![]() |
Strona 1 z 2 |
[ 11 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Możliwość włączenia/wyłączenia czatu priv
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Zabójca Tilsai ![]() Rejestracja: 9 Kwi 2012, o 17:58 Posty: 769 Miejscowość: Gdańsk Podziękowano: 454 razy Otrzymanych podziękowań: 384 razy Nick w grze: Maldito ![]() |
Witam
Wpadłem na pomysł o możliwości włączenia i wyłączenia czatu priv i widoczności w znaj. Polegałoby to na dodaniu zielonej kropki przy priv po kliknięciu której stawalibyśmy się nieaktywni w znajomych i dla osób które chcą do nas napisać. Oczywiście bylibyśmy widoczni na mapie i nic poza tym. Na pewno byłoby sporo osób które chętnie skorzystałyby z tej funkcji choćby po to żeby w spokoju sobie pofarmić bossa lub porobić zlecka bez np spamu typu "pomóż plis" ![]() Lub gdy nie mamy zbytnio czasu odpisywać a zwyczajnie nie chcemy być nieuprzejmi. Pozdrawiam _________________ Gram od: 2011-04-13 ![]() PEWNE INFORMACJE POZOSTANĄ UKRYTE ! ; ) MALDITO OSTLOR 101 TOLNOR 60 HELLSINGMO OSTLOR 44 VIP OSTLOR 37 OZ TOLNOR 31 |
|
31 Lip 2017, o 18:57 |
![]() |
|
![]() |
||
Błądzący w Tunelach ![]() Rejestracja: 23 Lut 2015, o 21:22 Posty: 113 Miejscowość: Rzeszów Podziękowano: 163 razy Otrzymanych podziękowań: 116 razy Nick w grze: NashVille Serwer: Tolnor ![]() |
Pomysł ciekawy i przydatny moim zdaniem. Ale dopytam się o co chodzi z tą nieaktywnością w znajomych. Masz na myśli żeby był szary avatar jak gdyby gracz był nieaktywny? Moim zadaniem lepiej żeby to było na zasadzie trybu "nie przeszkadzać" i żeby nasi znajomi widzieli że jesteśmy online, ale nie mamy czasu na odpisywanie.
_________________ Druid 140 poziom [on/off] Sheed 53 poziom [on/off] Serwer: Larkas Gildia: TITANIUM 16.07.2018 - Washi Pierwsza Morana ubita na 110 poziomie - 18.01.17 22:17 - ..., Madziox, Balitazaar, Jaackob, Sabazios. |
|
1 Sie 2017, o 01:01 |
![]() |
|
![]() |
||
Jedną nogą w Haligardzie
Rejestracja: 13 Mar 2017, o 21:16 Posty: 42 Podziękowano: 28 razy Otrzymanych podziękowań: 6 razy Serwer: Tolnor ![]() |
NashVille napisał(a): Pomysł ciekawy i przydatny moim zdaniem. Ale dopytam się o co chodzi z tą nieaktywnością w znajomych. Masz na myśli żeby był szary avatar jak gdyby gracz był nieaktywny? Moim zadaniem lepiej żeby to było na zasadzie trybu "nie przeszkadzać" i żeby nasi znajomi widzieli że jesteśmy online, ale nie mamy czasu na odpisywanie. No jednak jestem bardziej za opcją szarego avatara ![]() Skoro wyłączam czat, to nikt ale to nikt ma mi nie przeszkadzać... A są tzw. "Namolniacy" więc komunikat "Nie przeszkadzać" raczej nie pomoże ![]() _________________ "Nigdy nie dziel znajomości na Biedny i Bogaty Nikt nie ma wpływu na to z jakiej pochodzi chaty" SynBlusi- LARKAS - "CZACHA" POZDRAWIAM "BLASZKI" Mag Ognia 111 lvl - DELETE Druid 86 lvl - NA URLOPIE U ROMANA ZAPRASZAM NA MÓJ KANAŁ ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Blusek, 1 Sie 2017, o 02:36, edytowano w sumie 1 raz |
|
1 Sie 2017, o 01:56 |
![]() |
|
![]() |
||
Zabójca Tilsai ![]() Rejestracja: 9 Kwi 2012, o 17:58 Posty: 769 Miejscowość: Gdańsk Podziękowano: 454 razy Otrzymanych podziękowań: 384 razy Nick w grze: Maldito ![]() |
Jeśli jesteśmy zajęci to po co mają wiedzieć o tym czy jesteśmy skoro po zablokowaniu priv i tak nie będą mogli napisać.
Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka _________________ Gram od: 2011-04-13 ![]() PEWNE INFORMACJE POZOSTANĄ UKRYTE ! ; ) MALDITO OSTLOR 101 TOLNOR 60 HELLSINGMO OSTLOR 44 VIP OSTLOR 37 OZ TOLNOR 31 |
|
1 Sie 2017, o 02:01 |
![]() |
|
![]() |
||
Błądzący w Tunelach ![]() Rejestracja: 23 Lut 2015, o 21:22 Posty: 113 Miejscowość: Rzeszów Podziękowano: 163 razy Otrzymanych podziękowań: 116 razy Nick w grze: NashVille Serwer: Tolnor ![]() |
Ale nie napisałem że to ma być sam komunitat "nie przeszkadzać". Chodziło mi o to żeby możliwość pisania była dalej zablokowana, ale żeby odróżnić gracza offline od tego z wyłączonym czatem.
Sent by Tapatalk 7.0.4 _________________ Druid 140 poziom [on/off] Sheed 53 poziom [on/off] Serwer: Larkas Gildia: TITANIUM 16.07.2018 - Washi Pierwsza Morana ubita na 110 poziomie - 18.01.17 22:17 - ..., Madziox, Balitazaar, Jaackob, Sabazios. |
|
1 Sie 2017, o 02:57 |
![]() |
|
![]() |
||
Inżynier ![]() Rejestracja: 24 Lut 2015, o 15:00 Posty: 157 Miejscowość: Wrocław Podziękowano: 34 razy Otrzymanych podziękowań: 181 razy Nick w grze: Daro ![]() |
A kto Wam każe w ogóle czat otwierać i odpisywać na wiadomości?
Jak ktoś nie odpisuje, to albo jest AFK albo po prostu nie ma na to czasu/ochoty i nie jest to w żadnym stopniu nieuprzejme. Grajcie sobie spokojnie nie otwierając czatu, a namolniaki niech sobie piszą, skoro tak bardzo jesteście rozchwytywani. A jak macie znajomych, którzy nie potrafią uszanować, że nie macie czasu na rozmowę, to jest prosta rada na to, tj. usunięcie ich z listy. Nie widzę żadnego sensu, żeby był status niewidoczny w znajomkach. Każdy sobie to włączy i składu będziesz szukał już tylko na globie, jak gildia się wyludni. _________________ Barb 140, Tolnor. |
|
1 Sie 2017, o 10:52 |
![]() |
|
![]() |
||
Jedną nogą w Haligardzie
Rejestracja: 13 Mar 2017, o 21:16 Posty: 42 Podziękowano: 28 razy Otrzymanych podziękowań: 6 razy Serwer: Tolnor ![]() |
namebis napisał(a): A kto Wam każe w ogóle czat otwierać i odpisywać na wiadomości? Jak ktoś nie odpisuje, to albo jest AFK albo po prostu nie ma na to czasu/ochoty i nie jest to w żadnym stopniu nieuprzejme. Grajcie sobie spokojnie nie otwierając czatu, a namolniaki niech sobie piszą, skoro tak bardzo jesteście rozchwytywani. A jak macie znajomych, którzy nie potrafią uszanować, że nie macie czasu na rozmowę, to jest prosta rada na to, tj. usunięcie ich z listy. Nie widzę żadnego sensu, żeby był status niewidoczny w znajomkach. Każdy sobie to włączy i składu będziesz szukał już tylko na globie, jak gildia się wyludni. A dlaczego Gildia ma się wyludnić? Po drugie, ktoś z ludźmi z globa też musi biegać hm? Trzeba być otwartym na nowe znajomości... ![]() ![]() ![]() ![]() _________________ "Nigdy nie dziel znajomości na Biedny i Bogaty Nikt nie ma wpływu na to z jakiej pochodzi chaty" SynBlusi- LARKAS - "CZACHA" POZDRAWIAM "BLASZKI" Mag Ognia 111 lvl - DELETE Druid 86 lvl - NA URLOPIE U ROMANA ZAPRASZAM NA MÓJ KANAŁ ![]() ![]() |
|
3 Sie 2017, o 08:26 |
![]() |
|
![]() |
||
Inżynier ![]() Rejestracja: 24 Lut 2015, o 15:00 Posty: 157 Miejscowość: Wrocław Podziękowano: 34 razy Otrzymanych podziękowań: 181 razy Nick w grze: Daro ![]() |
Blusek napisał(a): A dlaczego Gildia ma się wyludnić? Pewnie dlatego, że jest lato i są wakacje, dużo osób jest na urlopach, nie mają ochoty na grę itp. Po zmianach w PvP też część osób przestała regularnie grać, więc np. u mnie jest sytuacja, że z niegdyś aktywnych 20-22 osób, które logowały codziennie i dało się spokojnie sklepać 2 składy na Moranę o każdej porze, zostało 5 aktywnych osób które grają bardzo regularnie, i 5 kolejnych pogrywających. Jeśli chodzi o kompletowanie pt z globa... Hmm ja podziękuję. Do htagi to i owszem, na wyższe bosy nie mam ochoty się użerać. Niektórzy ludzie nie dość, że nie mają pojęcia jak się dane bosy bije, to jeszcze nie chcą się tego dowiedzieć, w rezultacie czego na inście spędzasz 2x więcej czasu i czasem wychodzisz nie ubijając bosa. Jeszcze sytuacja jest zrozumiała na Moranie, bo każdy się kiedyś jej uczył i nie każdy daje tam radę, ale 2 godzinne walki z Lugusem, Admirałem czy Seleną to nie dla mnie :p _________________ Barb 140, Tolnor. |
|
3 Sie 2017, o 09:43 |
![]() |
|
![]() |
||
Jedną nogą w Haligardzie
Rejestracja: 24 Lip 2017, o 12:48 Posty: 33 Podziękowano: 2 razy Otrzymanych podziękowań: 3 razy Nick w grze: AruGis Serwer: Tolnor ![]() |
Dla mnie to trochę bez sensu z tym wyłączeniem chatu priv.
Ponieważ wystarczy nie odpisywać wtedy osoba stwierdzi że jesteśmy AFK. |
|
3 Sie 2017, o 11:21 |
![]() |
|
![]() |
||
Współpracownik Gnarla ![]() Rejestracja: 10 Maj 2015, o 15:00 Posty: 187 Podziękowano: 21 razy Otrzymanych podziękowań: 53 razy Serwer: Tolnor ![]() |
Jak dla mnie mogliby dodac w znaj odpowiednik dymka "AFK" gdyz zdarza się ze ktos pisze do drugiej osoby nie wiedząc ze jest afk a potem się obraża o niewiadomo co.
|
|
3 Sie 2017, o 11:34 |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Strona 1 z 2 |
[ 11 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |