Strona 1 z 3 |
[ 21 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2, 3 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Halit
Autor | Wiadomość |
---|---|
Pogromca Valdaroga
|
1.Wprowadzenie:
Dziś po smoku myślę sobie tak: Nazbieram Halitu, zarobię sobie po drodzę Zbieram 20 i zadowolony idę do Trentis Szlifuję u Kolda Sprzedaję u Leili za 2050złota... 2.Wnioski: Razem poświęciłem czasu około 15 minut Zarobiłem:4000złota 3.Historia: Dawniej Halit był chyba opłacalnym surowcem mineralnym Teraz? Droga do Trentis 3x dłuższa Cytuj: Jest niezwykle cenny, przez co szybko stał się jednym z głównych źródeł zarobku Taernijczyków. Willy napisał(a): Ta... ja na halicie zarabiałem jakieś pół roku temu i wychodzi ok 40k-45k na godzinę. Za jednym podejściem zarabia się ok 5,5k jeżeli teraz pamiętam. Teraz: Max.20k złota na godzinę 4.Podsumowanie: Trzeba albo zmniejszyć wagę halitu,cenę oszlifowanego lub NPCa szlifującego i kupującego aby byli bliżej Wymarłej Wieży PS:Znacie jakieś lepsze miejsca do zarabiania? @SARNASESo No wybacz,nie posłuchałem cię _________________ Buszcik - BuszcikMag - BuszVd s2 -- Busio s0 Ostatnio edytowany przez Buszcik, 23 Cze 2011, o 22:04, edytowano w sumie 1 raz |
23 Cze 2011, o 21:50 | |
Współpracownik Gnarla
|
Mówiłem nie idź po halit jak ze smoka wracaliśmy. Ja go kiedyś zbierałem na inhibitory ale teraz to jest warty tyle co nic.
_________________ SARNASES Łucznik 63 s2 Start Gry 14.12.2010 . Takich czasów nawet najstarsi górale nie pamietają. Jestem z wami już rok!!! |
23 Cze 2011, o 22:02 |
|
Współpracownik Gnarla
|
Nie kpij sobie.
Ja mam 45lvl Buszcik 44lvl _________________ SARNASES Łucznik 63 s2 Start Gry 14.12.2010 . Takich czasów nawet najstarsi górale nie pamietają. Jestem z wami już rok!!! |
24 Cze 2011, o 22:02 |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
Rejestracja: 16 Sty 2011, o 21:06 Posty: 19 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz |
Ja tam an ryby chodze mam 70 i jakos dobrze sie zbiera kase.
|
25 Cze 2011, o 15:30 |
|
Pogromca Valdaroga
|
Pytanie do Administratorów:
Buszcik napisał(a): Trzeba albo zmniejszyć wagę halitu,cenę oszlifowanego lub NPCa szlifującego i kupującego aby byli bliżej Wymarłej Wieży Czy da się coś z tym zrobić? _________________ Buszcik - BuszcikMag - BuszVd s2 -- Busio s0 |
26 Cze 2011, o 12:32 |
|
Duma Forum!
|
Temat jest sensowny, a propozycje uczciwe i raczej nie powinny byc klopotliwe przy wprowadzaniu. Jest moze wiecej surowcow (metod zarobku), ktore powinny rowniez ulec rozpatrzeniu takich zmian?
|
27 Cze 2011, o 00:42 |
|
Pogromca Valdaroga
|
Zajrzałby tu może kiedyś jakiś Administrator na wolnym czasie?
_________________ Buszcik - BuszcikMag - BuszVd s2 -- Busio s0 |
27 Cze 2011, o 09:48 |
|
Duma Forum!
|
Administratorzy maja zazwyczaj mało wolnego czasu, dlatego maja nas GMów od tego by się takimi tematami interesować, opracować wszystko co może być potrzebne i wtedy my się wspólnie konsultujemy i napastujemy adminów by wprowadzili pomysł
Więc powtarzam pytanie Jest może więcej surowców (metod zarobku), które powinny również ulec rozpatrzeniu takich zmian? |
27 Cze 2011, o 13:40 |
|
Błądzący w Tunelach
|
halit i rybki najszybsze i najnudziejsze zarobki jedynie w taern lub ich okolicach
rybki tez maja mala wade bo wazy jedna 20 kilo na 20k trzeba odniesc 50 filetow zanim nazbieramy 50 filetow musimy pol godziny poswiecic aby biegac w te i z powrotem od rybaka na d brzeg proponuje z 20 na 15 zmienic ciezar ryb bo kazdy dzien musi poswiecic aby zarobic 150-200k i oczywiscie wage halitu lub ilosc oraz cene za oszlifowanie bo to zrobilo sie nie warte zachodu...bo w takim czasie co on halit zbieral ja uzbieram rybki za tyle samo czasu zarabiajac jakies 5k mozna by bylo za niebieski krzysztal tez podniesc cene delikatnie ktory wystepuje w jaskini kolo herszta bo mozna by bylo na nim cos zarobic aby eq na poczatku gry kupowac jakis...co jest malo oplacalne bo jakies 200 zlota darko za oszlifowany daje i tylko jakies 3 sztuki sie mieszcza albo 4 jak dobrze pamietam |
27 Cze 2011, o 20:37 |
|
Pogromca Valdaroga
|
co do samego halitu... bez szlifu cena u kowala różni się z tego co pamiętam o jakieś 100 golda... więc szkoda czasu na szlif i wyprawe do doków
_________________ Gjenek Rycek 134 lvl... 2012.06.13-2013.06.14 2014.02.07-> Thota Drucik 19 lvl... http://screenshooter.net/9949416/irdujxt <- ALLENOR |
27 Cze 2011, o 23:36 |
|
Strona 1 z 3 |
[ 21 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2, 3 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 36 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |