Strona 1 z 3 |
[ 22 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2, 3 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Blokady - Dodatkowe ustawienia // Drygu zatwierdź / odrzuć
Blokady - Dodatkowe ustawienia // Drygu zatwierdź / odrzuć
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Błądzący w Tunelach
|
Po co w ogóle jakieś blokady?
Taern jest ostatnimi czasy bardzo intensywnie promowany. Z jednej strony super - gra się rozwija, zyskuje rzesze oddanych wielbicieli i ogromną popularność, a z drugiej - wśród "perełek" pojawia się coraz więcej osobników z "pokolenia neo", którzy potrafią bardzo uprzykrzyć nam grę. Można ich poznać po pisanym łamaną polszczyzną (ujmując to bardzo eufemistycznie) prośbo - pytaniach (przykład z czatu: "kot mi porzyczy mi 2k no wescie pliiissssssss"), lub też stylu pokemonowym, a także natarczywości wobec innych graczy, postrzeganych jako high lvle lub "wyglądających jakby mieli kasę" (stwierdzenie jednego z kolegów). Stąd też narodził się pomysł, by w obronie przed ich natarczywością móc wyłączyć konkretne funkcje gry, takie jak handel, pocztę przychodzącą od nieznajomych itp. Ogólne założenia blokad:
Blokada handlu Założenia
Blokada poczty w grze Założenia
Blokada dołączania do grp Założenia
Zachęcam do głosowania i wypowiadania się (lecz bardzo proszę o konkretne argumenty a nie frazesy w stylu: "nie bo nie") Pozdrawiam Niobe [ Post przeedytowany w związku z cennymi sugestiami jakie pojawiły się w temacie ] _________________ Być neutralnym w walce dobra ze złem, to opowiadać się po stronie zła Andrzej Sapkowski, Lux Perpetua Ostatnio edytowany przez Niobe 2 Lip 2011, o 16:04, edytowano w sumie 3 razy |
|
11 Cze 2011, o 19:21 |
|
|
Uczeń Simona
|
Jestem za ,dlaczego poniewz expie sobie spokojnie w zamku a tu nagle wbija mi jakis koles do pt z 15 lvl i odbiera mi exp i spamuje "prosze cie podexpisz dam ci 2k porsze" oczywiscie da sie zablokwoac ale potem zaspamuje Cie na pw
|
|
11 Cze 2011, o 19:26 |
|
|
Pogromca Valdaroga
|
Na pewno jestem za blokowaniem handlu, reszte trzeba przemyśleć
_________________ Lester - Barbarzyńca 70 lvl - [off] - 24.02.2013; [próba powrotu] - 05.05.2019 - 71 lvl |
|
11 Cze 2011, o 19:31 |
|
|
Zabójca Tilsai
|
Z handlem i wiadomościami masz absolutną rację.
Szczególnie z handlem, który naszą postać po prostu unieruchamia. Popieram Twój pomysł. Zmniejszyłabym dodatkowo okno handlu jak już się takowe pojawia, lub uruchomiła opcje przesunięcia go. Co do niechcianego wbijania do pt . Może warto by robić to tak: Ktoś chce nam wejść do grupy, jednak musi uzyskać potwierdzenie. Podobnie jak w handlu, tyle że zaświeca nam się w tym momencie ikona grupy, i gdzieś z boku aby nie przeszkadzało, i wyglądało by to podobnie jak przyjmowanie do znajomych. Dodatkowo nie wyskakuje nam wielkie okno, przez które nie możemy się ruszyć. Jedynie informacja na czacie bocznym " Ktoś chce dołączyć do Twojej grupy" Troche zagmatwałam ale mam nadzieje że czytelne. _________________ W grze od 24.12.2010 W ekipie od marca 2011 |
|
11 Cze 2011, o 19:34 |
|
|
Pogromca Valdaroga
|
Zgadzam się ze wszystkim.
Spam handlu czasami przegina ludzkie pojęcie... Niektórzy są takimi złośliwcami, że specjalnie uniemożliwiają komuś korzystanie ze sklepu etc. Odnośnie wchodzenia do party to pomysł Piperitae wydaje się idealny. Proste, krótkie i jak skuteczne! Potwierdzenie dojścia do party I problem niechcianych gości rozwiązany raz i na zawsze. _________________ Surowe prawo, lecz prawo. "Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain |
|
11 Cze 2011, o 19:48 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
A może niech to się odbywa na zasadzie zaproszeń w formie małego zgrabnego okna dialogowego.
Gracz XyZ zaprasza Cię do handlu. Akceptuj - Odrzuć Gracz XyZ zaprasza Cię do drużyny. Akceptuj - Odrzuć Co Wy na to? + potwierdzenie na bocznym: Gracz X zaprosił do handlu Y Gracz X zaprosił do drużyny Y _________________ Być neutralnym w walce dobra ze złem, to opowiadać się po stronie zła Andrzej Sapkowski, Lux Perpetua |
|
11 Cze 2011, o 19:56 |
|
|
Zabójca Tilsai
|
To by było najlepsze rozwiązanie , okno dostosowane do rozmiaru tekstu.
Nie duże i w razie potrzeby można łatwo zignorować nie przerywając własnych spraw. _________________ W grze od 24.12.2010 W ekipie od marca 2011 |
|
11 Cze 2011, o 21:38 |
|
|
Duma Forum!
|
Co do blokady handlu jestem na tak. Co do kombinowania z dolaczaniem do grupy to mysle, ze obecny system jest zadowalajacy (pomijajac dolaczanie w trakcie walki, tu by sie przydalo jakies zapytanie do lidera czy sie zgadza). Co do reszty to mysle, ze nie stanowi to az takiego problemu, by dodawac tu blokady.
|
|
11 Cze 2011, o 22:17 |
|
|
Chodząca legenda
|
Jak dla mnie też tylko blokada handlu, reszta nie utrudnia życia poza migającą ikoną możesz normalnie grać i olać kogoś, o tyle handel zasłaniający cały ekran może przeszkadzać i denerwować, więc małe, zgrabne zaproszenie lub blokada to świetny pomysł
_________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
|
11 Cze 2011, o 22:28 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Dokonałam edycji tematu zgodnie z propozycjami, jakie tu wpłynęły. Dodałam również ankietę, by w ten prosty i przystępny sposób zorientować się, które z nich są najbardziej potrzebne, a które można sobie darować.
_________________ Być neutralnym w walce dobra ze złem, to opowiadać się po stronie zła Andrzej Sapkowski, Lux Perpetua |
|
30 Cze 2011, o 11:03 |
|
|
Strona 1 z 3 |
[ 22 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2, 3 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |