Co do kwestii ubierania się, to praktycznie każda profesja ma do tego odpowiednie miejsce w odpowiednich poradnikach.
Zresztą, poradniki sięgają bardziej w głąb - chyba, że czytałeś te ostatnie niewypały.
Pamiętaj, że najbardziej urozmaicają grę questy i bossy - a co więcej zachęcają do głębszego poznania mapy.
Na tym etapie to tylko krzyżak i herszt, ale już za parę lvli możesz spróbować się załapać na jakąś wyprawę na ichtiona (w skrócie ichi). Ogółem rzecz ujmując - bossy, bossy i jeszcze raz bossy, uwierz mi, że do tego nie trzeba poradnika - ludzie sami Cię oprowadzą, tylko się zgłaszaj, gdy szukają chętnych.
Nie wiem jaką profesją grasz, ale najlepsza zabawa zaczyna się około 30-ego poziomu. Co nie znaczy, że wcześniej jej nie ma.
I pamiętaj - najlepiej smakuje znalezione samemu

Więc szukaj, szukaj, ja do tego pory nie wiem gdzie są te nowe bossy - oprócz jednego, ale to ze słuchu - i postawiłem sobie za zadanie znalezienie ich. Też poszukaj ciekawych miejsc, ale to jak trochę podrośniesz w lvl

Questa u Wiły robiłeś? Twarz Taernu to jest

W Karczmie w Alarilu (druga mapka) też czekają ciekawe zadania. Dają też motywację do wbicia kolejnego poziomu i ułatwiają to.
No i najważniejsze - szukaj drużyn! Jeśli chodzisz tylko solo - ta gra może znudzić. Głównie o przyjaciół chodzi