![]() |
Strona 1 z 1 |
[ 6 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Sygnał wykonania zlecenia
Autor | Wiadomość |
---|---|
Jedną nogą w Haligardzie
Rejestracja: 31 Gru 2011, o 01:25 Posty: 36 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz ![]() |
Wykonując zlecenie - na sam koniec akcji dostajemy sygnał dźwiękowy że zlecenie zostało zrealizowane. Problem w tym iż sygnał ten zawsze pojawia się na początku rundy w której zginie ostatni przeciwnik danego zlecenia.
Ja wiem że program jest taki "mądry" i na początku rundy wykonał wszystkie obliczenia z których wynika że wygramy starcie i tym samym zamkniemy zlecenie. Ale szczerze mówiąc jest to nie fair dla gracza i deprymujące. Odnoszę wręcz wrażenie że wszystko jest "z góry" policzone i ustalone, zaś moje działania nie mają większego wpływu - jak np. losowanie karty po śmierci ![]() Proponuję przesunąć ten dźwięk na koniec rundy, czyli na moment faktycznego zwycięstwa! Pozdrawiam Polkot |
5 Sty 2012, o 16:04 |
![]() |
![]() |
|
Błądzący w Tunelach
![]() |
Tak właśnie serwer wszystko oblicza, chcesz przebudować całą grę dla jednego dźwięku ? ^^
_________________ 0x426f7a69616b |
6 Sty 2012, o 06:05 |
![]() |
![]() |
|
Jedną nogą w Haligardzie
Rejestracja: 31 Gru 2011, o 01:25 Posty: 36 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz ![]() |
BoziakCHN napisał(a): Tak właśnie serwer wszystko oblicza, chcesz przebudować całą grę dla jednego dźwięku ? ^^ Doprawdy? ![]() ![]() |
6 Sty 2012, o 07:03 |
![]() |
![]() |
|
Współpracownik Gnarla ![]() ![]() |
faktycznie tak jest , rowniez zwrocilem na to uwage , ale nie uwazam ze jest to deprymujace a bron boze nie fair .Dla kogo nie fair? dla mnie samego? no prosze Cie. Mi to akurat absolutnie nie przeszkadza. Od razu Ci mowie, ze jesli bedzie to zmienione to raczej nie predko
![]() _________________ VD 85 s1 Smod. Prawdziwy mężczyzna nie je miodu , tylko żuje pszczoły ! |
6 Sty 2012, o 08:05 |
![]() |
![]() |
|
Jedną nogą w Haligardzie
Widzisz, sęk w tym że, gra nasza jest iluzją. Wprowadza nas w wirtualny świat. Bawiąc się zapominamy że to tylko bezduszność maszyna oblicza wszystkie elementy, które my odbieramy jako zdarzenia losowe. Błąd o którym piszę (bo ja to tak traktuję) sprowadza nas na ziemię i przypomina nieznośnie że to ni bajka, tylko bezduszna maszyna. O to mi tym wszystkim chodzi.
Pozdrawiam Polkot |
6 Sty 2012, o 18:19 |
![]() |
![]() |
|
Pogromca Valdaroga ![]() Rejestracja: 16 Maj 2011, o 03:07 Posty: 1229 Podziękowano: 78 razy Otrzymanych podziękowań: 463 razy Nick w grze: Gildartz ![]() |
Więc zamykamy temat.
![]() _________________ ![]() ![]() ![]() |
6 Sty 2012, o 18:22 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Strona 1 z 1 |
[ 6 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |