Strona 1 z 1 |
[ 8 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
kamień \ magiczny kamień
Autor | Wiadomość |
---|---|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 16 Lis 2011, o 15:34 Posty: 1 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz |
Moją propozycją jest to aby kamień dla klas magicznych tj. VD, MO, Druid był liczony z proporcji mocy do wiedzy (0,7moc*0,3wiedza).
To kosmetyczna poprawka, która jednak poprawiłaby dynamikę gry zwłaszcza kiedy postaci są wyczerpane. Postaci fizyczne w takim przypadku są bardziej uprzywilejowane jedynie dla tego, że ich klasa niejako wymusza rozwijanie tych dwóch parametrów (siła, zręczność), zaś w przypadku magicznych klas nie. Gdzieś tu czytałam, że kiedyś prawdopodobieństwo trafienia uderzenia druida było zależne od zręczności jak w przypadku tzw fizoli i ich ciosów, co później zostało zmienione na wiedzę. Myślę, że w przypadku kamienia również powinno nastąpić takie rozgraniczenie klas magicznych i fizycznych, zaś sama umiejętność mogłaby się nazywać MAGICZNY KAMIEŃ i figurować w miejscu zwykłego. Czy to się przyjmie oceńcie sami. Pozdrawiam wszystkich znajomych z s2, Abi ^^ |
16 Lis 2011, o 16:14 |
|
Pogromca Valdaroga
|
VD oraz MO mają własny silny atak dystansowy, a każde ulepszenia druida to stanowcza przesada.
|
16 Lis 2011, o 16:20 |
|
Zabójca Tilsai
|
dokładnie to co kolega wyżej napisał, magowie to magowie, a nie postaci do rzucania kamieniami
_________________ We are all the same, players in the game. |
16 Lis 2011, o 17:19 |
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Matko i córko i co jeszcze? ... Już pomijając fakt,że rzut "magicznym kamieniem" co najmniej dziwnie brzmi to w pvp drut byłby już totalnie nie do zajechania ... Swoją drogą skoro to ma być liczone z wiedzy i mocy to ja chce żeby wrzucanie/obrona buffów była liczona ze zręczności(dlaczego tylko postacie magiczne mają być uprzywilejowane?)
_________________ Huron - 86 lvl Łucznik s2 Start gry: 19.12.2010 |
16 Lis 2011, o 20:53 |
|
Uczeń Heremona
|
Zgadzam się z poprzednikami kamień jest tak naprawdę cisem dla Barba i Ryca (pomijając sam początek gry). Ponieważ tak naprawdę tylko te dwie postacie potrzebują tego ciosu i dobrze że tak jest.
Ulepszanie druida to byłby błąd ~ przestało by się grać innymi klasami w porównaniu z druidem który ciska kamieniami z dużym prawdopodobieństwem trafienia i sporymi obrażeniami _________________ Saintx - Sheed 44Lv (w stanie spoczynku) Siantx - Druid 51Lv (skacze po wieży) |
17 Lis 2011, o 02:43 |
|
Błądzący w Tunelach
|
A może frytki do tego.Zagraj inną postacią niż drut a napewno zmienisz zdanie ...
_________________ ---------------------------------------------- Leżakowanie w przedszkolu - kiedyś kara, a teraz każdy chciałby te 2 h snu w ciągu dnia... http://screenshot.sh/mFtSsroR8ajRN |
17 Lis 2011, o 17:42 |
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Może od razu oddajmy wszystkie umiejętności z innych klas druidowi, a innym dodajmy umiejętność Seppuku
_________________ Umberto(Barbarzyńca) s2 Vorm(Mag Ognia) s2 UmbroSH(Sheed) s3 |
17 Lis 2011, o 18:14 |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Cytuj: Może od razu oddajmy wszystkie umiejętności z innych klas druidowi, a innym dodajmy umiejętność Seppuku Jestem za seppuku Będzie to HONOROWE rozwiązanie a nie jak uciekanie. Tak swoją drogą czy komuś udało uciec się od druida? Wracając do tematu Czytając po raz etny raz wypowiedz na temat kamyka (sam się dziwie że to tyle czytałem ) widzę co chcesz zrobić, chcesz wstawić kamyk jako magiczną umiejętność (ponowne czytanie tekstu) Cytuj: To kosmetyczna poprawka, która jednak poprawiłaby dynamikę gry zwłaszcza kiedy postaci są wyczerpane. Dla fizola wyczerpanie to prawie koniec walki zostają mu maksymalnie 2 kamyki na turę lub obrona i czekane na cud, natomiast postacie magiczne nie tylko mają manę do wykorzystania ale i kondycję pomyśl jak pięknie możesz zabijać moby zabierając im po 80 hp zwykłym uderzeniem ajk w moim przypadku oraz 12 hp kamykiem przecież kamyk to morderca Potrafi ocalić życie a ty chcesz go zrobić magicznym aby zżerał manę, Jak dla mnie mógł byś pomyśleć nad innymi umiejętnościami (dla wszystkich klas) albo dołączyć do tematu: |
18 Lis 2011, o 01:04 |
|
Strona 1 z 1 |
[ 8 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |