![]() |
Strona 1 z 1 |
[ 9 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Nieprawidłowa kolejność ataków
Autor | Wiadomość |
---|---|
Uczeń Heremona ![]() Rejestracja: 2 Sie 2013, o 09:01 Posty: 544 Miejscowość: Piaseczno Podziękowano: 626 razy Otrzymanych podziękowań: 451 razy Nick w grze: Szpitalnik ![]() |
Serwer: S3
Nazwa postaci: Szpitalnik Czas: 26.08.14 09:04 Opis: Dzisiaj, robiąc wieżę z Aquareą, w paru walkach zauważyłem błąd w kolejności ataków - mianowicie, chodzi o przechodzące ataki wręcz. Teoretycznie najpierw powinny przejść moje ataki (w tym wypadku ssanie), a dopiero później ataki peta - tutaj było na odwrót. Nie było to spowodowane żadnym lagiem, miałem otwartą tylko jedną kartę, więc nie chodzi tu raczej o zaburzenie wyświetlania. _________________
Spoiler:
|
26 Sie 2014, o 09:07 |
![]() |
![]() |
|
Duma Forum! ![]() ![]() |
Co oznacza "powinny przejść" ? Masz na myśli wykonanie ? Nie zaznaczyłeś czasem martwego moba ? Albo moba, który zginął od krwawienia/korzenie etc ?
_________________ Kreatywność, obiektywizm, optymizm = TESTER! The First 100 lvl on the Lands of Taern - at 114 the Career has been sacrificed. |
26 Sie 2014, o 20:12 |
![]() |
![]() |
|
Błądzący w Tunelach ![]() Rejestracja: 10 Lut 2014, o 23:46 Posty: 107 Miejscowość: Budziska Podziękowano: 101 razy Otrzymanych podziękowań: 35 razy Nick w grze: CarrtyXeen ![]() |
Willy napisał(a): Co oznacza "powinny przejść" ? Masz na myśli wykonanie ? Nie zaznaczyłeś czasem martwego moba ? Albo moba, który zginął od krwawienia/korzenie etc ? Chodzi mu o to że powinien najpierw atakować _________________ "Pomagaj innym, bo nie wiadomo kiedy ty bedziesz potrzebował pomocy" ![]() |
26 Sie 2014, o 20:31 |
![]() |
![]() |
|
Uczeń Heremona ![]() Rejestracja: 2 Sie 2013, o 09:01 Posty: 544 Miejscowość: Piaseczno Podziękowano: 626 razy Otrzymanych podziękowań: 451 razy Nick w grze: Szpitalnik ![]() |
Dokładnie idzie to tak:
1 runda walki - zabijam Łotra Niebieskiego Uderzeniem Cienia. Moby wykonują swoje ataki, po czym Aquarea atakuje Łotra Zielonego. Zabija go, po czym wykonuje jeszcze jeden atak na Bandytę - dopiero po tym ataku ja dochodzę do ssania. Tymczasem najpierw ja powinienem wyssać, a dopiero potem jej atak miałby przejść na Bandytę, ponieważ ataki przechodzące (na tę samą strefę) wykonywane są w kolejności gracz-pet-mob. Dodam jeszcze, że nie zawsze się tak dzieje - często kolejność jest zupełnie prawidłowa. _________________
Spoiler:
|
26 Sie 2014, o 20:48 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Dzisiaj zauważyłem podobny błąd u mojej żabki, czyli też zaatakowała przeciwnika przede mną kolejnego rybostwora, kiedy czysciłem inste ichitona, pomimo tego że zaraz ja dobiłem tego samego rybostwora (który miał na początku 300 hp, po uderzeniu żabki jakieś 120, a ja biłem 600 w niego)
|
28 Sie 2014, o 06:04 |
|
![]() |
|
Uczeń Heremona ![]() Rejestracja: 3 Lut 2012, o 15:15 Posty: 475 Miejscowość: Orzesze Podziękowano: 24 razy Otrzymanych podziękowań: 135 razy ![]() |
Przecież to chyba normalne, że po zabiciu jednego mobka/gracza w przeciwnym pt, reszta ataków wykonywana jest w odwrotnej kolejności?
_________________ Gram na Larkas (kiedyś S2), MO 133 Gildia: Dark Templars |||||||| Blues Brothers & Valhalla - I shall remember ![]() +Druid turniejowy, lvl 44: 1. miejsce x3 +Ryc turniejowy, lvl22: 1. miejsce x3, 3. miejsce x1 |
31 Sie 2014, o 15:48 |
![]() |
![]() |
|
Poniekąd tak, ale nie o to chodzi - przechodzące ataki wręcz zawsze, bez względu na okoliczności powinny być wykonywane w kolejności gracz-pet-mob - tymczasem nieraz kolejność była zaburzona i ataki przechodzące wręcz peta leciały przed tymi naszej postaci.
31 Sie 2014, o 15:59 |
![]() |
![]() |
|
Duma Forum! ![]() ![]() |
Poprawną kolejnością jest:
Ataki w deklarowanego moba: Gracz-> Pet Ataki w przypadku śmierci w/w moba & pozostałych atakach do wykonania: Pet -> Gracz _________________ Kreatywność, obiektywizm, optymizm = TESTER! The First 100 lvl on the Lands of Taern - at 114 the Career has been sacrificed. |
31 Sie 2014, o 22:28 |
![]() |
![]() |
|
Willy napisał(a): Poprawną kolejnością jest: Ataki w deklarowanego moba: Gracz-> Pet Ataki w przypadku śmierci w/w moba & pozostałych atakach do wykonania: Pet -> Gracz Niewykluczone - w takim razy trzeba podejść do tego od drugiej strony, bowiem w większości przypadków gracz wykonuje ataki przechodzące przed petem. Zaburzona kolejność jest tak i tak - jestem pewien, że nie tylko u mnie, każdy może rzucić na to okiem na własnym przykładzie. Przed chwilą sprawdziłem to jeszcze raz - dwukrotnie moje przechodzące ssanie wyprzedziło przechodzące ataki peta, a za trzecim razem nawet nie zdążyłem possać, bo pet pociął dwóch przeciwników. _________________
Spoiler:
|
1 Wrz 2014, o 11:01 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Strona 1 z 1 |
[ 9 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |