![]() |
Strona 1 z 2 |
[ 13 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Barbarzyńca i zużycie naładowanego "Batagur'a"
Autor | Wiadomość |
---|---|
Współpracownik Gnarla ![]() Rejestracja: 21 Sie 2012, o 07:23 Posty: 192 Miejscowość: Konin Podziękowano: 4 razy Otrzymanych podziękowań: 0 raz ![]() |
Serwer: S1
Nazwa postaci: NibarskI Czas: zawsze Opis: Witam. Postanowiłem sprawdzić jedną z intrygujących mnie sytuacji, jakie jest zużycie "Batagur'a" u Barbary. Kilka dni wykonywałem małe instancje używając ~ 95% swoich uderzeń tylko i wyłącznie z "dyńki". I jakie mnie ogarnęło zdziwienie gdy okazało się, że pomimo tego, iż nie używam młotka jego poziom naładowania spada non stop. ![]() Moje pytania w związku z tym: 1. proszę o sprawdzenie tego, 2. W związku z powyższym logiczne powinno być ( o ile ta sytuacja jest prawidłowa), że z dyńki powinienem też walić z dodatkowymi obrażeniami od zimna, (ciekawe jak krwawienie ? ^^ ), 3. myślę iż w związku z tym iż jest to EWIDENTNY błąd po Waszej stronie, gracze z postaciami barbarzyńcy używający inhibitorów do naładowania ponoszą cały czas dodatkowe straty w związku z zakupami platyny i miły gest z Waszej strony to rekompensata i naprawienie tej niedogodnej sytuacji narażającej nas na dodatkowe straty. Na 2 z 3 ww punktów powinniście ustosunkować się pozytywnie ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie NibarskI S3. P.S. Moich kochani gracze pragnę dodać iż taka sytuacja moze być u każdej z postaci ![]() ![]() ![]() _________________ "Każdy człowiek ma swoją drugą połówkę...... ......moja chłodzi się w lodówce" |
12 Lut 2014, o 11:04 |
![]() |
![]() |
|
Chodząca legenda ![]() Rejestracja: 21 Sty 2011, o 19:01 Posty: 2181 Podziękowano: 262 razy Otrzymanych podziękowań: 697 razy Nick w grze: desacred ![]() |
Zużycie ładunków psychorara/epika wyliczane jest na podstawie rund walki w których jest on założony. Możesz mieć go (batagura) w ręku i bić tylko dynią a i tak będzie mu spadał pasek naładowania.
Efekt psycho jest dodawany do ataków nie wykonywanych bronią, więc do dyńki doliczy Ci dmg od lodu w tym przypadku. Pzdr. _________________ "Fałszywa skromność to najgorszy rodzaj pychy." "Nie znam się, to się wypowiem." "Znam się na wszystkim, na niczym dobrze." |
12 Lut 2014, o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
|
Współpracownik Gnarla ![]() Rejestracja: 21 Sie 2012, o 07:23 Posty: 192 Miejscowość: Konin Podziękowano: 4 razy Otrzymanych podziękowań: 0 raz ![]() |
Dziekuje za odpowiedz - pozwole sobie wytestowac z rozladowanym mlotkiem ta sama scenerie
![]() _________________ "Każdy człowiek ma swoją drugą połówkę...... ......moja chłodzi się w lodówce" |
12 Lut 2014, o 12:58 |
![]() |
![]() |
|
Walczący z drzewcami ![]() Rejestracja: 2 Lip 2011, o 12:48 Posty: 357 Podziękowano: 210 razy Otrzymanych podziękowań: 134 razy Nick w grze: Pyrqo Serwer: Tolnor ![]() |
Jak stoisz sobie na mapce - również rozładowywują Ci się psycho bo je zwyczajnie nosisz. Nie jest to błąd, dlatego też często się je zmienia na zwykłe rary bądź po prostu ściąga.
_________________ Lvl:132 Na |
12 Lut 2014, o 14:06 |
![]() |
![]() |
|
Uczeń Simona ![]() Rejestracja: 17 Sie 2013, o 20:12 Posty: 66 Podziękowano: 86 razy Otrzymanych podziękowań: 9 razy Nick w grze: Rabu Serwer: HardCore ![]() |
desacred napisał(a): więc do dyńki doliczy Ci dmg od lodu w tym przypadku. ![]() ![]() ![]() _________________ Rabu - Łucznik - Duneb - 98 lvl + ogar czarny 82 lvl i aquaera 82 lvl Nie kłoć się z głupcem, bo zniży Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. |
12 Lut 2014, o 15:09 |
![]() |
![]() |
|
Uczeń Simona ![]() Rejestracja: 27 Cze 2011, o 14:55 Posty: 45 Miejscowość: Wioska Romana Podziękowano: 38 razy Otrzymanych podziękowań: 35 razy ![]() |
Działa tak, że do zadawanych przez nas dowolnym atakiem (magicznym też? - tu nie jestem pewny, ale też profesje posiadające ataki magiczne nie mają eq z takowym bonusem) zadajemy dodatkowo x% obrażeń od zimna, np. jeśli barbarzyńca z nienaładowanym batagurem uderzyłby za 2k obrażeń obuchowych, to z naładowanym (5 lvl) uderzy 2k z obucha i dodatkowo 220 (11%) od zimna.
|
12 Lut 2014, o 15:49 |
![]() |
![]() |
|
Uczeń Simona ![]() Rejestracja: 17 Sie 2013, o 20:12 Posty: 66 Podziękowano: 86 razy Otrzymanych podziękowań: 9 razy Nick w grze: Rabu Serwer: HardCore ![]() |
Okej, rozumiem. Dzięki za wytłumaczenie.
_________________ Rabu - Łucznik - Duneb - 98 lvl + ogar czarny 82 lvl i aquaera 82 lvl Nie kłoć się z głupcem, bo zniży Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. |
12 Lut 2014, o 23:53 |
![]() |
![]() |
|
Podwójny napisał(a): Jak stoisz sobie na mapce - również rozładowywują Ci się psycho bo je zwyczajnie nosisz. Nie jest to błąd, dlatego też często się je zmienia na zwykłe rary bądź po prostu ściąga. Ta informacja pochodzi z jakiegoś źródła gdzie mogę o tym przeczytać i jest to potwierdzone czy tylko tak się wydaje. ? Pzdr Nibarski _________________ "Każdy człowiek ma swoją drugą połówkę...... ......moja chłodzi się w lodówce" |
13 Lut 2014, o 10:32 |
![]() |
![]() |
|
Uczeń Simona ![]() Rejestracja: 27 Cze 2011, o 14:55 Posty: 45 Miejscowość: Wioska Romana Podziękowano: 38 razy Otrzymanych podziękowań: 35 razy ![]() |
Tylko tak mu się wydaje - nie ma to jak szerzyć na forum takie rzeczy, podczas gdy wiele razy "góra" tłumaczyła, że to zależy od ilości rund w walce. Polecam szukajkę.
|
13 Lut 2014, o 11:37 |
![]() |
![]() |
|
snoowman napisał(a): Tylko tak mu się wydaje - nie ma to jak szerzyć na forum takie rzeczy, podczas gdy wiele razy "góra" tłumaczyła, że to zależy od ilości rund w walce. Polecam szukajkę. "Gora" jak Ty to Ją nazywasz w wiadomościach prywatnych też teoretyzuje - niestety mogą potwierdzić moje pytania tylko teoretyzując na podstawie swoich obserwacji a brak im "wiedzy pisanej". W zwiazku z tym mozna rowniez uwazac iz moje "badania" w excellu na podstawie po ~100 walk w roznych kombinacjach sa prawdziwe i PODWAZAJA wiedze teoretyczna "gory". Pozdrawiam Nibarski P.S. mysle ze prawdy nigdy sie nie dowiemy i mozna ROWNIEZ TEORETYZUJAC podsumowac to dzialanie - to kolejny krok po podwyzkach rarow, po zmniejszeniu dropu kierujacy sie na dzialania finansowe - bo "platyna musi plynac strumieniami z kieszeni graczy". I kazdy sposob nawet mautki jest dobry w skali takiej ilosci graczy ![]() ![]() ![]() _________________ "Każdy człowiek ma swoją drugą połówkę...... ......moja chłodzi się w lodówce" |
14 Lut 2014, o 07:40 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Strona 1 z 2 |
[ 13 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |