Strona 1 z 2 |
[ 12 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Easter eggs w Taern
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Błądzący w Tunelach
|
Hi ho!
Chciałbym zaproponować wprowadzenie do Dumy Taernu wyżej wspomnianych smaczków. Z autopsji mogę powiedzieć, że gracze uwielbiają tego typu niespodzianki, a Taern, gra z dosyć dużą powierzchnią map, srodowisk oraz najróżniejszych tajemniczych zakątków, idealnie nadaje się do wplątania takich rzeczy. Easter egg dla niewtajemniczonych. W TPoT mogłyby się one pojawić jako niezwykle rzadkie (powiedzmy iż porównywalne do g. uczniowskich) przedmioty spadające z mobów, mechanizmy w grze, tło walki na okreslonym obszarze, pomniki, moby oraz na wiele innych sposobów. Dajmy na przykład jaskinie geomorpha. Można by postawić w niej jednego Enta schowanego w pierwszej, prawej odnodze, z którego spadałoby 300desek. Idąc dalej. W pokoju Qamadaka na biurku może leżeć karteczka z planami budowy hitlerowskiego V7 W ratuszu może stać jakis szogun na krzesle, a walcząc na kordach 24.12 widzielibysmy moba ubranego w czapeczkę mikołaja. Pomysłów tysiące, możliwosci miliony oraz mnóstwo atrakcji dla gracza. Duża częsc pewnie zapyta się:" po co to ? Przecież są ważniejsze rzeczy." Ja uważam, że takie dodatki zachęciłyby graczy do zapoznania się z grą, jej lokacjami oraz wywołałyby usmiech na naszej twarzy. A może już easter eggs istnieją w Taernie? Bo czy każdy wie, że w grobowcu na lewo od zielonej jest na scianie niejednoznaczna rysa... _________________ IImiejsce-jedyny 29lvl, który dobił 800powera http://scr.hu/2s0/ullr3 Koniec gry 2017.04.19 |
|
21 Sie 2016, o 16:01 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
Pomysł mi się podoba
W Wiedźminie było pełno takich "smaczków". Szczególnie odniesionych do Polski i jej tradycji. _________________ "Nie ważne jest w moich oczach, Czy człowiek będzie mniej, Czy więcej posiadał. Ważne jest, czy będzie mniej, Czy więcej człowiekiem W Taern gram od: 2012-05-05 |
|
21 Sie 2016, o 18:16 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Mi się to podoba, tylko nurtuje mnie pytanie, a mianowicie : Czy programiści Terna zajmą się tą sprawą?
|
|
21 Sie 2016, o 23:12 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
Możliwe że już są wprowadzone i ujawnione podczas premiery 3D.
_________________ "Nie ważne jest w moich oczach, Czy człowiek będzie mniej, Czy więcej posiadał. Ważne jest, czy będzie mniej, Czy więcej człowiekiem W Taern gram od: 2012-05-05 |
|
22 Sie 2016, o 11:20 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Też mi się podoba, co nie zmienia faktu, że kilka smaczków już istnieje.
Np: czempy Wilhelm Tell i Walter Tell, a także Popiel i jego szczurki. Czemp Acerodon to gatunek nietoperza, który zagrożony jest wyginięciem, a Greg bardzo przypomina pewnego muzyka ;_;. Znajoma nawet poszła o krok dalej i znalazła jakąś kobiete, która występowała z nim na scenie gdzieś, a kobieta ta z stroju przypomina Ghadire. Jednak tego już nie wiem jak było faktycznie, bo niezbyt interesuje się tą postacią. _________________ Tikki! Kropkuj! Taaaaaaak! Niesamowita Biedronkaaaaa! |
|
22 Sie 2016, o 15:38 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Easter eggi są już w pewnym sensie.
"Dwa kurze jaja - zwyczajne kurze jaja, tylko lekko obsrane" do znalezienia w jednym z Q. | "Majtki [tego czarodzieja z prologu] - zabrane z [łóżka tego czarodzieja]. Pytanie tylko, w jakim celu?" również do znalezienia w pewnym Q. Darius z Q "Gdzie jest Lamath?" ma taką samą nazwę jak czempion w LoLu. Wspomniany Popiel - chyba znacie legendę o Popielu? Pewnie nie wiecie, ale ciekawostką jest powstanie Babadka - to tylko trochę przemalowany model ogra. Cóż, przyda się więcej Więcej grzechów nie pamiętam _________________
Spoiler:
|
|
23 Sie 2016, o 19:52 |
|
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Barbarzyńca to najsłabsza postać w grze inne profy potrafią nosić broń dwuręczną w jednej ręce a barba nie
|
|
23 Sie 2016, o 22:58 |
|
|
Uczeń Simona
|
W epizodzie 2 robotnicy na budowie domu tego typka, co [spoiler - trgrd], "śpiewają" Ciurallę i Boże Boże Bożenko xd
|
|
24 Sie 2016, o 03:30 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
Jestem jak najbardziej za, bardzo fajny pomysł i byłoby czego szukać, gdy nie ma co robić
_________________ LARKAS Brigitte 74 VD Mordoorr 27 BB "...and we don't know why we fear, how we feel inside..." |
|
11 Wrz 2016, o 18:59 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Prawa odnoga jaskini golema http://scr.hu/3fgh/pyfe3
Podejrzane te skały Fajnie byłoby założyć temat z takimi ciekawostkami w osiągnięciach _________________ Qomb rycerz 132 lvl ►Attawa◄ Assda voodoo 110 lvl |
|
4 Mar 2017, o 10:42 |
|
|
Strona 1 z 2 |
[ 12 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 39 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |