![]() |
Strona 3 z 3 |
[ 29 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3 |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Skrypt obliczający dmg w Umiejętnościach
Skrypt obliczający dmg w Umiejętnościach
Autor | Wiadomość |
---|---|
Taernijczyk z ekwipunkiem
Rejestracja: 19 Lut 2011, o 17:17 Posty: 18 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz ![]() |
Cytuj: Trzeba by zająć znowu jakieś miejsce. No i dodatkowo strata klimatu. Domyślne 100% wydaje mi się optymalnym rozwiązaniem. Nie tracimy za dużo klimatu a jednak mamy jakiś obraz wybierając Umiejętność. Jak podamy wartosc obrazen 100% - nie stracimy klimatu. Jak podamy wartosc obrazen realna (czyli uwzgledniajace lvl skila, na ktorym mamy umiejetnosc) - klimat stracimy. Najs :) Cytuj: Niby praktycznie żadna zmiana, ale tak samo niepotrzebna. Tak samo uwazam. Przeciez operuje sie na takich liczbach, ze nawet latwo jest oszacowac wartosc obrazen w pamieci. I skoro bedzie podana wartosc 100%, a nie, dajmy na to, 175%, to ja bym nie liczyl, ze jak ktos sam nie potrafi z tak prostego wzoru policzyc obrazen - bedzie w stanie powiekszyc obrazenia o %. Ale jak mowilem, mnie to rybka. |
27 Kwi 2011, o 17:47 |
![]() |
![]() |
|
Pogromca Valdaroga ![]() Rejestracja: 18 Sty 2011, o 20:48 Posty: 1556 Miejscowość: Konin Podziękowano: 28 razy Otrzymanych podziękowań: 34 razy ![]() |
Wszyscy podchodzicie do tego, jakby to miała być wielka zmiana ingerująca w balans klas czy nie wiadomo co
![]() A to tylko drobne rozwiązanie kosmetyczne. Od takie umilenie. Zaoszczędzi nam te 15 sekund na spisanie statystyk i podstawienie pod wzór. _________________ ![]() Surowe prawo, lecz prawo. "Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain |
28 Kwi 2011, o 07:09 |
![]() |
![]() |
|
Błądzący w Tunelach ![]() Rejestracja: 15 Lut 2011, o 14:50 Posty: 139 Miejscowość: Kwidzyn/ Mansfield Podziękowano: 16 razy Otrzymanych podziękowań: 9 razy ![]() |
Bubelage napisał(a): Wszyscy podchodzicie do tego, jakby to miała być wielka zmiana ingerująca w balans klas czy nie wiadomo co ![]() A to tylko drobne rozwiązanie kosmetyczne. Od takie umilenie. Zaoszczędzi nam te 15 sekund na spisanie statystyk i podstawienie pod wzór. a jestes pewny ze ludzie rozumieja wzory (oraz potrafia z nich korzystac?? ) - w zwiazku z moja wypowiedzia - potwierdza - ze jest to dobry pomysł... |
3 Maj 2011, o 00:02 |
![]() |
![]() |
|
Jedną nogą w Haligardzie
![]() |
napewno ułatwi to gre
jak mowila Mysteria pancerze to zmienia ja sobie sam obliczam dmg choc w większosci mi sie nie chce pomysl świetny jestem za _________________ Blow vd lvl 50 s1 obecnie można powiedzieć żę nie istnieje Corsar drut lvl 49 s1 obecny cel: wszystkie rzeczy na +5 Egzekucję czas wykonać... |
8 Maj 2011, o 19:36 |
![]() |
![]() |
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 5 Maj 2011, o 22:00 Posty: 1 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz ![]() |
cóż głosy mówią same za siebie.wprowadzamy?
|
16 Maj 2011, o 22:35 |
![]() |
![]() |
|
Duma Forum! ![]() Rejestracja: 8 Lis 2010, o 01:32 Posty: 4230 Miejscowość: Cagliharmon Podziękowano: 107 razy Otrzymanych podziękowań: 303 razy ![]() |
marekdzik to nie jest tak, ze wejdzie dobry pomysl, wszyscy sie zgodza by go wprowadzic i na drugi dzien jest, takie pomysly czekaja miesiacami by je wprowadzono + admin ma prawo veta (jak dotad jeszcze sie nie wypowiedzial na temat tego pomyslu, ale to dlatego, ze jest naprawde bardzo zajety)
|
16 Maj 2011, o 23:32 |
![]() |
![]() |
|
Duma Forum! ![]() ![]() |
Wpisałem właśnie na listę do zrobienia. Nie ma przeciwwskazań - same plusy, wielokrotnie wyjaśniane.
Po dodatkowych przemyśleniach proponuję mniej zamieszania w dwóch opcjach. a) tekst OBR 100%: a*x + b*y + broń = wynik. b) bajerancki przycisk ![]() Proszę tylko o komentarze wyłącznie wyglądu, bez "eee, za dużo kombinowania / eee, problematyczne". Podoba się, lub nie ![]() _________________ "Rząd wciąż chce naszego dobra, a my mamy go już tak mało." |
17 Maj 2011, o 00:02 |
![]() |
![]() |
|
Duma Forum! ![]() Rejestracja: 8 Lis 2010, o 01:32 Posty: 4230 Miejscowość: Cagliharmon Podziękowano: 107 razy Otrzymanych podziękowań: 303 razy ![]() |
Bajerancki przycisk, nie ma watpliwosci
![]() |
17 Maj 2011, o 02:48 |
![]() |
![]() |
|
Jedną nogą w Haligardzie ![]() ![]() |
Super. Pozatym jak ktoś nie chce, to nie liczy i nie zabija klimatu dla niego
![]() |
17 Maj 2011, o 14:27 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Strona 3 z 3 |
[ 29 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3 |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |