![]() |
Strona 1 z 1 |
[ 10 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Taki sobie pomysł
Autor | Wiadomość |
---|---|
Błądzący w Tunelach ![]() ![]() |
Mam pomysł który według mnie się przyda.
Na chacie jest opcja /info /ekipa itp itd. moją propozycją jest opcja /users -pokazywala ile jest osób online i kto jest. wyglądało by to tak : /users Users online : (x) x-liczba Users:xxx.fff.sss.qqq.ggg ---gracze online zapobiegło by to pytaniom : Jest xxx na sali? itp. i tak mogło by być na 1 chat i np /allusers -wszyscy gracze online _________________ Błyskawica ~~DruiD~~ 53 LvL [On] Gromek ~~SheeD~~ 22 LvL [ON] |
15 Lip 2011, o 23:48 |
![]() |
![]() |
|
Pogromca Valdaroga
![]() |
Pisząc na priw, od razu wiesz czy dany gracz jest aktywny. W rankingu jest podana data, a nawet godzina ostatniego logowania.
|
16 Lip 2011, o 00:25 |
![]() |
![]() |
|
1 Godziny nie ma.
2 na priv pisze czy jest czy nie ale szukamy np druta i wybieramy z online nie każdemu sie chce szukac w rankingu wklepywac do priv i szukac ... _________________ Błyskawica ~~DruiD~~ 53 LvL [On] Gromek ~~SheeD~~ 22 LvL [ON] |
16 Lip 2011, o 00:34 |
![]() |
![]() |
|
Walczący z drzewcami ![]() Rejestracja: 19 Sty 2011, o 03:16 Posty: 421 Miejscowość: Wwa/Krk/Hamburg Podziękowano: 8 razy Otrzymanych podziękowań: 130 razy ![]() |
nawet nie wiesz ile czasem moze byc graczy w czasie gry, taka kilku-kilkunastostostronna liste bys mial i szukaj druida
_________________ Koko: kuki jak nazwac gildie? -nie wiem, czy to wazne? .. -dlaczego nazwales nasza gildie NoName? -bo to gildia bez nazwy, ona nie jest wazna, tylko osoby ktore w niej sa ![]() Dzieki. Wszystkim. |
16 Lip 2011, o 00:37 |
![]() |
![]() |
|
ale to tylko z 1 czatu... każdy czat osobno
_________________ Błyskawica ~~DruiD~~ 53 LvL [On] Gromek ~~SheeD~~ 22 LvL [ON] |
16 Lip 2011, o 01:32 |
![]() |
![]() |
|
Pogromca Valdaroga
![]() |
ProStyler napisał(a): 1 Godziny nie ma. Co TO jest? ![]() Jak ktoś jest zainteresowany, odezwie się. Jeśli nie, zajęty. Jeśli koniecznie chcesz, pytasz po rankingu. Proste... |
16 Lip 2011, o 01:48 |
![]() |
![]() |
|
Ja jestem zdania, że jeśli mamy wprowadzać jakiekolwiek komendy do użytku graczy, to:
1. Nie mogą powodować one obciążeń silnika ( A wyobraź sobie lagi spowodowane żądaniem obliczeń przez silnik kto jest online i jaka to profa.... a w dodatku gdy taką komendę wpisze np. 100 osób naraz.... :/ ) 2. Musi być autentycznie potrzebna, prosta i funkcjonalna. Zgadzam się, że fajnie byłoby wiedzieć, kto jest online, jaka to profa itd. Ja to już dużo wcześniej proponowałam w odrębnym temacie, który podobno przeszedł do działu "do zrobienia po Targowisku" ![]() Komenda jaką proponujesz, jest zbyt obciążająca serwery gry, bo żądająca obliczeń z systemu (czyli zebranie info kto jest online i jaka to profa), a poza tym będzie bardzo nieczytelna jak zauważył już Kukiq (może wyświetlić się nawet xx stron) . Poza tym, co Ci da to, że dla każdego czatu będzie ona osobna? Skoro chcesz wiedzieć kto jest online to co do tego ma czat? Global jest dostępny od 20 lvla ale to zbyt duża rozpiętość poziomowa, a są osoby, które pomagają nowym i piszą głównie na kurczaku a mają np. 40+ I co wtedy? Komenda z globalu ich nie wyłapie jako tych online? -.- Moim zdaniem pomysł nieprzemyślany i niefunkcjonalny. Odpada. _________________ Być neutralnym w walce dobra ze złem, to opowiadać się po stronie zła Andrzej Sapkowski, Lux Perpetua |
16 Lip 2011, o 07:42 |
![]() |
![]() |
|
Duma Forum! ![]() ![]() |
Były już dywagacje na ten temat, ale został odrzucony z kilku powodów.
Także nie przejdzie ![]() _________________ Kreatywność, obiektywizm, optymizm = TESTER! The First 100 lvl on the Lands of Taern - at 114 the Career has been sacrificed. |
16 Lip 2011, o 07:52 |
![]() |
![]() |
|
Jedną nogą w Haligardzie ![]() ![]() |
Willy napisał(a): Były już dywagacje na ten temat ![]() Co do propozycji z tematu, podoba mi się opcja, aby była możliwość sprawdzenia liczby graczy online. Ale tylko liczby, bez szczegółów, kto konkretnie jest zalogowany. Sądzę, że nie musiałoby to być wywoływane komendą gracza, a wprowadzone jako stałe pole "licznik online". _________________ And so I left - cold of heart and soul. Forced to the road, and the long, bitter night. |
18 Lip 2011, o 10:37 |
![]() |
![]() |
|
Duma Forum! ![]() Rejestracja: 8 Lis 2010, o 01:32 Posty: 4230 Miejscowość: Cagliharmon Podziękowano: 107 razy Otrzymanych podziękowań: 303 razy ![]() |
Lista osob - Stanowczo na NIE, argumentow przeciw jest stanowczo wiecej niz za.
Ilosc osob online - Moze byc, ale w zasadzie to taka nic nie wnoszaca informacja, wiec z tym trzeba bedzie poczekac na to, az administrator znajdzie czas na wprowadzenie (o ile sie zgodzi ![]() |
19 Lip 2011, o 23:29 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Strona 1 z 1 |
[ 10 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |