Strona 2 z 5 |
[ 43 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3, 4, 5 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Polszczyzna
Autor | Wiadomość |
---|---|
Pogromca Valdaroga
|
Już nie przesadzajcie
Komunikaty,kneble,słowniki.... Fakt że piszą: Wolny slot na wierze Ale trzeba to przeboleć :/ _________________ Buszcik - BuszcikMag - BuszVd s2 -- Busio s0 |
19 Cze 2011, o 10:34 |
|
Duma Forum!
|
@Buszcik
sorki, ale to jest gra masowa, w to grają dzieci i też się uczą - tak jak rugowane są wulgaryzmy tak samo błędy powinny być przynajmniej wskazywane! ignorowanie problemu, odwracanie głowy i przymykanie oka skutkuje jedynie tym, że wokół szerzy się bylejakość - zacznijmy wreszcie stawiać sobie wysokie cele minimum zamiast niskie maximum... |
19 Cze 2011, o 11:25 |
|
Pogromca Valdaroga
|
Buszcik napisał(a): 21:18 Buszcik[39]: ehh..jak masz do wyboru kupic np.gre na PC czy słownik kup słownik nie pożałujesz 21:18 DarkFenix[29]: myślę że częściej z niego kożystałem nisz ty 21:18 DarkFenix[29]: a gier na peceta nie kupuje 21:18 SIPA[41]: nisz xd 21:18 Buszcik[39]: KoŻystałes 21:18 Amonhell[65]: korzystalem 21:18 Amonhell[65]: niż 21:19 VODA[44]: korzystałem 21:19 Amonhell[65]: epic fail 21:19 Buszcik[39]: AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH GAfy z czatu @up Staram się ludziom to uświadamiać ale mi to nie wychodzi bo "pszeciesz oni czesciej kożystają nisz ty" _________________ Buszcik - BuszcikMag - BuszVd s2 -- Busio s0 |
19 Cze 2011, o 11:32 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Dlatego trzeba pomyśleć nad rozwiązaniem tego problemu bo samo poprawianie za kogoś błędu nic nie da.W pełni popieram Heavenmakera - ignorancja nie wchodzi tutaj w grę.
|
19 Cze 2011, o 12:31 |
|
Chodząca legenda
|
Kilka postów wyżej - pomorze - przecież to nie błąd, jedynie wielka litera. Wiele słów ma kilka znaczeń a różnią się pisownią, np: bug, bóg - oba są ok, tak samo jest z pomorze, pomoże.
Nie chcę się powtarzać, ale karać za to nie można. A jeśli chcecie uczyć w grze, to może zróbcie grę "Słownik ortograficzny". Ciekaw jestem ile osób przyciągnie. _________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
19 Cze 2011, o 15:08 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Popieram pomysł. Może karanie kneblami to nie jest najlepsze wyjście, ale coś jednak trzeba z tym zrobić. Styl pisania na czacie doprowadza MNIE do rozdrażnienia... moja polonistka wpadłaby chyba w szał . Mam pewną propozycję - automatyczne podkreślanie błędów ortograficznych i jednak, mimo kontrowersji wokół tego, karanie dość krótkimi kneblami jeśli są w dużych ilościach. Mogłoby to nie dotyczyć braku polskich znaków, bo to nie razi aż tak bardzo - z wyjątkiem "ó". Może to nauczyłoby niektórych pisać w miarę poprawnie.
|
19 Cze 2011, o 15:34 |
|
Współpracownik Gnarla
|
I od razu zmienia się forma ( kto mi pomorze?) i będzie jakby taki system i później wszyscy przywykną do pisania "Poprawnej Polszczyzny". Mam coś podobnego w komórce że piszę na przykład hcesz , to klikając przycisk do góry wyrównuje się.
_________________ SARNASES Łucznik 63 s2 Start Gry 14.12.2010 . Takich czasów nawet najstarsi górale nie pamietają. Jestem z wami już rok!!! |
19 Cze 2011, o 20:02 |
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Decade napisał(a): Można również zrobić coś takiego,że jak gracz napisze zdanie z błędem to wyskakuje komunikat np. "to zdanie zawiera błędy ortograficzne : pomorze - pomoże " I dajmy gdzie jeszcze header "Taern - bawi i uczy". |
19 Cze 2011, o 20:06 |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
Rejestracja: 2 Kwi 2011, o 19:36 Posty: 16 Miejscowość: Szczecin Podziękowano: 8 razy Otrzymanych podziękowań: 0 raz |
Decade napisał(a): Można również zrobić coś takiego,że jak gracz napisze zdanie z błędem to wyskakuje komunikat np. "to zdanie zawiera błędy ortograficzne : pomorze - pomoże " I jeszcze niech wyskakuje użycie podanego słowa w zdaniu. I odmiana przez przypadki/osoby w zależności od tego, jaka to część mowy. Albo najlepiej zatrudnić jakiegoś polonistę, który, jak tylko gracz popełni błąd, będzie się z nim łączył i osobiście poprawiał! Serio ludzie przesadzacie trochę. Walka z wiatrakami i tyle. |
21 Cze 2011, o 01:08 |
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
No a co z wyrażeniami takimi jak j/j czy z/w albo spolszczonymi zapożyczeniami z angielskiego takimi jak "mam ciebie na hita" lub " 3 wolne sloty", takich słów nie ma ani w języku polskim, ani angielskim.
Najlepszym rozwiązaniem jest albo podkreślanie błędów i na tym koniec, albo jak ktoś naprawdę przegina pałę, że ciężko go rozczytać to knebel 10 min z dopiskiem "naucz się pisać". |
21 Cze 2011, o 08:29 |
|
Strona 2 z 5 |
[ 43 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3, 4, 5 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |