podróżnika to mało kto chętnie bije, więc żeby go bili chętniej i zdobywali te głowy, (przy czym administracja niech nie grzebie przy ich dropie jak wprowadzą jakiś pomysł) to proponuje by można było je wymieniać powiedzmy u tego trapera za 100 expa na psycho.
|
|
| 15 Cze 2016, o 21:51 |
|
|
|
Uczeń Simona
|
Czemu akurat eski? Albo exp dla psycho? Nie lepiej pomyśleć o czymś losowym? Mag daje różne losowe przedmioty. Może by tak zrobić npc u którego można losować za ta głowę. Nagrody to przykładowo jakieś wejściówki typu reki/miecze na Selene czarne perly, kamienie na htage, gorzalka, mapka na modle, klucz na fyo i wiele wiele innych. Zapewne i tak nic w tym celu nie zostanie zrobione przynajmniej jak narazie bo są ważniejsze rzeczy do zrobienia. No ale nie ma co się dziwić 3d samo się nie narysuje ;P.
_________________ Tak. |
|
| 15 Cze 2016, o 21:59 |
|
|
|
Walczący z drzewcami
Rejestracja: 8 Sty 2015, o 22:04 Posty: 416 Podziękowano: 9 razy Otrzymanych podziękowań: 83 razy Nick w grze: NephaleMo |
Co do ekspa psycho się nie zgodzę - mamy diale, mamy eteryczne lampy... rynek mięska też jest szeroki, swoją drogą samo bicie podróżnika z tego co pamiętam daje eksp dla psycho.
Ale mam jeszcze inny pomysł... bo jak już eski to to by musiało mieć jakąś rangę i to topić, lub za głowę traper dawałby nam jakiś item typu skiny z aqua, co staty ma słabiutkie ale jakoś sensownie wygląda i ewentualnie można to stopić na eski (lub nawet brzydko wygląda byle się dało stopić), ranga tego musiałaby być I-IV, no max V, aby miało to jakąś wartość, ale bez przesady Ja bym bardziej poszedł w stronę wymiany na jakieś surki do gildii, nawet z możliwością wyboru na co ale z zastrzeżeniem, że nie może to być żarcie - w końcu na żarcie już się wymienia wątrobę potwora czy korpus wenda. Trzecia opcja, ale ta mi się mniej podoba - ale... skoro Berer płaci za basiora lempo i zatrzymuje go jako swoiste trofeum, to niech Talliard ma kolekcje głów podróżników i też je skupuje za hajs... Bezpośrednia wymiana na eski jakoś mi nie leży mimo wszystko. @up - w skali tego czym jest ta głowa i na ile często dropi Twoje losowe przedmioty są o wiele zbyt wartościowe, co innego 1-2 eski, co innego runa na htagę - tu mamy rząd wielkości 60 a 300k (licząc ceny na Ostlor), o cenach mapki na modlę czy części na selkę już nie wspomnę... zresztą 100 eskpa psycho to też o wiele za dużo, diale daje 55 a kosztuje 250-300k _________________ Nephalem 104 (sh) i rośnie NephaleMo 101 (mo) XioncDawid 65 (dr) NephalemUk 50 (łuk) i rośnie |
|
| 15 Cze 2016, o 22:11 |
|
|
|
Uczeń Simona
|
Halm i olm dropia też kamyki na htage a o trollu juz nie wspomnę jak sypie epikami.powiedz mi ile taki kamyk na htage da 110+lv? Wzbogaci się tylko o 300k. Zresztą co do części na Selene to też aż tak dużo nie jest. Można by też zrobić przedział losowań tak jak w premce jest z dukatami i imperialami. A esek znowu jest za mało ;P. 1-4 eski to jest prawie ze nic.
EDIT; Nephalem dlatego można zrobić takie coś jak w premce. Na przykład mięsko dla lv -70, mapki na modle -80, kamyki na htage 85+, części na Selene 110+. _________________ Tak. Ostatnio edytowany przez blaancik 15 Cze 2016, o 22:48, edytowano w sumie 2 razy |
|
| 15 Cze 2016, o 22:21 |
|
|
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 7 Lip 2015, o 10:58 Posty: 2 Miejscowość: ODbutów koło DUPSka Podziękowano: 3 razy Otrzymanych podziękowań: 0 raz Nick w grze: HalaX |
Napisałem, że co do ilości esek to jest najmniejszy szczegół, chodzi o sam sens, a wydaje Mi się, iż te chodź by 10 esek to było by to idealnie zbalansowane
|
|
| 15 Cze 2016, o 22:32 |
|
|
|
Walczący z drzewcami
Rejestracja: 8 Sty 2015, o 22:04 Posty: 416 Podziękowano: 9 razy Otrzymanych podziękowań: 83 razy Nick w grze: NephaleMo |
blaancik napisał(a): Halm i olm dropia też kamyki na htage a o tropu juz nie wspomnę jak sypie epikami.powiedz mi ile taki kamyk na htage da 110+lv? Wzbogaci się tylko 300k. Zresztą co do części na Selene to też aż tak dużo nie jest. Można by też zrobić przedział losowań tak jak w premce jest z dukatami i imperialami. A esek znowu jest za mało ;P. 1-4 eski to jest prawie ze nic. Zakładakjąc, że będą to bić 110lvle, bo jak dla mnie to mając pod ręką dostęp do stoku zabawa w łapanie jakichś podróżników na lodowcu to zwykła strata czasu, więc tego nie porównujmy. Dla mnie skalą porównania w wartościowości była wartość basiora lempo i wątroby potwora, a to nie przekracza 100k i zakładam, że ta skala wielkości to w miarę dobry wykładnik. Przy wartym zachodu polowaniu na podróżników polowali by na nie gracze 80-100lvl ekspiący tam na dwójkach lempo raczej, niż 110+ polowali na to celowo. _________________ Nephalem 104 (sh) i rośnie NephaleMo 101 (mo) XioncDawid 65 (dr) NephalemUk 50 (łuk) i rośnie |
|
| 15 Cze 2016, o 22:41 |
|
|
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 12 Gru 2015, o 09:25 Posty: 2 Miejscowość: Jeleń Podziękowano: 10 razy Otrzymanych podziękowań: 0 raz Nick w grze: ZywiecDr |
Moja propozycja jest taka żeby za taką Głowę było 100 losowych surowców do gildii. Gdyż wysokie poziomy nie mają chęci by robić surowców.
|
|
| 16 Cze 2016, o 08:06 |
|
|
|
Inżynier Rejestracja: 13 Cze 2012, o 11:49 Posty: 413 Podziękowano: 220 razy Otrzymanych podziękowań: 159 razy Nick w grze: Rughes Serwer: Tolnor |
Wysokie poziomy zazwyczaj mają takie G gdzie już surowce są zbędne, wiec to najmniej atrakcyjny pomysł.
|
|
| 16 Cze 2016, o 10:03 |
|
|
|
Walczący z drzewcami
nie no o wiele więcej jest graczy 85+, niż miejsc w gildiach 85k+ presta z pełną rozbudową... poza tym w sumie rzeczy to 150-200 żelaza (ewentualnie kryształu)... na deski się wymienia yoko, na kamienie kota, na żarcie wątrobę i korpusy z wenda tylko na żelazo nic się nie wymienia - ok są zlecka na 200 żelaza i 200 kryształu, powiedzmy, że dosyć łatwe, ale jednak zlecko, a nie postawiony nupek, który nie nmusi brać innych zlecek i mu nie szkoda godzinę czekać jak ja mam np z dru 40lvl i kotkami... logam, oddaje kota i wracam do swoich zajęć a na głównej postaci mogę robić jakieś zlecko na zarobek/eksp i nie mam godziny w plecy.
_________________ Nephalem 104 (sh) i rośnie NephaleMo 101 (mo) XioncDawid 65 (dr) NephalemUk 50 (łuk) i rośnie |
|
| 16 Cze 2016, o 17:18 |
|
|
|
|
Strona 1 z 2 |
[ 11 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
|
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości |
| Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |