![]() |
Strona 1 z 2 |
[ 11 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Znajomość regulaminu.
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Błądzący w Tunelach
Rejestracja: 11 Lip 2016, o 20:17 Posty: 92 Miejscowość: Rzeszów Podziękowano: 446 razy Otrzymanych podziękowań: 95 razy Nick w grze: GiveLife Serwer: HardCore ![]() |
Witam
![]() Niedawno rozmawiając z kilkoma osobami z Dunebu przekonałem się, że zaledwie garstka graczy zna regulamin czatu/gry. Pomyślałem, że warto byłoby wprowadzić szybki, a zarazem krótki test znajomości regulaminu czatu w postaci quizu, bądź misji na low level, za który byłaby określona nagroda - exp + złoto. Quest byłby możliwy do wzięcia od NPC, którym mógłby być np Lord Emmerich, Generał Varhorn lub stary, poczciwy Simon :p Quest wg mnie powinien mieć formę dialogu z danym NPC. Za każdą pomyłkę nagroda z questu malałaby o ileś ![]() Nie mam konkretnego pomysłu co do nagrody, więc liczę na Waszą pomoc ![]() Nie podaję specjalnie żadnych liczb, ze względu na brak pewności, że temat ,,przejdzie'' i że ta zmiana zostanie wprowadzona. Podobnie nie podaję też konkretnych NPC, bo liczę, że ktoś się zainteresuje tematem i podpowie mi coś niecoś. Myślę, że taka forma sprawdzenia znajomości regulaminu zachęciłaby graczy do głębszego zapoznania się z zasadami danego serveru. Wiem, iż Ostlor, Larkas i Hc mają inny regulamin niż Duneb, więc dla każdego regulaminu byłby alternatywny Q, o ile udałoby się tę nowość wprowadzić ![]() Serdecznie zachęcam do zapoznania się z tematem, komentowania i hmm może nawet kuflowania ![]() Mam nadzieję, że temat nie jest beznadziejny i ktoś się choć troszkę ze mną zgadza. Przyznam, że specjalnie długo nie myślałem nad tym tematem. Był to impuls, do którego doszło podczas moich konwersacji na Dunebie. Pozdrawiam i życzę miłego dnia ![]() GiveLife. _________________ Do zobaczenia... kiedyś ![]() |
|
12 Lis 2016, o 11:34 |
![]() |
|
![]() |
||
Taernijczyk z ekwipunkiem ![]() Rejestracja: 31 Sty 2015, o 18:29 Posty: 14 Podziękowano: 1 raz Otrzymanych podziękowań: 2 razy Nick w grze: SiQiel Serwer: Tolnor ![]() |
Witam
![]() Pomysł uważam za jak najbardziej dobry, ze względu na sam jego charakter, aczkolwiek sama misja powinna, według mnie, albo znajdować się w prologu lub wątku fabularnym, albo być opłacalna mniej więcej w tym stopniu co krwawe zaloty, aby to osiągnęło pożądany efekt. Chodzi o to, żeby nie była to kolejna martwa misja, którą nikt się nie zainteresuje. ![]() Pozdrawiam ![]() _________________ SiQiel, Larkas MAG OGNIA 80+ LVL ON "Tylko życie poświęcone innym warte jest przeżycia." Dziękuję wszystkim, za merytoryczne odpowiedzi ![]() |
|
12 Lis 2016, o 12:06 |
![]() |
|
![]() |
||
Walczący z drzewcami ![]() ![]() |
Zamiast konkursów z pytaniami ze znajomości gry, robić quizy na wiedzę o regulaminie jak dla mnie to bardzo ciekawa inicjatywa.
_________________ "Standing alone with no direction How did I fall so far behind? Why am I searching for perfection? Knowing it's something I won't find" "No Road Left" Linkin Park |
|
12 Lis 2016, o 12:45 |
![]() |
|
![]() |
||
Uczeń Heremona ![]() Rejestracja: 20 Lip 2011, o 22:55 Posty: 578 Miejscowość: Parowar Podziękowano: 478 razy Otrzymanych podziękowań: 2053 razy Nick w grze: Inkwizycja Serwer: Tolnor ![]() |
Przy okazji takiego quizu wprowadziłbym dodatkowo, za może jakieś 1.000.000 expa i co nieco złota dodatkowe zadanie, które polegałoby na odgadnięciu co lubi Sokolisko, jakie ma zainteresowania, co lubi zjeść na śniadanie, a co na kolacje i takie tam wiecie, ciekawostki.
_________________ "Zawsze mam rację z prostego powodu-nie chrzanie głupot" - Kalart "Moja refleksja jest taka że kneblować każdy umie, domagać się sprawiedliwości wobec innych " - Mroczna "Wybacz jeżeli uraziłam Twoje myślenie" - Ruuda |
|
12 Lis 2016, o 16:27 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
||
Błądzący w Tunelach
Rejestracja: 11 Lip 2016, o 20:17 Posty: 92 Miejscowość: Rzeszów Podziękowano: 446 razy Otrzymanych podziękowań: 95 razy Nick w grze: GiveLife Serwer: HardCore ![]() |
gromak napisał(a): Przy okazji takiego quizu wprowadziłbym dodatkowo, za może jakieś 1.000.000 expa i co nieco złota dodatkowe zadanie, które polegałoby na odgadnięciu co lubi Sokolisko, jakie ma zainteresowania, co lubi zjeść na śniadanie, a co na kolacje i takie tam wiecie, ciekawostki. Czyli mam rozumieć, że pomysł Ci się podoba? ![]() _________________ Do zobaczenia... kiedyś ![]() |
|
12 Lis 2016, o 18:30 |
![]() |
|
![]() |
||
Błądzący w Tunelach ![]() Rejestracja: 20 Paź 2015, o 11:55 Posty: 137 Podziękowano: 67 razy Otrzymanych podziękowań: 101 razy Nick w grze: JeeanD Serwer: HardCore ![]() |
Regulamin przeczytałam tylko raz. Papierów zapisanych prawnie jest tyle, że żaden człowiek nie jest w stanie ich ogarnąć. Ja zawsze kieruję się w grze normami etycznymi i moralnymi. Jeszcze gram, więc to chyba dobre podejście
![]() _________________ ,,Jesteśmy zbudowani z odpadów atomowych, utworzonych w procesie śmierci gwiazd." National Geographic - ,,Podróż na kraniec wszechświata" |
|
27 Lis 2016, o 18:49 |
![]() |
|
![]() |
||
Błądzący w Tunelach
Jeean napisał(a): Regulamin przeczytałam tylko raz. Papierów zapisanych prawnie jest tyle, że żaden człowiek nie jest w stanie ich ogarnąć. Ja zawsze kieruję się w grze normami etycznymi i moralnymi. Jeszcze gram, więc to chyba dobre podejście ![]() Ciężko się nie zgodzić ![]() Lecz tutaj dochodzi kwestia braku jakiegokolwiek zaznajomienia z regulaminem. Z pewnością Ty grasz znacznie dłużej i wiesz jak postępować, żeby nie wyrwać knebla ![]() ![]() Oczywiście nie chodzi mi o to, by ktoś cytował regulamin, ale chciałbym, żeby w końcu przestały pojawiać się głównie na czacie pytania typu ,, za co knebel?'' etc. _________________ Do zobaczenia... kiedyś ![]() |
|
28 Lis 2016, o 17:20 |
![]() |
|
![]() |
||
Błądzący w Tunelach ![]() Rejestracja: 20 Paź 2015, o 11:55 Posty: 137 Podziękowano: 67 razy Otrzymanych podziękowań: 101 razy Nick w grze: JeeanD Serwer: HardCore ![]() |
Myślę że po prostu trzeba być człowiekiem
![]() Przykładowo Dryga musiałam troszkę pojechać żeby nie czuł się mistrzem świata. Takich nie ma. _________________ ,,Jesteśmy zbudowani z odpadów atomowych, utworzonych w procesie śmierci gwiazd." National Geographic - ,,Podróż na kraniec wszechświata" |
|
28 Lis 2016, o 17:29 |
![]() |
|
![]() |
||
Administrator ![]() ![]() |
Regulamin wydaje się zbyt wąskim zakresem, wiele pytań się nie stworzy, a pytania o przykładowe kary są nie na miejscu.
Jednak krótka spytka z najważniejszych zasad, głównych punktów Regulaminu czemu nie, całkiem fajny pomysł. Można też pomyśleć o NPC, który wypyta o rzeczy wypisane w "ciekawostkach/tipach". Oczywiście oba pomysły dla nowych graczy, na zachętę. _________________ Rzuff - s2 (Taern.pl) Rzuffi - s1 (Taern.com) Rzuff na YT: http://goo.gl/84D78E ![]() |
|
29 Lis 2016, o 12:34 |
![]() |
|
![]() |
||
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 16 Gru 2013, o 21:58 Posty: 1 Podziękowano: 2 razy Otrzymanych podziękowań: 2 razy Nick w grze: Syropek ![]() |
Bardzo dobry pomysł.
Dla nowych graczy nie powinno się od razu otwierać okno czatu. Taki gracz klikając w czat pierwszy raz powinien mieć wyświetlony regulamin przeczytanie go powinno być wymuszone tzn. nie może sobie go przewinąć i kliknąć "akceptuję" tylko każdy fragment zatrzymuje się i oczywiście jest mała wada każdy będzie klikał enter aż dojdzie do miejsca " akceptuje" ale i tak mimowolnie będzie czytał. zawsze to coś, po za akceptowaniu może otrzymać dodatkowe pkt.,jakiś ciuszek na postać, złoto, lub platynke symbolicznie |
|
21 Gru 2016, o 12:51 |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Strona 1 z 2 |
[ 11 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |