Re: Ceny i poziomy rarów - "widełki"
gromak napisał(a):
Widzę nie rozumiesz założenia. Chodzi o to, żeby Rolrak nie mógłby być tańszy niż np 50k. Skoro nie może być tańszy, to ten kto będzie chciał go zakupić a nie wydropić, zapłaci te min. 50k. Korzyści będą i dla tych 80+ i dla tych 30+. Oczywiście mądrym głowom z administracji pozostawiam balans cenowy (żeby się nie okazało, że np. Rolrak można jak teraz sprzedać praktycznie tylko kowalowi).
Dobre sobie to ja już dziś ci powiem że otwieram czarny rynek z rarami z cenami niższymi od ustalonych
Rynek jest elastyczny i ceny same się ustalają
Nie zmusisz ludzi by sprzedawali za tyle ile jest ustalone. I co jak by kolega koledze sprzedał rolrak po znajomości za 20k a nie 50? ban?
Cytuj:
Część rarów praktycznie wypadła z rynku (Herszt, Krzyżak <poza arcanem> oraz Ichi) na czym więc mają zarabiać postacie do 30 lvl, żeby kupić sobie rary już dostępne na ich poziom a ktorych to samodzielnie nie są w stanie zdobyć?
Tak ci się wydaje?? Zrób nową postać i zobaczymy z czym będziesz biegać.
Ja na swoim VD 47 lvl do niedawna biegałem z Maiarot który po ulepszeniach jest nice!
Kupa drutów po 30 lvl biega z derengilem. A o Martumalu, który ma statystyki zbliżone do khalamu i który ulepszony jest prawie identyczny z nim już nie wspomnę. Ayol też się często przydaje.
A jak myślisz skąd oni to mają ? Dropią wszystko?? Czy kupują?
To, że tobie na 55 nie są przydatne nie znaczy że już nikt ich nie kupuje.
Więc jeśli wypowiadasz się na jakiś temat zrób najpierw rozeznanie
A o ichi zapomniałem
Czengsvesy, Fiskorl II, Rolrak
Czengi wypadły z rynku?? O.o raczej nie.
Fiskorl? Świetny na np duszki dla mid lvl sporo fizycznych z nimi biega zamiennie z arcanami,
Rolrak również jest używany.
Więc nie mów że wypadły z obiegu bo w obiegu są ale wśród mid lvl idż pod szpital i zapytaj kto chce kupić czengi czy rolrak na pewno się ktoś znajdzie a to że są tanie jest spowodowane tym że to rar dla lov i mid lvl!!!
A to że np fiskorl kosztuje niby Cena: 250.000 złota i 35 platyny, to relikt przeszłości jak by twórcy znali realia dzisiejszego rynku w grze cenę ucielii by o jedno zero