Strona 1 z 1 |
[ 10 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
serwer RETRO
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Jakoś tak zaczęliśmy wspominać i chcieli byśmy prosić Administracje o rozważenie postawienia serwera RETRO z jedna tylko mapą, wiem że macie kopie gry z tamtego okresu.
Podpisuje si epod tym całym sercem ja BILO. _________________ |
|
24 Lis 2011, o 23:50 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
Rozmawialismy o tym od 9 wieczór i o 11 doszlismy do wniosku ze trzeba takie cos zrobic.
Bylo by na tyym serverze to co bylo jeszcze w grudniu zeszlego roku Nikomu by nie zaszkodzilo, a ile wspomnień by wróciło :] _________________ 08.2010 START GRY SERWER 1 |
|
24 Lis 2011, o 23:54 |
|
|
Walczący z drzewcami
Rejestracja: 26 Paź 2009, o 20:39 Posty: 265 Miejscowość: Wrocław Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 7 razy |
hmn... jestem za Ciekawa opcja Pytanie w jaki sposób byłaby zrealizowana ?
Jeżeli miałoby to powstać w ramach nowego świata, to ludzie mogliby uciec tam w poszukiwaniu "nowych" przygód, prowadząc do opustoszenia innych serwerów... Co wpłynęło by na politykę gry i możliwe w kwestie dochodowe Może zrobić to w formie eventu?... Na przykład wprowadzić tę mapkę na jeden określony dzień... myślę, że zadowoliłoby to retro maniaków Ale jak wiadomo [choćby z poprzednich "bossowych" eventów] zawsze komuś coś nie będzie pasować... Tak więc jako event może się nie sprawdzić, a tworzenie nowego serwera ku uciesze części graczy jest zbyt problematyczne... No i mamy problem Osobiście chciałbym spróbować gry "po staremu", wrócić do dawnych czasów, kiedy jedynym bossem był "BOSS"... Chociaż jeden dzień takiej zabawy Pytanie jak to rozwiązać? _________________ "I'm not crazy. My reality is just different than yours." |
|
25 Lis 2011, o 03:01 |
|
|
Duma Forum!
|
Ja tez tesknie za tymi czasami, ale niestety one nie wroca i nie da sie ich odtworzyc. Probujac to zrobic zdolalibysmy co najwyzej zepsuc sobie wspomnienia, wiec lepiej zostawic to w spokoju. Tamten klimat tworzyli ludzie, a wiekszosc z nich bezpowrotnie odeszla, lub sie zmienila i na to nie mamy wplywu.
|
|
25 Lis 2011, o 04:49 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
owszem da sie tamte czasy odtworzyc, wystarczy info ze stara mapa powstanie na nowym serwerze i tamci gracze wruca, niema w tym zadnego problemu, do dzisiaj ci gracze siedza na forum i pisza posty choc nie biora juz czynnego udzialu w grze.
ja jestem na tak. |
|
25 Lis 2011, o 09:50 |
|
|
Pogromca Valdaroga
|
tak mi ten i podobne tematy wyglądają jakby niektórzy nie chcieli żeby gra się rozwijała... Mystheria słusznie prawi, wszystko idzie do przodu, taern również, i to chyba dobrze?
nie to żebym miała coś przeciwko pozwiedzaniu starej mapki, ale myślę że jakiś okazjonalny event (gdzieś widziałam taką propozycję) w zupełności wystarczy. |
|
25 Lis 2011, o 10:58 |
|
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
jkasobiewyobrażacie taki event? e na BOSSA pójdą koxy 100+?albo na starej mapce pobiegają nowi sobie co im ta mapka nic nie da do myślenia o tym jak się gra rozwinęła?
jedyne sensowne rozwiązanie to serwer retro powiedzmy na miesiąc czasu, potem zmiana wersji gry na mapkę troszkę nowsza i znowu na miecha, można było by niektórym uzmysłowić ile pracy poszło w tą grę _________________ |
|
25 Lis 2011, o 23:50 |
|
|
Pogromca Valdaroga
|
Nazgull napisał(a): A ja powiem że stara mapa nadal funkcjonuje i jest idealnym miejscem na wszelkiego typu eventy na s2 był event wycieczkowy na starą mapkę czyli kto odpowiedział na pytanie zadawane na arenie był teleportowany na starą mapkę i spokojnie mógł tam sobie spacerować przez określoną ilość czasu nic nie stoi na przeszkodzie organizować co jakiś czas tego typu wycieczki połączone z różnymi zadaniami na starej lokacji. -stąd- to tylko kilka tematów niżej... czytać trzeba, czytanie fajne jest;) |
|
26 Lis 2011, o 03:28 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
jak dla mnie pomysl jak naj bardziej TAK
mozna zrobic retro serwer na ktorym bedzie stara mapa, wspomnienia i zabawa przyjdzie od nowa, bedziemy sie ganiali po zgorzelisku i polu ogrow |
|
28 Lis 2011, o 22:56 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
Mystheria napisał(a): Ja tez tesknie za tymi czasami, ale niestety one nie wroca i nie da sie ich odtworzyc. Probujac to zrobic zdolalibysmy co najwyzej zepsuc sobie wspomnienia, wiec lepiej zostawic to w spokoju. Tamten klimat tworzyli ludzie, a wiekszosc z nich bezpowrotnie odeszla, lub sie zmienila i na to nie mamy wplywu. Trudno się z tym nie zgodzić. Gdyby teraz te mapy i tamten klimat był na wyciągnięcie ręki to nie mielibyśmy tych wspomnień.Ja uczyłem się grac na starych mapach i bardzo miło to wspominam.Stare mapy wracają - wspomnienia umierają....Lepiej skupmy się na tym co Drygu i spółka dla nas do tej pory zrobili a dawne czasy zostawmy sobie do wspomnień na globalnym.... _________________ Silwer - Rycerz 107 lvl - Tolnor |
|
28 Lis 2011, o 23:23 |
|
|
Strona 1 z 1 |
[ 10 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |