Strona 1 z 2 |
[ 11 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Głowa Podróżnego
Głowa Podróżnego
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 7 Lip 2015, o 10:58 Posty: 2 Miejscowość: ODbutów koło DUPSka Podziękowano: 3 razy Otrzymanych podziękowań: 0 raz Nick w grze: HalaX |
Witam wszystkich
Dzisiaj postaram się odpowiedzieć na dręczący wszystkich graczy 100+ problem: mianowicie zalegające Głowy Podróżnego.Wszystkie osoby, które grają w Taerna zastanawiali się co może wynagrodzić tak owe zdobywanie głów.Jako że sam Podróżnik rzadko kiedy zapoda dropem to w dodatku daje Nam przedmiot, który jak na razie nie ma żadnego zastosowania, możliwości sprzedaży/wymiany. Więc przychodzę Tu z pomysłem, który mógłby załatwić tan problem raz-na zawsze. Mianowicie uderzmy w jeden z największych problemów wysoko lvl graczy --- Eski Sam nawet z lvl 73 mam problem zarówno z głowami, jak i z eskami, ale jak to??! Mamy po prostu dawać esencje za głowy u kowala? -Nie. I tu przychodzę z następną propozycją, mianowicie wymiana głowy za eski (tu akurat nie mam pomysłu ile za ile, przypuśćmy, że 1-2 lub 3 to teraz nie jest istotne) a NPC, który miałby dokonywać tych wymian powinna być postać ruchoma, która po kilku wymianach znika na kilkadziesiąt minut lub zmienia swoją pozycje, żeby nie było za łatwo . Moja propozycja to Traper-ruchomy NPC Wydaje Mi się, że pomysł zadowoliłby zarówno graczy jak i administracje, która nie może wymyślić: co właściwie zrobić z tą głową? Mam nadzieje, że pomysł się podoba dajcie znać komentując jeśli chociaż graczom spodoba się Mój pomysł zabieram się do pisanie następnego ( A mam ich o wiele więcej) Pozdrawiam HalaX |
|
15 Cze 2016, o 20:04 |
|
|
Inżynier
|
Tego podróżnika to mało kto chętnie bije, więc żeby go bili chętniej i zdobywali te głowy, (przy czym administracja niech nie grzebie przy ich dropie jak wprowadzą jakiś pomysł) to proponuje by można było je wymieniać powiedzmy u tego trapera za 100 expa na psycho.
|
|
15 Cze 2016, o 21:51 | ||
Uczeń Simona
|
Czemu akurat eski? Albo exp dla psycho? Nie lepiej pomyśleć o czymś losowym? Mag daje różne losowe przedmioty. Może by tak zrobić npc u którego można losować za ta głowę. Nagrody to przykładowo jakieś wejściówki typu reki/miecze na Selene czarne perly, kamienie na htage, gorzalka, mapka na modle, klucz na fyo i wiele wiele innych. Zapewne i tak nic w tym celu nie zostanie zrobione przynajmniej jak narazie bo są ważniejsze rzeczy do zrobienia. No ale nie ma co się dziwić 3d samo się nie narysuje ;P.
_________________ Tak. |
|
15 Cze 2016, o 21:59 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
Co do ekspa psycho się nie zgodzę - mamy diale, mamy eteryczne lampy... rynek mięska też jest szeroki, swoją drogą samo bicie podróżnika z tego co pamiętam daje eksp dla psycho.
Ale mam jeszcze inny pomysł... bo jak już eski to to by musiało mieć jakąś rangę i to topić, lub za głowę traper dawałby nam jakiś item typu skiny z aqua, co staty ma słabiutkie ale jakoś sensownie wygląda i ewentualnie można to stopić na eski (lub nawet brzydko wygląda byle się dało stopić), ranga tego musiałaby być I-IV, no max V, aby miało to jakąś wartość, ale bez przesady Ja bym bardziej poszedł w stronę wymiany na jakieś surki do gildii, nawet z możliwością wyboru na co ale z zastrzeżeniem, że nie może to być żarcie - w końcu na żarcie już się wymienia wątrobę potwora czy korpus wenda. Trzecia opcja, ale ta mi się mniej podoba - ale... skoro Berer płaci za basiora lempo i zatrzymuje go jako swoiste trofeum, to niech Talliard ma kolekcje głów podróżników i też je skupuje za hajs... Bezpośrednia wymiana na eski jakoś mi nie leży mimo wszystko. @up - w skali tego czym jest ta głowa i na ile często dropi Twoje losowe przedmioty są o wiele zbyt wartościowe, co innego 1-2 eski, co innego runa na htagę - tu mamy rząd wielkości 60 a 300k (licząc ceny na Ostlor), o cenach mapki na modlę czy części na selkę już nie wspomnę... zresztą 100 eskpa psycho to też o wiele za dużo, diale daje 55 a kosztuje 250-300k _________________ Nephalem 104 (sh) i rośnie NephaleMo 101 (mo) XioncDawid 65 (dr) NephalemUk 50 (łuk) i rośnie |
|
15 Cze 2016, o 22:11 |
|
|
Uczeń Simona
|
Halm i olm dropia też kamyki na htage a o trollu juz nie wspomnę jak sypie epikami.powiedz mi ile taki kamyk na htage da 110+lv? Wzbogaci się tylko o 300k. Zresztą co do części na Selene to też aż tak dużo nie jest. Można by też zrobić przedział losowań tak jak w premce jest z dukatami i imperialami. A esek znowu jest za mało ;P. 1-4 eski to jest prawie ze nic.
EDIT; Nephalem dlatego można zrobić takie coś jak w premce. Na przykład mięsko dla lv -70, mapki na modle -80, kamyki na htage 85+, części na Selene 110+. _________________ Tak. Ostatnio edytowany przez blaancik 15 Cze 2016, o 22:48, edytowano w sumie 2 razy |
|
15 Cze 2016, o 22:21 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 7 Lip 2015, o 10:58 Posty: 2 Miejscowość: ODbutów koło DUPSka Podziękowano: 3 razy Otrzymanych podziękowań: 0 raz Nick w grze: HalaX |
Napisałem, że co do ilości esek to jest najmniejszy szczegół, chodzi o sam sens, a wydaje Mi się, iż te chodź by 10 esek to było by to idealnie zbalansowane
|
|
15 Cze 2016, o 22:32 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
blaancik napisał(a): Halm i olm dropia też kamyki na htage a o tropu juz nie wspomnę jak sypie epikami.powiedz mi ile taki kamyk na htage da 110+lv? Wzbogaci się tylko 300k. Zresztą co do części na Selene to też aż tak dużo nie jest. Można by też zrobić przedział losowań tak jak w premce jest z dukatami i imperialami. A esek znowu jest za mało ;P. 1-4 eski to jest prawie ze nic. Zakładakjąc, że będą to bić 110lvle, bo jak dla mnie to mając pod ręką dostęp do stoku zabawa w łapanie jakichś podróżników na lodowcu to zwykła strata czasu, więc tego nie porównujmy. Dla mnie skalą porównania w wartościowości była wartość basiora lempo i wątroby potwora, a to nie przekracza 100k i zakładam, że ta skala wielkości to w miarę dobry wykładnik. Przy wartym zachodu polowaniu na podróżników polowali by na nie gracze 80-100lvl ekspiący tam na dwójkach lempo raczej, niż 110+ polowali na to celowo. _________________ Nephalem 104 (sh) i rośnie NephaleMo 101 (mo) XioncDawid 65 (dr) NephalemUk 50 (łuk) i rośnie |
|
15 Cze 2016, o 22:41 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 12 Gru 2015, o 09:25 Posty: 2 Miejscowość: Jeleń Podziękowano: 10 razy Otrzymanych podziękowań: 0 raz Nick w grze: ZywiecDr |
Moja propozycja jest taka żeby za taką Głowę było 100 losowych surowców do gildii. Gdyż wysokie poziomy nie mają chęci by robić surowców.
|
|
16 Cze 2016, o 08:06 |
|
|
Inżynier
|
Wysokie poziomy zazwyczaj mają takie G gdzie już surowce są zbędne, wiec to najmniej atrakcyjny pomysł.
|
|
16 Cze 2016, o 10:03 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
nie no o wiele więcej jest graczy 85+, niż miejsc w gildiach 85k+ presta z pełną rozbudową... poza tym w sumie rzeczy to 150-200 żelaza (ewentualnie kryształu)... na deski się wymienia yoko, na kamienie kota, na żarcie wątrobę i korpusy z wenda tylko na żelazo nic się nie wymienia - ok są zlecka na 200 żelaza i 200 kryształu, powiedzmy, że dosyć łatwe, ale jednak zlecko, a nie postawiony nupek, który nie nmusi brać innych zlecek i mu nie szkoda godzinę czekać jak ja mam np z dru 40lvl i kotkami... logam, oddaje kota i wracam do swoich zajęć a na głównej postaci mogę robić jakieś zlecko na zarobek/eksp i nie mam godziny w plecy.
_________________ Nephalem 104 (sh) i rośnie NephaleMo 101 (mo) XioncDawid 65 (dr) NephalemUk 50 (łuk) i rośnie |
|
16 Cze 2016, o 17:18 |
|
|
Strona 1 z 2 |
[ 11 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 21 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |