Autor |
Wiadomość |
Calipsis
Uczeń Heremona
Rejestracja: 28 Gru 2011, o 16:51 Posty: 499 Podziękowano: 153 razy Otrzymanych podziękowań: 197 razy
|
Nieproszeni Goście
Nie wiem, czy Wam też się to zdarzyło, ale ostatnio miałam kilka przypadków kiedy atakuję jakąś grupkę mobów i na sam koniec walki wskakuje nieproszona "dobra duszka" i przejmuje cenny drop. Pomijam fakt, że zdobywa też część złota i doświadczenia, ale wydaje mi się, że jest to odrobinę niesprawiedliwe. Oczywiście istnieje opcja blokowania grupy, ale chyba każdemu zdarzyło się o tym przez roztargnienie lub z innego powodu zapomnieć (choćby przy głupim relogu). Obecna sytuacja wymusza na graczu stałe pilnowanie tego czy jest zablokowany czy nie, co czasem utrudnia życie i jest przyczyną wielu nieporozumień.
Pomysł jest taki: wprowadzić zmianę w wyniku której gracz który włączył się do walki miałby zerową szansę na drop (wyłączyć z tego tzw. Bossy, wiadomo że czasem się "potuje"), oczywiście dostawałby złoto i doświadczenie na starych zasadach.
Myślę, że ograniczy to cwaniactwo w grze, mniej będzie przypadków włanczania się takich "dobrych duszek"
_________________ REDDE, QUOD DEBES
ACCUSARE NEMO SE DEBET
ACTUS HOMINIS,NON DIGNITAS IUDICETUR
DA MIHI FACTUM, DABO TIBI IUS
|
25 Sty 2012, o 08:10 |
|
|
Slimp
Taernijczyk z ekwipunkiem
Rejestracja: 14 Sty 2012, o 16:49 Posty: 19 Miejscowość: Oleszyce Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz
|
Re: Nieproszeni Goście
Bez sensu masz opcje zablokuj a jeśli nie zablokowałeś i ten gracz który wskoczył dostał rara to już tylko twój problem. Dla mnie temat jest do zamknięcia bo po to jest zablokuj grupe.Wendigo to lotny boss więc jak ktoś nie zdążył do niego to wykorzystuje nieuwage przywódcy grupy i wskakuje do walki. Temat bez sensu prosze o jego zamknięcie.
_________________ Nazwa: Narvil Profesja: Łucznik Level: 23 - Rośnie Psinka: PucioPucio 18 lvl Gildia: Brak narazie
|
25 Sty 2012, o 08:40 |
|
|
seba11pl
|
Też tak myśle musisz zrozumieć to że funkcja zablokuj nie jest na darmo...
A jeśli nie włączyłeś jej i ktoś do ciebie wbił to nie reaguj od razu ciekawym słownictwem
|
25 Sty 2012, o 10:09 |
|
|
farguat
Walczący z drzewcami
Rejestracja: 26 Paź 2011, o 12:07 Posty: 281 Podziękowano: 4 razy Otrzymanych podziękowań: 24 razy
|
Nie potrzeba kombinowac,opcja zablokuj spelnia dobrze swoje zadanie,a jesli o niej zapominasz to juz twoj problem.
_________________ Znany jako: Farguat Dru 64 SoulKnight Brb 37
|
25 Sty 2012, o 13:42 |
|
|
3siu
Pogromca Valdaroga
Rejestracja: 16 Sty 2011, o 02:38 Posty: 1597 Miejscowość: Szczecin Podziękowano: 109 razy Otrzymanych podziękowań: 101 razy
|
ja mam na takich sposób krótka wycieczka na czerwone pole, ażeby oduczyć "nieproszonych gości" czyhających na łatwy łup
|
25 Sty 2012, o 15:14 |
|
|
bosman519
Taernijczyk z ekwipunkiem
Rejestracja: 18 Gru 2011, o 20:27 Posty: 20 Podziękowano: 1 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz
|
Mi się to na Bossach nie przytrafiło ale na mobach owszem też mnie to wkurza ale czasem ratuje tyłek, np. w zamku idziesz do odp a tu 3 atakuje xD Many ani Hp nie ma a tu koleś z ratunkiem
_________________ BosMan519
Somnus(s3)- Druid (off) Vixona(s3)- VooDoo (on) Na kolana padam tylko przed Bogiem więc nie licz że klęknę na glebę przy tobie...
|
25 Sty 2012, o 16:02 |
|
|
7niebo
Współpracownik Gnarla
Rejestracja: 16 Sty 2012, o 15:44 Posty: 172 Miejscowość: Gdansk Podziękowano: 2 razy Otrzymanych podziękowań: 1 raz
|
omg ale problem... jest opcja zablokuj czasami jak gracze wskakuja to pomagaja
_________________ Pozdrawiam 7Niebo® WELCOME IN MY WORLD WELCOME IN THE HELL
|
25 Sty 2012, o 16:10 |
|
|
Calipsis
Uczeń Heremona
Rejestracja: 28 Gru 2011, o 16:51 Posty: 499 Podziękowano: 153 razy Otrzymanych podziękowań: 197 razy
|
Nie chcę być zle zrozumiana -Slimp pisał o coś Wendigo. Wyraznie pisałam, że nie dotyczyłoby to bossów. Macie rację, jest blokada drużyny, ale po co ona jest? Żeby nikt się nie wbił i nie zaiwanił łupu. To rozwiązanie czyni takie działania nieopłacalnym. Od zamykania tematów nie jesteś, daj innym zjechać mój pomysł:) -Seba, jak ktoś do mnie wbije i przejmuje drop to owszem wkurzam się, ale nie reaguję wulgarnym/ciekawym słownictwem (zresztą regulamin i kultura osobista tego zabraniają). -3siu rzeczywiście, ciekawy pomysł, gorzej jak wbija się wysoki level (zdarza mi się to głównie na drodze do szolni gdzie wszyscy polują na młode sabeltigi?). Ale jest to jakieś rozwiązanie. -Bosman: chodzi mi o drop, a nie o permanentną blokadę grupy. Jeśli zle Cię zrozumiałam, przepraszam.
_________________ REDDE, QUOD DEBES
ACCUSARE NEMO SE DEBET
ACTUS HOMINIS,NON DIGNITAS IUDICETUR
DA MIHI FACTUM, DABO TIBI IUS
|
25 Sty 2012, o 16:25 |
|
|
7niebo
Współpracownik Gnarla
Rejestracja: 16 Sty 2012, o 15:44 Posty: 172 Miejscowość: Gdansk Podziękowano: 2 razy Otrzymanych podziękowań: 1 raz
|
To bylo by tak ze ide sobie na gregorka i looty w grp mam dostac tylko ja? Skoro się decydujesz na grp to decydujesz się na ryzyko ze rary wypadna koledze z grp
_________________ Pozdrawiam 7Niebo® WELCOME IN MY WORLD WELCOME IN THE HELL
|
25 Sty 2012, o 23:50 |
|
|
farguat
Walczący z drzewcami
Rejestracja: 26 Paź 2011, o 12:07 Posty: 281 Podziękowano: 4 razy Otrzymanych podziękowań: 24 razy
|
7niebo napisał(a): To bylo by tak ze ide sobie na gregorka i looty w grp mam dostac tylko ja? Skoro się decydujesz na grp to decydujesz się na ryzyko ze rary wypadna koledze z grp Czytaj ze zrozumieniem,chodzi o graczy ktorz dolaczaja nieproszeni do twojej walki.
_________________ Znany jako: Farguat Dru 64 SoulKnight Brb 37
|
26 Sty 2012, o 00:04 |
|
|
|