Strona 1 z 1 |
[ 10 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Grupa i czacha
Autor | Wiadomość |
---|---|
Uczeń Simona
|
Wiemy iż obecnie jest tak, że jak czacha do nas dołączy do party to "dziedziczymy " jego skulla, wtedy tracimy ochronę 48h po śmierci w walce pvp, oraz możemy zostać zaatakowani przez innego gracza.
Wiem że część z was powie, że można zamknąć grupę ale ta wartość jest zawsze ustawiona na otwarcie i mimo iż zamknęliśmy grupę często o tym zapominamy po relogu znów jest otwarta wiec proponuję 3 rozwiązania teg o problemu i napiszcie co o tym sądzicie: 1. dołączanie do grupy domyślnie jest zamknięte 2. gracz nie "dziedziczy" skula od gracza dołączającego do party ( ewentualnie tu można by pomyśleć nad rozwiązaniem czasowym, że jeżeli grupa trwa powyżej X czasu to gracz "dziedziczy" go, ale robi to świadomie" )- chodzi o dołączenie do party np na 1 min na czas handlu. 3. przy próbie dołączenie do grupy gracza pokazuje się liderowi grupy okienko z zapytaniem czy akceptuję dojście danego gracza do tej grupy - tak jak w przypadku próby handlu ( nie wiem jaka jest możliwość wtedy takiego okienka podczas walki) |
9 Cze 2011, o 11:13 |
|
Uczeń Simona
|
Jestem za 3, aczkolwiek teraz, jak odziedziczysz czache wystarczy relog i wszystko wraca do normy, racja?
@down Sam też się nie orientuje za bardzo, ale wydaje mi się że nie. _________________ Mówimy NIE Pumpmasterowi pomagającemu czaszkom! Ostatnio edytowany przez Scitie, 9 Cze 2011, o 11:20, edytowano w sumie 1 raz |
9 Cze 2011, o 11:16 |
|
Uczeń Simona
|
nie wiem czy i tak nie tracisz tej 48h ochrony po dead'ie
|
9 Cze 2011, o 11:18 |
|
Walczący z drzewcami
|
Cytuj: Wiemy iż obecnie jest tak, że jak czacha do nas dołączy do party to "dziedziczymy " jego skulla, wtedy tracimy ochronę 48h po śmierci w walce pvp, oraz możemy zostać zaatakowani przez innego gracza. Moment, moment Czy ktoś to potwierdza? Wg mojej wiedzy, jeżeli w party znajdzie się osoba z czaszką, to podczas ataku na taką grupę objęci ochroną są wyrzucani z walki. Jeżeli zaś po zgrupowaniu z "czachą" i odłączeniu się, nam też wyświetla się czaszka, to nie ma ona wpływu na mechanikę - ot, błąd wyświetalnia. _________________ Shade, 63 lvl, sheed, S1 (nieaktywny) |
9 Cze 2011, o 11:22 |
|
Uczeń Simona
|
Popieram Krawca:) teraz przemyślałem sprawę:)
Co nie zmienia faktu, że jestem za wprowadzeniu opcji numer 3, tylko pytanie jak miałoby to wyglądać gdy ktoś chce do Ciebie dołączyć podczas walki? Komunikat na środku ekranu? _________________ Mówimy NIE Pumpmasterowi pomagającemu czaszkom! |
9 Cze 2011, o 11:27 |
|
Uczeń Simona
|
Krawiec napisał(a): Cytuj: Jeżeli zaś po zgrupowaniu z "czachą" i odłączeniu się, nam też wyświetla się czaszka, to nie ma ona wpływu na mechanikę - ot, błąd wyświetalnia. Tu się nie zgodzę bo w kemenak dołączyła do mnie czacha żeby dokonać handlu i po tym miałem czachę i w środku miasta gdzie nie ma czerwonej mapy zostałem zaatakowany przez gracza 80 lvl (skopa) jeśli to nie jest wpływ na mechanikę gry to co to jest ? |
9 Cze 2011, o 11:32 |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
Rejestracja: 18 Mar 2011, o 19:27 Posty: 24 Miejscowość: Wwa Podziękowano: 1 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz Nick w grze: Igneel |
to relog i już tylko tyle wystarczy
_________________ Igneel - Łucznik 70+ ON Sokół - MO 43 OFF |
9 Cze 2011, o 14:56 |
|
Uczeń Simona
|
A gdy "czaszka" padnie na instancji i bedzie probowala wbic, to jak ten komunikat wyswietli? Moim zdaniem takie zmiany sa niepotrzebne.
_________________ Turnieje HC 1vs1 1-140 3 miejsce 2vs2 36-52 1 miejsce 1vs1 20-29 1 miejsce 1vs1 1-140 1 miejsce 1vs1 60-74 1 miejsce |
10 Cze 2011, o 09:48 |
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 3 Lut 2011, o 00:05 Posty: 8 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz |
jak nie umiecie barany handlować bez użycia party to już wasz problem. Jest dobrze jak jest.
|
10 Cze 2011, o 10:27 |
|
Walczący z drzewcami
|
Cytuj: Tu się nie zgodzę bo w kemenak dołączyła do mnie czacha żeby dokonać handlu i po tym miałem czachę i w środku miasta gdzie nie ma czerwonej mapy zostałem zaatakowany przez gracza 80 lvl (skopa) jeśli to nie jest wpływ na mechanikę gry to co to jest ? Tak nie powinno się dziać. Przetestuję i dam znać o wynikach. _________________ Shade, 63 lvl, sheed, S1 (nieaktywny) |
10 Cze 2011, o 14:41 |
|
Strona 1 z 1 |
[ 10 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 30 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |