Strona 1 z 1 |
[ 5 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Kilka dodatków do walki
Autor | Wiadomość |
---|---|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 6 Lip 2011, o 22:31 Posty: 3 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz |
Przeczytałem kilka stron i nie zauważyłem aby ktoś opisał te propozycje więc warto przeczytać :
1. często walka prowadzona przeze mnie była ciężka i wytrwała , a gdy już dobiegała końcowi to wpadał jakiś "pomocnik" z pytaniem czy mi pomoc , i dobijał przeciwnika , dostając podobną ilość expa co ja , przez co ja byłem stratny ... owszem jest zabezpieczenie na dochodzenie do walki i można go zablokować , ale często przydała by się taka pomoc ... Można by było stworzyć ikonkę , po zaznaczeniu której gracze z poza walki widzieli by , że postać poszukuje pomocy . Mogło by to zaoszczędzić kłopotu "przypadkowej pomocy" oraz częstych pytań czy ktoś się przyłączy ponieważ od razu było by to widoczne podczas przejścia postaci obok nas . 2. O tym zapewne ktoś pisał , jest to znany problem ... Bijemy się z potworem , kończymy zmęczeni i po chwili mamy kolejną walkę tym razem pvp na której od początku mamy mniejsze szanse . Nie wiem czy to specjalnie czy nie , ale można by było dać na to kilka sekund , lub strefę bezpieczeństwa do wykupienia u jakiegoś mpc . Polegało by to na tym , że jeden mpc stał by i sprzedawał za platynę / lub zwykłą kasę w grze sprzedawał osłonę pvp na np 48 h ... przykładowy cennik 10 lvl 1 platyna 20 lvl 2 platyny 30 lvl 3 platyny itd... nie wiem jaki jest cennik platyny na gold więc nie podam cen w Gold oczywiście ochrona pvp nie jest obowiązkowa więc mogła by zostać sama cena w platynach Jak dla mnie 3 platyny to odpowiednia cena za czas potrzebny do wbicia 17 k expa druidem |
7 Sie 2011, o 14:49 |
|
Pogromca Valdaroga
|
do 1 pomysłu:
viewtopic.php?f=121&t=6572&hilit=blokady do 2 pomysłu: też gdzieś się problem przewinął. rozwiązaniem może być kilku sekundowa ochrona po walce. |
7 Sie 2011, o 15:23 |
|
Duma Forum!
|
Ja jestem przeciwna ochronie po palce PvE, wyeliminuje to calkowicie element ryzyka (kilka sekund starczy czesto, by uciec z czerwonego pola). Wystarczy juz, ze gdy zaatakuje Cie duzo silniejsza druzyna masz szanse na przybycie obroncy, a po ewentualnej smierci 2 dni ochrony (nie dotyczy czlonkow gildii i czerwonych czach).
|
7 Sie 2011, o 15:45 |
|
Chodząca legenda
|
Co do punktu 1 - nie trzeba nic robić, dobrze jest obecnie z blokowaniem drużyny.
Odnośnie 2 - ciekawie zmieniłoby to ekonomię gry, kolejny pomysł na wydawanie platyny, jak dla mnie ok. Kilka sekund po walce też jest dobrym pomysłem, chociaż uniemożliwi to atakowanie po walce, które jest obecnie często wykorzystywane w pvp. _________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
7 Sie 2011, o 20:19 |
|
Uczeń Simona
|
Myślę ze pomysł 1 jest dobry ale co do 2 jeśli nie chcesz żeby Cię zaatakowali to expij blisko pola żółtego
_________________ |
8 Sie 2011, o 19:15 |
|
Strona 1 z 1 |
[ 5 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 37 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |