Strona 1 z 1 |
[ 8 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Dagorlim
Autor | Wiadomość |
---|---|
Błądzący w Tunelach
|
statystki:
5 sily 150 zycia 10 zrecznosci 6 wiedzy?! 40 kondycji ja mam pytanko na co fizolowi wiedza? i to na tym lvl jeszcze 6 wiedzy nie pomaga nam bronic sie przed urokami bo 6 to tyle co nic. a % na rzucenie buffow na 70 lvl juz ma sie na 7 rozwiniete UM wiec tez sie nie przyda. ani nie bijemy wiecej dzieki tej 6 zrecznosci ani nie bronimy sie lepiej. To tak samo jakbyscie do Thorimow wpakowali 6 zrecznosci zeby lepiej sie przed fizoolami bronili... jakby ktos chce ta wieze bic fizolem to posiweci 2-3 lvl zeby w wiedze dawac a nie psujecie rar dla fizoli. moim zdaniem te 6 wiedzy powinno byc zmienione w zrecznsoc lub kondycje i to naprawde sie przyda kazdemu fizolowi _________________ |
29 Sie 2011, o 14:14 |
|
Chodząca legenda
|
Może nie sprawdzałeś, ale wiele fizoli, głownie rycerzy pompuje wiedzę do 80, aby rzucać buffy na 7 poziomie na 2 PA, po to jest właśnie między innymi wiedza. Dodatkowo zawsze coś do obrony.
Na takiej samej zasadzie zręczność magom przyda się do obrony, vd do ssania Dla mnie jest dobrze, może nie każdy z tego mocno skorzysta, ale zawsze @down - to jest tylko i wyłącznie Twój wybór. Mógłbyś sobie furię, skórę wrzucać na 2 PA, wystarczy tylko chcieć. Pisałem tylko o umiejętnościach na 7 poziomie, wrzucanie ich zależy od wiedzy, tak samo jak bufów i magów. Cały ten system jest dobry, już wielokrotnie omawiany. _________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. Ostatnio edytowany przez Szymdaro, 29 Sie 2011, o 15:35, edytowano w sumie 1 raz |
29 Sie 2011, o 15:08 |
|
Błądzący w Tunelach
|
ryc ochronke rozkaz i blok ma na 7 juz na tym poziomie. to jest dla nniego najwazniejsze a reszte z czasem sobie rozwinie na taki poziom zeby mu wchodzilo na 3PA. a to zeby wrzucali na 2 PA powinno byc jakos byc w standardzie a nei ze MO na 1 PA inke a fizol na 3 PA furie... na 2 PA powinno wchodzic. a jak tak bardzo chce to niech daja sobie 4PA i wejdzie. zreszta co mnie obchodzi ze ryc 80 wiedzy potrzebuje mi wiedza nie ptorzebna bo ja bije a nie robie postac tanka ktora jest gownem bez PT.
_________________ |
29 Sie 2011, o 15:28 |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Wow, jako nadtester mógłbyś się bardziej wysilić nad przejrzystością twojej wypowiedzi.
Może i masz częściowo rację. Może i ty robisz Rycka na swój sposób. Nie zmienia to faktu, iż wiele osób rozwija go inaczej. Gorzej? Może, ale rary są przecież robione pod wszystkich graczy, nie tylko pod twoją strategię. _________________ Choco |
29 Sie 2011, o 15:54 |
|
Chodząca legenda
|
Po 1. to nadtester to tylko wpis w randze, nie jest wcale testerem
Po 2. to jest barb a nie ryc Po 3. może ta wiedza miałaby sens jakby każdy rar dawał trochę wiedzy, teraz to jest niewiele przydatne |
29 Sie 2011, o 15:59 |
|
Pogromca Valdaroga
|
On nie ma żadnej rangi,nie ma uprawnień testera
Te 6 punktów dla łuka/sheeda/barby to jest NIC Bo co mu to da? 1% mniej na wyostrzone czy furię? Albo uniki z 1% więcej? przed urokiem się nie obroni więc faktycznie 6 punktów umiejętności w plecy Myślałem że bedzie to kontynuowane w innych bossach ale z Valdka nic z wiedzą dla fizoli nie leci Natomiast inna sprawa z ryckiem,80 wiedzy w grupie może się przydać Ale mało który tak ma Dokładniej to chodzi o tą tabelkę Cytuj: -Wiedza Ciekawa statystyka dla rycerza, im więcej jej mamy, tym ciężej nam wbić jakiś urok (w tym korzenie druida ), ale również zwiększa % przy wrzucaniu buffów. Przy wiedzy podstawowej (czyli 10) buffy typu rozkaz, ochrona czy tarcza na najwyższych poziomach wrzucamy na 3 PA. Ale jeśli ktoś byłby zainteresowanym wrzucaniem ich na 2 PA to przedstawiam tabelkę, trudność 55 ma np rozkaz na 7 poziomie a 60 blok tarczą na 7. Ja bym proponował jednak coś takiego... Uniki,Blok,Ochrona liczona ze zręczności. Jest temat o tym: viewtopic.php?f=121&t=9057 _________________ Buszcik - BuszcikMag - BuszVd s2 -- Busio s0 Ostatnio edytowany przez Buszcik 29 Sie 2011, o 16:27, edytowano w sumie 4 razy |
29 Sie 2011, o 16:03 |
|
Błądzący w Tunelach
|
off topic:D
najlepiej by bylo gdyby fizol bronil sie zrecznoscia przed wszystkim a mag wiedza przed wsyzstkim nie bylo by tych problemow ze barb ciagle w korzeniach siedzi ani ze MO dostaje na 5 PA od ryca jakiegos. to jest bez sensu ze fizole musieli by wiedze rozwijac a magowie zrecznosc. _________________ |
29 Sie 2011, o 16:15 | |
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
No to moje nieogarnięcie o "nadtesterze"
Oczywiste, że samo 6 wiedzy nie da mu nic, ale to zawsze -1,5 poziomu do wykorzystania na coś innego jeśli gracz zamierza dobić do 80. Chociaż rzeczywiście zamiana tego na +6 siły / zręczności przeciętnemu fizolowi da więcej, niemniej jednak nie są to statystyki dodane bezpodstawnie. Cytuj: Ja bym proponował jednak coś takiego... Uniki,Blok,Ochrona liczona ze zręczności To jest pomysł dość ciekawy, ale czekam na wypowiedzi kogoś bardziej doświadczonego. _________________ Choco |
29 Sie 2011, o 16:20 |
|
Strona 1 z 1 |
[ 8 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |