Strona 2 z 2 |
[ 17 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2 |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Taernwiki
Autor | Wiadomość |
---|---|
Uczeń Heremona
|
Np. w tibii są z góry Q rozpisane i nikomu to nie przeszkadza.
Może dlatego, że tibia jest zwykłą klikanką pozbawioną fabuły, ładu i składu? 3siu. _________________ "I bierz co Ci dane, bądź losu panem!" Pomoglem? Daj kufelek browarka :=) https://www.facebook.com/pages/The-Prid ... 2137125151 Like'nij! 2 admin strony fanowskiej na fejsie! |
12 Kwi 2012, o 09:32 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Ja myślę, że ta gra powinna być dłuuuga, ale Wy chcecie iść na łatwiznę. Mam nadzieję, że nie zostanie to wprowadzone.
|
12 Kwi 2012, o 09:59 |
|
Uciekinier Taernijczyk
|
i tak jak ktoś czegoś nie moze znaleźć/zrobić to pyta na czacie i dostaje takie informacje.
A dla nowych graczy napewno byłoby zachętą gdyby mogli chociaż wiedzieć co robić. Samo przeczytanie poradnika questa nie wykona, trzeba łazić i zabijać/zbierać. |
12 Kwi 2012, o 11:03 |
|
Pogromca Valdaroga
|
i nic nie czytać. najwięcej problemów mają Ci, którzy na oślep klikają dialogi.
|
12 Kwi 2012, o 11:04 |
|
Duma Forum!
|
1. Pomysl opisania questow w zamysle nie mial byc ku przychylnosci graczy, jego jenym celem mialo byc pozbycie sie z czatow wszelkich odpowiedzi co robic w quescie (jest to spoiler dla innych graczy). Questy w grze sa po to, by sie wysilic, jak ktos ma problem ze znalezieniem czegos, to nie jest dosc dobry, by to znalezc i powinien nie moc ukonczyc questa (siedziales nad tym etapem 2 dni, probowales wszystkiego i dalej nie wiesz co robic? to albo wysil sie bardziej, albo sie poddaj i zostaw te zadanie nieukonczone!).
2. Sposob w jaki zostaly opisane pierwsze 2 questy byl tworzony na szybko i bez glebszego przemyslenia, ot by bylo tylko na czym oprzec dyskusje, jaka wtedy na ten temat panowala. Jesli mialyby powstac kolejne opisy, to z bardzo wieloma ograniczeniami. -Nie opisywac kiedy, gdzie i jakie potwory przyjdzie nam bic -Nie podawac nagrod za wykonanie questa i w jego trakcie -Dodawac klimatyczne opisy questa (na czym to zadanie polega, jaka role przyjdzie nam pelnic, jakie znaczenie bedzie mialo to zadanie itp.) -Opisac tylko naprawde klopotliwe fragmenty i to tez w sposob co najwyzej naprowadzajacy nas na odpowiedz, ale nie podajac nic na tacy 3. Dla zwyklego gracza wiele questow jest nie do opisania, poniewaz istanieje wiele wariantow ich wykonania i jakby mialy byc opisane, to albo wszystkie, albo zaden. |
12 Kwi 2012, o 18:56 |
|
Uczeń Heremona
|
Podepnę się do tematu żeby nie zaśmiecać forum:
Do kogo zgłaszać wszelkie nieścisłości (w sensie błędy lub niekompletne opisy) będące na wikitaern? Na stronie zgłoszeniowej supportu nie ma nawet odpowiedniej kategorii na to (dla upierdliwców - kategoria "inne" moim zdaniem do tego nie służy) a pisać na czacie co chwila nie mam zamiaru bo jest to po prostu niewygodne, zarówno dla mnie jak dla GM do którego się zgłaszam. Będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi. |
30 Kwi 2013, o 18:18 |
|
Duma Forum!
|
@Torkil
wystarczyło użyć szukajki na forum: viewtopic.php?f=76&t=27199&p=195750&hilit=wiki#p195750 temat zamykam bo to już ponad rok czasu minęło od ostatniego wpisu przed Twoim... |
30 Kwi 2013, o 18:25 |
|
Strona 2 z 2 |
[ 17 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2 |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 18 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |