Strona 1 z 1 |
[ 9 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
[IDEA] Zmiana nicku na forum.
Autor | Wiadomość |
---|---|
Uczeń Simona
|
Siema.
Ostatnio, gdy wielu użytkowników forum wypominało mi mój wiek (mam przy nicku dopisek '98', tj. dwie ostatnie liczby roku urodzenia), wpadłem na pomysł, żeby wprowadzić możliwość zmiany nicku. Wiem, że jest to niemożliwe, z powodu późniejszego odnalezienia gracza, dlatego wpadłem na pomysł, jak to można zrobić, żeby gracza można było rozpoznać. Mój pomysł jest banalny. Gdy jakiś użytkownik forum napisze jakiś post, pod jego avatarem wyświetlają się informację o ilości postów, na jakim serwerze gra w grze, itp., itd. :
Spoiler:
Przykład: mój nick to "Gregor98", nie podoba mi się, chcę go zmienić na np.: "Pozytywny", piszę do moderatora forum/administratora i on mi ten nick zmienia. Następnie pod avatarem pojawia się kolejna informacja o tym, jaki kiedyś dany osobnik miał nick na forum. Pomysł zaczerpnięty z gry MMO, w której po zmianie nicku, informacja o starym nicku została wyświetlona. Czekam na odpowiedzi. _________________ My Youtube channel:
Spoiler:
|
11 Lip 2013, o 11:14 |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Zmieniane nazwy mogłyby być wyświetlane na stronie profilu, w odpowiedniej zakładce : )
_________________ Powyższy post wyraża opinię autora jedynie w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w żadnym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny! |
11 Lip 2013, o 13:53 |
|
Administrator
|
Gregor98 napisał(a): Ostatnio, gdy wielu użytkowników forum wypominało mi mój wiek (mam przy nicku dopisek '98', tj. dwie ostatnie liczby roku urodzenia), wpadłem na pomysł, żeby wprowadzić możliwość zmiany nicku. A może spojrzał na info jakie podałeś w profilu? Jestem na nie, zbędny bajer nie wnoszący nic dobrego, który wprowadzi tylko zamieszanie. _________________ Rzuff - s2 (Taern.pl) Rzuffi - s1 (Taern.com) Rzuff na YT: http://goo.gl/84D78E |
11 Lip 2013, o 15:35 |
|
Pogromca Valdaroga
|
Można zmienić nick, trzeba tylko mieć jakiś poważny powód, sam podajesz w profilu informajce o wieku, nie miej więc pretensji ze czepiaja sie cyfr w nicku
|
11 Lip 2013, o 15:57 |
|
Walczący z drzewcami
|
Gregor(98), zobacz że Twojego wieku czepiają się głównie Ci, którzy trochę żyją na tym forum. Oni rozróżniają bardziej aktywne osoby, patrząc na posty, podziękowania raczej się do nich zaliczasz. Myślisz że w magiczny sposób zapomną o cyferkach? Będą się naśmiewać nadal, tylko inaczej ("och, Gregor chce dorosnąć, bo usunął sobie cyferki przy nicku").
Najważniejszy błąd popełniłeś w chwili rejestracji, wpisując swój nick |
11 Lip 2013, o 19:00 |
|
Zabójca Tilsai
|
koperek90 też uważa że jest to niepotrzebne i wprowadzi sporo chaosu, tak jak i w grze po zmianie nicku czasami nie wiadomo kto jest kto i pojawiają się pytania typu "nie wiecie co się z nim stało? on miał 120lv i usunął konto?"
_________________ We are all the same, players in the game. |
11 Lip 2013, o 23:06 |
|
Uczeń Simona
|
@up
Z tym, że w grze możesz wpisać komende i zobaczyć, jaki nick ma tamta postać. @Rzuff Sądziłem, że nie muszę w tym temacie pisać, że mam również date w profilu ustawioną, gdyż myślałem, że wszyscy na tym forum są na tyle mądrzy, że rozkminią, o co chodzi. Jednak nie wszyscy. Masz ten zaszczyt i możesz zamknąć temat. _________________ My Youtube channel:
Spoiler:
|
12 Lip 2013, o 13:51 |
|
Zabójca Tilsai
|
@up gdy wpiszesz stary nick nic ci się nie wyświetli więc ciężko znaleźć tamtą osobę nie pytając po ludziach lub szukać po gildiach
_________________ We are all the same, players in the game. |
12 Lip 2013, o 18:25 |
|
Administrator
|
Gregor98 napisał(a): Masz ten zaszczyt i możesz zamknąć temat. Korzystając z zaszczytu który mi przypadł, zamykam. _________________ Rzuff - s2 (Taern.pl) Rzuffi - s1 (Taern.com) Rzuff na YT: http://goo.gl/84D78E |
12 Lip 2013, o 19:10 |
|
Strona 1 z 1 |
[ 9 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |