Strona 1 z 1 |
[ 9 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
"Wykiwanie" podczas sprzedaży platyny. [ADD]
Autor | Wiadomość |
---|---|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 23 Maj 2012, o 14:29 Posty: 3 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz |
Serwer: S1
Nazwa postaci: dapolool Czas: 21:35 Opis: Witam. Dzisiaj sprzedawałem 10 platyny graczowi Adaśka, na serwerze S4. Wrzuciłem paczkę platyny do wymiany i zaoferowałem 64k złota (było wcześniej umówione). Oto co się stało. Ja wysłałem jej ok 2k, a ona mi 6,400. Wyszło 4,900złota. Czyli jest winna mi jeszcze 59,100 złota. |
9 Sie 2012, o 22:25 |
|
Duma Forum!
|
Czyli zaakceptowales handel, bo nie dopatrzyles sie ilosci zer w przekazywanej sumie? No niestety, jest to Twoje gapiostwo i z doswiadczenia wiem, ze administracja raczej nie zajmuje sie takimi przypadkami.
PS Jak miales sprzedac platyne, to czemu sprzedales 2k zlota? |
10 Sie 2012, o 07:33 |
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 23 Maj 2012, o 14:29 Posty: 3 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz |
Sprzedałem jaj też platyne. Wpisałem 64000.
|
10 Sie 2012, o 11:30 |
|
Mistrz Gry
|
No ale skoro Ty sprzedawałeś platynę to po co wpisywałeś złoto w okno transakcji?
_________________ |
10 Sie 2012, o 11:51 |
|
Duma Forum!
|
Coś przekombinowane i nie do końca jasne co tam się wydarzyło.
Napisz konkretnie: Umowa była taka: Ja przekazuje drugie osobie: x platyny Druga osoba płaci: y złota W oknie handlu: Ja położyłem: x tego, y tego Druga osoba położyła: x tego, y tego Po finalizacji: Ja dostałem: x tego, y tego Druga osoba otrzymałą: x tego, y tego W logach będzie wszystko widać, więc dobrze się zastanów jak to było + jakieś screeny? Na czacie bocznym wszystko jest zapisywane. _________________ Kreatywność, obiektywizm, optymizm = TESTER! The First 100 lvl on the Lands of Taern - at 114 the Career has been sacrificed. |
10 Sie 2012, o 12:30 |
|
Uciekinier Taernijczyk
Niestety nie mam ss robionych podczas sprzedaży. Ja nic nie kręce. Przysięgam.
Przeczytaj uważnie jeszcze raz cały mój post i proszę wykonaj to o co poprosiłem. - Willy. Umowa była taka: Ja przekazuje drugie osobie: 10 platyny Druga osoba płaci: 64.000 złota W oknie handlu: Ja położyłem: 10 platyny i zaoferowałem za to 64.000złota Druga osoba położyła: ? tego, ? tego Po finalizacji: Ja dostałem: 1400 złota , Druga osoba otrzymała: 10 platyny, 6400 złota. Ostatnio edytowany przez dapolool, 11 Sie 2012, o 10:25, edytowano w sumie 1 raz |
10 Sie 2012, o 15:24 |
|
Duma Forum!
|
Niestety na slowo nikt nikomu nie uwierzy, a nie mamy jak sprawdzic, jak Ty sie z drugim graczem ugadales. Przez to nie wiemy, czy faktycznie zostales oszukany, czy moze probujesz kogos wrobic.
Prawda jest taka, ze klikajac OK w oknie handlu zgadzasz sie na widoczna w nim wymiane. |
10 Sie 2012, o 22:03 |
|
Błądzący w Tunelach
Rejestracja: 23 Maj 2011, o 20:57 Posty: 145 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 18 razy Serwer: Tolnor |
dapolool napisał(a): Umowa była taka: Ja przekazuje drugie osobie: 10 platyny Druga osoba płaci: 64.000 złota W oknie handlu: Ja położyłem: 10 platyny i zaoferowałem za to 64.000złota Druga osoba położyła: ? tego, ? tego skoro dawales plate to po co jeszcze zloto wpisales? |
13 Sie 2012, o 14:39 |
|
Duma Forum!
|
Po to jest opóźnienie w możliwości "akceptacji" handlu, aby uniknąć takich pomyłem. Sytuacja jest dla mnie niezrozumiała i zapewne dla GMów także.
_________________ Kreatywność, obiektywizm, optymizm = TESTER! The First 100 lvl on the Lands of Taern - at 114 the Career has been sacrificed. |
14 Sie 2012, o 00:58 |
|
Strona 1 z 1 |
[ 9 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 227 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |