![]() |
Strona 1 z 3 |
[ 29 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2, 3 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Zarządzanie złotem w skarbcach gildiowych
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Uciekinier Taernijczyk
![]() |
Wypłaty z skarbca gildyjnego.
Chciałabym przedstawić propozycje poprawki zarządzania złotem w ramach funduszy gildiowych, a tym samym rozwiązanie problemu wielu klanów, znacząco utrudniającego rozgrywkę, oraz przeczącego idei gildii. Już tłumaczę dlaczego:
Każda szanująca się gra MMORPG, która wprowadza klany / hordy / gildie (wszystko jedno jak je nazwiemy) od razu zapewnia graczom pełen panel zarządzania tymże tworem własnie. A wśród rozmaitych opcji są również te dot. złota. I nie robią tego bezcelowo - wszystko to ma maksymalnie umilić rozgrywkę, ułatwić ją graczom i sprawić by widzieli oni cel w byciu w gildii. Myślę, że dość jasno przedstawiłam sprawę. Zapraszam do dyskusji na rzeczony temat. W razie wątpliwości / krytyki (oczekuję merytorycznej, konstruktywnej krytyki, nie zalewu krytykanctwa), również proszę o wpisy, ustosunkuję się do nich. |
|
28 Lis 2011, o 18:30 |
![]() |
|
![]() |
||
Uczeń Simona
![]() |
Mi się podoba tak jak jest jesli była by możliwosc wypłacania kasy gildi to jakas osoba dam przyklad uzbieralo sie 15kk szef wyplaca i rozwiazuje gildie i jest 15kk do przodu
|
|
28 Lis 2011, o 18:36 |
![]() |
|
![]() |
||
Walczący z drzewcami ![]() ![]() |
Całkowicie popieram.Niekiedy w skarbcu gildii mogą być zamrożone duże kwoty które można by czasem inaczej wykorzystać.Nie mówcie mi proszę ze jedynym miejscem na takie przechowywanie z możliwością wypłaty będzie depo gildyjne
![]() Ps chciałem dodać ze obecnie po wprowadzeniu budynków wiele gildii sie łączy.Dlaczego wiec miała by ich kasa przepasc _________________ Galmachar-Barbarzyńca 140lvl Ostlor ![]() Żmij Attawa Skin Blasku Allenor Ostatnio edytowany przez Galmachar, 28 Lis 2011, o 18:42, edytowano w sumie 1 raz |
|
28 Lis 2011, o 18:38 |
![]() |
|
![]() |
||
Walczący z drzewcami ![]() Rejestracja: 18 Sie 2011, o 06:08 Posty: 232 Miejscowość: Warszawa Podziękowano: 1 raz Otrzymanych podziękowań: 20 razy Nick w grze: Djcompany Serwer: HardCore ![]() |
Popieram w 100%.
Czasami są takie sytuacje, że trzeba pomóc kumplowi a przy sobie kaski brak a w gildii multum:D _________________ ![]() ![]() |
|
28 Lis 2011, o 18:40 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
Walczący z drzewcami ![]() ![]() |
RealAngel napisał(a): Mi się podoba tak jak jest jesli była by możliwosc wypłacania kasy gildi to jakas osoba dam przyklad uzbieralo sie 15kk szef wyplaca i rozwiazuje gildie i jest 15kk do przodu Jak powiedziała Vanilia gildia z zalożenia ma być grupą przyjaciół ufających sobie.Nie wyobrażam sobie sytuacji by ktoś szedł do gildii przypadkowo i od razu wielkie sumy wykładał. _________________ Galmachar-Barbarzyńca 140lvl Ostlor ![]() Żmij Attawa Skin Blasku Allenor |
|
28 Lis 2011, o 18:40 |
![]() |
|
![]() |
||
Taernijczyk z ekwipunkiem
![]() |
A dla mnie pomysł w sam raz. Sam miałem sytuację że chciałem odzyskać pieniądze gdyż planowałem zmianę gildii. I bardzo się zasmuciłem dowiedziawszy się iż nie ma takiej możliwości nawet za porozumieniem stron i interwencją GM'a
![]() A co do posta RealAngel, jak już twórca tematu wspomniał że gildia to zlepek znajomych którym względnie się ufa. Poza tym jeśli ktoś nas oszuka i nawet zmieni nick można skorzystać z /rename i wiadomo jak nazywa się nas oszust. Pozdrawiam V. _________________ Vadios s3 |
|
28 Lis 2011, o 18:44 |
![]() |
|
![]() |
||
Uczeń Heremona ![]() Rejestracja: 27 Lut 2011, o 10:24 Posty: 627 Miejscowość: Mokradła . Podziękowano: 101 razy Otrzymanych podziękowań: 154 razy Nick w grze: DaQu Serwer: Tolnor ![]() |
Ale po kiego ci to? by wziasc kase i uciec za granice??
Buu mnie się nie podoba ![]() |
|
28 Lis 2011, o 18:49 |
![]() |
|
![]() |
||
Uczeń Simona
![]() |
Mi też się nie podoba.Ktoś może sobie wypłacić kaske z gildi i uciec poprostu i gildia ma LIPE.
|
|
28 Lis 2011, o 18:53 |
![]() |
|
![]() |
||
Uciekinier Taernijczyk
![]() |
Może i są w tej grze osoby tak pazerne / łapczywe na pixele, że wystarczy dać im okazję, by oni uczynili z niej użytek, np okradli własną gildię. Jednakże, tak na prawdę cały handel miedzy graczami również stwarza ku temu okazję, a jednak nikt nie wpadł na to by go zlikwidować, bo stwarza zagrożenie. To od ludzi zależy jak wykorzystają powierzone im narzędzia. Jedni wszędzie będą doszukiwać się sposobów na matactwa / oszustwa itp. inni, po prostu racjonalnie z tego skorzystają.
Tak wiec to nie jest argument The Daq |
|
28 Lis 2011, o 18:54 |
![]() |
|
![]() |
||
Uczeń Heremona ![]() Rejestracja: 16 Kwi 2011, o 20:41 Posty: 689 Miejscowość: Zawiercie Podziękowano: 134 razy Otrzymanych podziękowań: 91 razy Nick w grze: Kraldjur ![]() |
Podpisuje się wszystkimi kończynami pod tym pomysłem. Może zdarzyć się taka sytuacja, że ktoś znalazł fajną ofertę na rarka, ale nie ma przy sobie kasy, a nie chce żeby ona przepadła. Koledzy z gildii są spłukani, bo wszystko wpłacili do niej i leży tam zamarznięta i niewykorzystywana. I okazja przepada...
_________________ Żmijcia, ŁK 87 lvl [Ostlor] Kraldjur , MO 67lvl [Ostlor] Spelmastare, DT 45 lvl [Ostlor] |
|
28 Lis 2011, o 18:55 |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Strona 1 z 3 |
[ 29 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2, 3 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |