![]() |
Strona 1 z 2 |
[ 13 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
gildia-składki
gildia-składki
Autor | Wiadomość |
---|---|
Współpracownik Gnarla ![]() Rejestracja: 10 Maj 2015, o 15:00 Posty: 187 Podziękowano: 21 razy Otrzymanych podziękowań: 53 razy Serwer: Tolnor ![]() |
Witam, jestem strategiem w gildii i czasem liczę składki. Mimo nowej komendy nadal zapisuje wszystko w tabeli, gdyż jest to czytelniejsze i łatwiejsze w podliczaniu (np. miesięcznie).
Moim pragnieniem jest to by bezpośrednio z gry móc eksportować info dot. składek do formatu .xls (excel) bezpośrednio z gry. Nie wiem na ile pozwala system, w którym tworzycie BR ale taki "bajer" zapewne wielu by ucieszył. Dla niedoinformowanych: W BR w gildii będzie specjalna zakładka, gdzie beda widnieć zsumowane wpłaty z różnych okresów i właśnie o tych informacjach pisałem wyżej. |
27 Gru 2016, o 01:02 |
![]() |
![]() |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
![]() |
Nie tylko dane zsumowane, ale detaliczne dane o wpłatach powinny być możliwe do pobrania w formie pliku płaskiego.
Do tego bym dodał również pełną historię użycia świątyni i teleportu przez osoby z gildii. |
27 Gru 2016, o 09:46 |
![]() |
![]() |
|
Administrator ![]() ![]() |
Szczegółów zdradzał nie będę, ale są to rzeczy o których intensywnie myślimy w kontekście nowej wersji gry, naprawdę zależy nam, aby było łatwo i przyjemnie
![]() _________________ Rzuff - s2 (Taern.pl) Rzuffi - s1 (Taern.com) Rzuff na YT: http://goo.gl/84D78E ![]() |
27 Gru 2016, o 12:19 |
![]() |
![]() |
|
Uczeń Heremona ![]() Rejestracja: 20 Lip 2011, o 22:55 Posty: 578 Miejscowość: Parowar Podziękowano: 478 razy Otrzymanych podziękowań: 2053 razy Nick w grze: Inkwizycja Serwer: Tolnor ![]() |
Herzing napisał(a): Do tego bym dodał również pełną historię (...) teleportu przez osoby z gildii. A to niby w jakim celu? _________________ "Zawsze mam rację z prostego powodu-nie chrzanie głupot" - Kalart "Moja refleksja jest taka że kneblować każdy umie, domagać się sprawiedliwości wobec innych " - Mroczna "Wybacz jeżeli uraziłam Twoje myślenie" - Ruuda |
27 Gru 2016, o 14:24 |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Współpracownik Gnarla ![]() Rejestracja: 12 Lis 2014, o 18:53 Posty: 180 Podziękowano: 239 razy Otrzymanych podziękowań: 78 razy Nick w grze: Egzoturus Serwer: Tolnor ![]() |
gromak napisał(a): Herzing napisał(a): Do tego bym dodał również pełną historię (...) teleportu przez osoby z gildii. A to niby w jakim celu? Chodziło mu pewnie bardziej o pobieranie zwojów z wieży teleportacji ale mało zrozumiałym językiem to napisał ![]() _________________ "Prędzej martwy, niż słaby" Egzoturus (Mag Ognia 124lvl) [ON] TeuRoss (Rycerz 63lvl) [ON] W grze od 23.06.2012 Zapraszam na Targ Tolnor do sklepu NN Shop >KLIK!< |
27 Gru 2016, o 14:34 |
![]() |
![]() |
|
Błądzący w Tunelach ![]() Rejestracja: 20 Paź 2015, o 11:55 Posty: 137 Podziękowano: 67 razy Otrzymanych podziękowań: 101 razy Nick w grze: JeeanD Serwer: HardCore ![]() |
Jemu chodziło chyba o to kiedy był ładowany teleporter, przez kogo i kto pobrał zwoje, tak samo ze świątynią. Taką opcję popieram, było by mniej szwindli ze zwojami, czasem znajdzie się przykładowo "żartowniś" co celowo rozładowuje świątynie w kilka minut aby się pośmiać.
_________________ ,,Jesteśmy zbudowani z odpadów atomowych, utworzonych w procesie śmierci gwiazd." National Geographic - ,,Podróż na kraniec wszechświata" |
27 Gru 2016, o 14:43 |
![]() |
![]() |
|
Współpracownik Gnarla ![]() Rejestracja: 12 Lis 2014, o 18:53 Posty: 180 Podziękowano: 239 razy Otrzymanych podziękowań: 78 razy Nick w grze: Egzoturus Serwer: Tolnor ![]() |
Proponowałem skromną wersję podliczania zwojów i buffów ale temat umarł.
viewtopic.php?f=121&t=45943 _________________ "Prędzej martwy, niż słaby" Egzoturus (Mag Ognia 124lvl) [ON] TeuRoss (Rycerz 63lvl) [ON] W grze od 23.06.2012 Zapraszam na Targ Tolnor do sklepu NN Shop >KLIK!< |
27 Gru 2016, o 14:59 |
![]() |
![]() |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
![]() |
gromak napisał(a): A to niby w jakim celu? Mały krok w kierunku pełnej inwigilacji graczy z gildii ![]() A tak na poważnie, to chodzi o pobieranie zwojów z teleportu i buffów ze świątyni |
27 Gru 2016, o 16:28 |
![]() |
![]() |
|
Uczeń Heremona ![]() Rejestracja: 20 Lip 2011, o 22:55 Posty: 578 Miejscowość: Parowar Podziękowano: 478 razy Otrzymanych podziękowań: 2053 razy Nick w grze: Inkwizycja Serwer: Tolnor ![]() |
Jeean napisał(a): Jemu chodziło chyba o to kiedy był ładowany teleporter, przez kogo i kto pobrał zwoje, tak samo ze świątynią. Taką opcję popieram, było by mniej szwindli ze zwojami, czasem znajdzie się przykładowo "żartowniś" co celowo rozładowuje świątynie w kilka minut aby się pośmiać. Dalej nie rozumiem - przecież stratedzy mogą ustalać, jaka ranga może pobrać daną ilość zwojów i NIKT nie może pobrać więcej, a sam teleport za kryształ można ładować max raz na 24h. To jak taki "dowcipniś" może rozładować teleport? Ja bez tej opcji wiem ile i kto może tych zwojów pobrać. Nie płaci składek leci na range I, gdzie ustawionych zwojów do pobrania jest 0. Poza tym, nikt bez stratega nie może świątyni/teleportu zasilać. Nie rozumiem kolenych pomysłów mających na celu jakieś sztuczne ułatwianie gry, gdzie takie dane bez większego trudu można uzyskać. Może to jest kłopot w jakichś malutkich gildiach, gdzie przyjmuje się ludzi jak leci - ale tak moim zdaniem właśnie być powinno. Tak samo autor winien wnioskować o wprowadzenie blokady drużyny na instancji, bo co jak bijesz bosa, padniesz, a koleś blokuje Ci PT. Z kim grasz tak masz - a to jest gra i grą ma pozostać. _________________ "Zawsze mam rację z prostego powodu-nie chrzanie głupot" - Kalart "Moja refleksja jest taka że kneblować każdy umie, domagać się sprawiedliwości wobec innych " - Mroczna "Wybacz jeżeli uraziłam Twoje myślenie" - Ruuda |
27 Gru 2016, o 17:24 |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Współpracownik Gnarla ![]() Rejestracja: 10 Maj 2015, o 15:00 Posty: 187 Podziękowano: 21 razy Otrzymanych podziękowań: 53 razy Serwer: Tolnor ![]() |
Treamrze i Gromaku; proponowałbym przenieść wasz spór tutaj viewtopic.php?f=121&t=45943 a ten temat pozostawić bez offtopu.
|
27 Gru 2016, o 17:34 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Strona 1 z 2 |
[ 13 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |