Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 821 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 83  Następna
 W PLANACH - materiały i komentarze 
Autor Wiadomość
Współpracownik Gnarla
Awatar użytkownika

Podziękowano: 1 raz
Otrzymanych podziękowań: 10 razy
Post Re: W PLANACH - materiały i komentarze
Shorty napisał(a):
No widze jak narzekasz, polowa posta o druidzie jak to on w tylek nie dostaje od innych klas jak to chca go jeszcze bardziej dojechac i raptem 1 linijka o barbie / vd

Ja nie narzekam, ja tylko napisałem na przykładach kto jest w stanie pokonać druida solo, były to wybrane i nieliczne przypadki, osobiście twierdzę, że druid jest jedną z najlepszych klasą postaci, ale nie niezniszczalną.
Lehmar napisał(a):
zbić mu całe hp w jednej rundzie często mając do dyspozycji 8 PA

Chyba dawno nie grałeś... osy rozwinięte na 7 zabierają 3PA, jakby nie liczyć 12-3=9, a nie 8...

Ale fakt, przepraszam za nazwanie łuka, który zabierze 6PA druidowi i go nie zabije "nieogarem".

9 Cze 2012, o 11:26
Uczeń Heremona
Awatar użytkownika

Podziękowano: 153 razy
Otrzymanych podziękowań: 197 razy
O mnie post powinien zostać zamieszczony tu viewtopic.php?f=70&t=19813
jest tam już odpowiedz, no ale ad vocem:

Camillus napisał(a):
Pytania kieruję do dryga, więc nie interesują mnie odpowiedzi i komentarze od graczy/testerów/modów/GMów itd.

To nie odpowiedz/komentarz, jedynie przedstawienie punktu widzenia drugiej strony skierowane wyżej.

Camillus napisał(a):
1. W pvp 1vs1 z druidem widziałem już takie sytuacje:
- sheed walczył z druidem (lvle podobne) i jako, że sheed ma wybicie many i kondy, różne debuffy, a także uderzenie z bliska i z dystansu wygrał bez większych problemów

Dziwne, podaj mi proszę nicki tych graczy. Chi oczywiście jestgrozne bo spala manę, ale trzeba jeszcze podbiedz (korzenie) i trafić. Zakładając, że trafisz po 4 razy i nie zostaniesz ukorzeniony to faktycznie w 3-4 rundzie druid pojedzie na oparach many, co zazwyczaj i tak wystarcza. Druida mającego 2 000hp+ praktycznie nie da się ściągnąć w 1 rundzie, a na leczenie zawsze ma manę z regeneracji. Debuffy - nieopłacalne, oczyszczenie i pozbawienie się szansy zdjęcia dru na rundę. Atak dystansowy; przy obronie liczonej z wiedzy tylko pozbawia sheeda many dlatego mało kto go stosuje (do tego nie da się nawet przy 5 trafieniach zabić druida i nie ma dodatkowych efektów jak np lodowa strzała choć koszt many/kondy jest ten sam).
O ile powyższe argumenty są jedynie absurdalne, o tyle stwierdzeniem, że spalanie kondycji ma sens w walce z druidem jedynie robisz z siebie błazna (wybacz, delikatniej się nie dało).

Camillus napisał(a):
- druid zaatakował MO po walce (po walce był MO, druid był pełny, druid miał lvl 80+, natomiast MO 70-), MO wygrał z druidem nie tracąc przy tym prawie wcale hp, w końcu MO od czasu zmiany ma podpalenie liczone z wiedzy, dodatkowo ma atak dystansowy (iskra, kulka), a także meteoryt, przed którym czasem mając 5 PA w dystans ciężko się wybronić, dodatkowo inka i wrażka, które podnoszą siłę ataków

5 PA w dystans i ciężko się wybronić przed kulką za 1-2 PA? Podpałka? Może 4-5 trafień... słyszałeś o wtapianiu i korzeniach?

Camillus napisał(a):
- druid zaatakował rycka po walce (rycek około 10-15lvli mniej niż druid), w pierwszej rundzie weszły korzenie, rycek nie dał sobie bloku, ale dawał trans, poświęcenie i aurę czystości, korzonki zeszły, kolejne nie weszły, druid padł w tej samej rundzie pomimo 5 PA w zwarcie

Rycerz 15 lev mniej i wygrał: nie uwierzę póki nie zobaczę, 4 krytyki x3?

Camillus napisał(a):
- druid vs barb, jak wejdzie korzeń to barb nie ma większych szans, jednak jedyne co może zrobić to dać 5 PA w obronę przeciw urokom i liczyć na szczęście

Liczyć może...

Camillus napisał(a):
-- druid vs łuk, łucznik zabiera 6 PA, więc jak mu się to uda to druid teoretycznie jest martwy, no chyba, że łucznik nie ogarnia, bo żeby się wyczyścić i podleczyć marnuję co najmniej 2 PA, o ile nie daję sobie źródła, dodatkowo łucznik ma zatrucie co powoduje większe zużycie many, a także piach, który zwiększa jego celność

Wszystko powiedział Shorty... dodam tylko, że wziąć 6 pa nie jest łatwo zwłaszcza przy obronie na dystans liczonej z wiedzy, podobnie ze zdjęciem w ciągu 1 rundy (słyszałeś o resach?). Zatrucie? Piach? a odczarowanie?

Camillus napisał(a):
Solowanie bossów - wszyscy twierdzą, że druid zawsze jako pierwszy może coś solować, jednak niejednokrotnie widziałem, że inne klasy postaci solowały coś już na tym samym poziomie co druid, mam na myśli nie te najmniejsze bossy, ale takie jak grześ, smok, czy nawet fyo, głównie łucznik dzięki debuffom, a także rycek dzięki blokowi tarczą.

Przykłady proszę. Ja na 60 lev smoka nie zrobię, DZ pewnie nawet na 160...

Camillus napisał(a):
Dlaczego więc to znowu druid ma zostać osłabiony skoro w rzeczywistości powinien być wzmocniony barb (który na nowej mapce bije słabo) i vd (który ma coraz gorzej na nowych bossach)?

tu się zgodzę

Camillus napisał(a):
Czy jest to spowodowane tzw. "płaczkami", którzy nie ogarniają swojej klasy postaci i dlatego twierdzą, że druid to przekox i nic go nie zabije? A może jednak taern jest grą do samotnego chodzenia po mapie? Jednak jeśli to chodzi o samotne granie to nowe bossy są do zmiany, bo nawet ten "przekox" druid ich sam nie pokona. Osłabianie jakiejkolwiek postaci powoduje osłabienie grupy.

Największą bolączką są walki 1 na1 gdzie przepaść między dru a resztą klas jest ogromna. Po co organizuje się turnieje gdzie można wygrać platynę skoro raczej wiadomo kto wygra? Argument "bo będzie słabszy w grupie" mnie nie rusza.

Camillus napisał(a):
Prosiłbym o dłuższą odpowiedź na to pytanie, popartą argumentami, bo już mnie śmieszą odpowiedzi typu "osłabimy druida, bo jest za mocny", gdyż podałem konkretne przykłady gdzie druid był pokonywany przez te jakże "słabe" postaci. Najczęściej jak ktoś przegrywa to nie znaczy, że ma postać za słabą tylko, że nie potrafi daną postacią grać.

Podałeś jedynie lepsze bajki niż w ostatnim expose.

Dziwi mnie płacz przedstawiciela akurat tej klasy. Od zawsze ma ona być osłabiana w walkach 1 na 1 a de facto jest wzmacniana (ost osłabienie dymków), druid dostał jeden z lepszych setów i chyba najlepszy epik... trochę wstydu.

ACCUSARE NEMO SE DEBET

ACTUS HOMINIS,NON DIGNITAS IUDICETUR

DA MIHI FACTUM, DABO TIBI IUS

Ostatnio edytowany przez Calipsis, 9 Cze 2012, o 11:51, edytowano w sumie 1 raz

9 Cze 2012, o 11:42
Współpracownik Gnarla
Awatar użytkownika

Nie chce mi się odpisywać na wszystko po kolei, napisze to prościej...
Chodzi mi o to, że klasy postaci barb i vd powinny zostać wzmocnione, reszta klas postaci jest na odpowiednim poziomie, a to czy druid będzie osłabiony czy nie... mi to obojętne, druid zawsze będzie w jakimś stopniu przez wielu uważany za lepszą klasę postaci i zapewne zawsze tak będzie chociażby ze względu na leczenie.

9 Cze 2012, o 11:51
Walczący z drzewcami
Awatar użytkownika

Miejscowość: Hollywood
Podziękowano: 3 razy
Otrzymanych podziękowań: 104 razy
Serwer: HardCore
ja mam jedna propozycje na ulepszenie vd otóż jeśli mob ma mniej niż 4k hp to ukaz wchodzi bez 3 debufów (nie dotyczy pvp).

9 Cze 2012, o 12:12
Współpracownik Gnarla
Awatar użytkownika

Dla vd na wyższych lvlach to żadne ulepszenie, bo jak mob ma mniej niż 4k hp to najczęściej już nie ma sensu ukazywać.

9 Cze 2012, o 12:14
Chodząca legenda
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wawa
Podziękowano: 216 razy
Otrzymanych podziękowań: 865 razy
Nick w grze: Szymdaro
Ja z tego co widziałem rycem 100+ mogę zabić druida 80+ na farcie (nawet bez resów mi się udało), 90+ na mega farcie (chyba raz mi się udało w całej grze), z podobnym lvl bez szans.

Druid vs łuk - wygrywa nawet gdy ma 20 lvl mniej - widziałem takie walki druidów 90+ z Zano 110+ z Blaskiem i jak dru ogarnia to nie ma szans, chyba, że wejdzie krytyk albo trafi 5x.

Ale to chyba nie ten temat, pospamować możecie na priv.

A ja zapytałbym w tym temacie odnośnie ekipy i czasu jej reakcji - czy planowane jest przyjmowanie nowych GM'ów? Czasami trzeba długo czekać albo po prostu rezygnować z bossa gdy wywala z insty; szukać GM'a po wszystkich serwerach, forum, na TS i czasami go brakuje. Z niecierpliwością też czekam kolejny dzień na wyniki organizowanego konkursu oraz wypłacanie nagród za minievent :P

Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia.
Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć.
Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha.

Ostatnio edytowany przez Szymdaro, 10 Cze 2012, o 15:05, edytowano w sumie 1 raz

9 Cze 2012, o 12:15
Profil WWW
Uczeń Heremona
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kameneak
Podziękowano: 143 razy
Otrzymanych podziękowań: 106 razy
Nick w grze: Crossborn
SoadMaster napisał(a):
ja mam jedna propozycje na ulepszenie vd otóż jeśli mob ma mniej niż 4k hp to ukaz wchodzi bez 3 debufów (nie dotyczy pvp).

Jasne ubijać sobie moobki na co maja 4k hp na jeden trafiony urok...

9 Cze 2012, o 12:18
Profil WWW
Walczący z drzewcami
Awatar użytkownika

Miejscowość: Hollywood
Podziękowano: 3 razy
Otrzymanych podziękowań: 104 razy
Serwer: HardCore
30% szans jest na ukaz epiku

9 Cze 2012, o 13:42
Chodząca legenda
Awatar użytkownika

Podziękowano: 262 razy
Otrzymanych podziękowań: 697 razy
Nick w grze: desacred
SoadMaster napisał(a):

Ja to też chcę w latającym kolanku szansę że potworkowi który ma 4k i mniej hp urwie głowę po 1 ciosie i padnie. A co!

n/c.

"Nie znam się, to się wypowiem."
"Znam się na wszystkim, na niczym dobrze."

9 Cze 2012, o 14:01
Profil WWW
Pogromca Valdaroga
Awatar użytkownika

Podziękowano: 39 razy
Otrzymanych podziękowań: 175 razy
a ja po raz kolejny proszę o ograniczenie się w tym temacie do krótkich, rzeczowych i przemyślanych pytań, na tego typu dyskusje są inne miejsca na forum...

bardzo nie lubię wywalania postów w kosmos i nie chciałabym znowu tego robić, ale tu naprawdę musi być porządek.

10 Cze 2012, o 01:41
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.   [ 821 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 83  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość