Strona 1 z 2 |
[ 11 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Artefakty w TAERN ?
Autor | Wiadomość |
---|---|
Błądzący w Tunelach
|
Wpadłem na Pomysł żeby zrobić "Artefakty".
Czyli dodatkowe statystyki dla postaci. NP: Zabić 500 Gryzlii,300 Komarów oraz mieć 500 kondy lub many. (Zalezy od Postaci Magiczna/Fizola). Nie dość, że należy spełnić wszystkie powyższe wymagania to szansa na stworzenie artefaktu wynosi ~20% NP: Nazwa: Siła-Zręczność-Życie-Kondycja-----Akcja: Penetratorus -3 4 30 -20 Nazwa: Moc-Wiedza-Życie-Mana-----Akcja: Misterius -2 -3 40 20 Oraz po wylogowaniu z postaci twoja ilośc walk zostaje wyzerowana. Hmm.. To by było w miejscu tam gdzie ekwipunek zrobić Artefakty i Żałoz lub Usuś ,także można by było handlować Arefaktami z Postaci na Inną postać zrobić dodatkową opcje do wymiany. _________________ |
13 Cze 2011, o 03:13 |
|
Chodząca legenda
|
Oj widzę po 3 pisałeś, może dlatego tak niezrozumiale
"dodatkowe statystyki dla postaci." - artefakt to przedmiot, gdzie piszesz dalej, że można go zrobić i sprzedawać. W sumie pomysł ciekawy - spełniać jakiś warunek jeśli chodzi o staty oraz o osiągnięcia (w końcu miałyby cel), czyli odpowiednią ilość zabitego danego rodzaju mobów/bossów. Wyzerowanie tych osiągnięć (oczywiście natychmiast, nie po relogu) powodowałoby tworzenie z jakąś procentową szansą przedmiotu o danych statystykach i wartości, oczywiście dla każdego rodzaju mobów czy mieszanek różne itemy. Każda klasa robiłaby unikatowe przedmioty dla swojej klasy, albo przynajmniej fizol/mag ze względu na staty. Musiałyby być też uszk/nieuszk, a nie podpisane, żeby można buło nimi handlować albo robić tylko podpisane dla siebie / do sklepu. _________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
13 Cze 2011, o 16:50 |
|
Błądzący w Tunelach
|
każdy wie ze artefakt to przedmiot chyba ? mi chodziło że to także bedą dodatkowe statystyki.
_________________ |
13 Cze 2011, o 18:09 |
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 6 Cze 2011, o 20:04 Posty: 1 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz |
A może zrobić "artefakt" jako przedmiot i dodać do niego specjalny slot?Powiedzmy sobie szczerze od kiedy artefakt to nie przedmiot ?
_________________ Wollisdo-Mag Ognia s3 |
13 Cze 2011, o 18:13 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Artefakt - przedmiot, zdarzenie itp. będące sztucznym wytworem, nieistniejące w naturze.
_________________ |
13 Cze 2011, o 20:31 |
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Jezeli dobrze rozumiem idee, proponujesz udostepnienie slota na kolejn przedmiot, rozniacy sie od pozostalych tym, ze nie pochodzilby ze sklepu/dropa a wkonywaloby sie go samodzielnie korzystajac z roznorakich skladnikow + osiagniec.
Idea w sumie nie najgorsza, jesli dobrze pamietam byla juz propozycja dodania klasowych itemow czy czegos w ten desen. W sumie gdyby tak polaczyc go z itemami dla podklas, mogloby to byc ciekawe,, tluczenie wiesniakow dla mozliwosci stworzenia jakos przedmiotu dla naszej podklasy Nie podoba mis ie zupelnie idea resetowania tego przy relogu, pomijajac karkolomnosc ubicia 500 grizzly z marszu, nie chcialbym dostac disconnecta przy 499 pozdrawiam _________________ Aptekarka[44] - druid S1 Lidokaina[30] - rycek S1 Archer[48] - lucznik S1 - Off Fleur[40] - voodoo S3 Off |
13 Cze 2011, o 20:40 |
|
Pogromca Valdaroga
|
reset miałby być chyba po wykonaniu artefaktu. przynajmniej ja tak to zrozumiałem.
|
13 Cze 2011, o 20:44 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Kfys ja podałem przykładową licze 500 a może to być i 100.
_________________ |
14 Cze 2011, o 00:35 |
|
Pogromca Valdaroga
|
Był ju gdzieś taki pomysł, ale nie mogę sobie przypomnieć...
Mojej skromnej osobie, ten pomysł średnio się podoba. Cytuj: Oraz po wylogowaniu z postaci twoja ilośc walk zostaje wyzerowana. - Będąc 2h na Taernie, zabiję 300 miśków, to gdy mnie wyrzuci, będę musiał od nowa je zabijać? Bez sensu. _________________ - by Xarxas |
14 Cze 2011, o 12:13 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Ersar napisał(a): - Będąc 2h na Taernie, zabiję 300 miśków, to gdy mnie wyrzuci, będę musiał od nowa je zabijać? Bez sensu. Za Łatwo to każdy by nie chciał ? _________________ |
15 Cze 2011, o 15:49 |
|
Strona 1 z 2 |
[ 11 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 46 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |