Strona 1 z 1 |
[ 8 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
[Bug]
Autor | Wiadomość |
---|---|
Uczeń Simona
Rejestracja: 15 Lut 2011, o 10:54 Posty: 49 Miejscowość: Warszawa Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz |
Serwer: S1
Nazwa postaci: DYRYC Czas: @time Opis: Witam tak wygląda mój FIGHT STATS DEFENSE: 0-9: 0 / 0 = - 10-19: 2 / 6 = 33% 20-29: 12 / 48 = 25% 30-39: 36 / 106 = 33% 40-49: 38 / 84 = 45% 50-59: 27 / 42 = 64% 60-69: 2 / 6 = 33% 70-79: 8 / 14 = 57% 80-89: 9 / 9 = 100% 90-100: 227 / 227 = 100% niby spoko tyle że nie widziałem ataków z przedziału 90-100 a jest ich najwięcej?! to są statystyki z kilku wypraw na jaskółkę i co najzabawniejsze. Padłem w 1 rundzie na jaskółce od ukucia lalki mając około 70% na uroki 5 pa defa nie uniknąłem ani jednego ataku a było ich sporo aż do śmierci. Czy na pewno wszystko jest jak powinno? czy mamy tu do czynienia z przekłamaniem z tym co widzimy na ekranie a co w statystykach?! dodam tyle że przez cała zabawę nie widziałem by jakiś mob zadał choćby jeden atak z tego przedziału? to jak już tak robicie graczy w konia to może dodajcie opcje by te przekłamany cyferki z % na końcu można było by wyłączyć po co tyle absurdu w absurdzie Pozdro. _________________ meee |
16 Mar 2013, o 16:37 |
|
Uczeń Heremona
|
Poczytaj o czynnikach wpływających na szanse uroku, może zmądrzejesz i przestaniesz marudzić, że obrywasz na 70% ...
_________________ Basfau - druid 116lv S3/S7 http://scr.hu/5nu/8uwes kod na nieśmiertelność "Jestem chory na Polskę" ~ Jerzy Duda-Gracz AvE Ja <3 Matematyka: Twierdzenie Drygurosa brzmi? Bug^2 + Lag^2 = Up^2 |
16 Mar 2013, o 17:08 |
|
Uczeń Simona
Rejestracja: 15 Lut 2011, o 10:54 Posty: 49 Miejscowość: Warszawa Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz |
obrywałem na 30%... i nie marudzę a to co zaobserwowałem jest nieprawidłowe! żaden atak na 90% i więcej nie miał miejsca... bo może dlatego ja tego nie widzę bo mi się wyświetlają takie też głupoty w postaci małych %.. Kiedy to ja jestem tak słaby i dostaje w tym przedziale.... ja jestem za tym by to wyłączyć po co gracza drażnić takimi głupotami!
_________________ meee |
16 Mar 2013, o 17:56 |
|
Uczeń Heremona
|
Odsyłam do rachunku prawdopodobieństwa.
Po za tym nikt Ci ne kazuje wpisywać komendy /stats i /stasd _________________ Basfau - druid 116lv S3/S7 http://scr.hu/5nu/8uwes kod na nieśmiertelność "Jestem chory na Polskę" ~ Jerzy Duda-Gracz AvE Ja <3 Matematyka: Twierdzenie Drygurosa brzmi? Bug^2 + Lag^2 = Up^2 |
16 Mar 2013, o 18:03 |
|
Uczeń Simona
A czy ja piszę o rachunku prawdopodobieństwa?! Ja mówię o jednym a Ty widzę żę nić nie zrozumiałeś z tego co tu przeczytałeś.. nie skomentujesz tego ile razy "poszczęściło" się jaskółce mnie trafić na 30% około 5-7 ataków żaden nie chybiony? może ma to wytłumaczenie w rachunku prawdopodobieństwa o którym wspomniałeś?:) bo ja machając mieczem do mobów 5/5 ataków będę miał chybione na 100% ale to nie istotne istotne jest to że w grze nad łbami wyświetla się co innego a co innego w statystykach! rozumiesz dociera?
_________________ meee |
16 Mar 2013, o 18:22 |
|
|
Powiem ci że jak grałem shedem to uniki i KO szły mi do statsd i stats może z innymi profesjami jest podobnie
|
17 Mar 2013, o 12:25 |
|
Uczeń Simona
owszem to by się akurat zgadzało ale sprawdziłem to na sobie toż można uznać że użycie tarczy jest takim przyjętym atakiem z przedziału 90-100% ok niech będzie ale celowo grałem bez tarczy bo dowieść tego że coś tu jest z tym nie w porządku. gram bardzo rzadko już tak bardzo mnie to nie razi że nie można się zajmować takimi czy podobnymi tematami w sumie jak by się pojawiła opcja nie pokazywania tych wspaniałych przychylnych procentów na pewno bym z niej skorzystał
_________________ meee |
1 Kwi 2013, o 19:56 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Są nadal błędy działania /stats i błędy wyświetlaia % nad głowami, podczas ataku. Oba zgłaszane od dawna, część chyba nawet naprawiona, ale nadal jest źle
Administracja twierdzi, że sam PRNG działa poprawnie. Nie da się tego zweryfikować, skoro mechanizmy pozwalające na analizę (/stats i właśnie wyświetlanie procentów w walce) same mają nadal błędy; na pewno mechanizm losujący nie działa *bardzo* źle. Prosiłem o lepsze mechanizmy analityczne, Drygu dał nam jedynie możliwość sparametryzowania przedziałów (/stats numer). Dobre i to. _________________ "The meme for blind faith secures its own perpetuation by the simple unconscious expedient of discouraging rational inquiry" |
14 Kwi 2013, o 03:44 |
|
Strona 1 z 1 |
[ 8 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 148 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |