Strona 1 z 1 |
[ 9 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Kilka pytań o vd na niskim lvl
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Uciekinier Taernijczyk
|
Witam
Chciałbym zapytać o kilka rzeczy odnośnie profesji vd z którą wcześniej nie miałem styczności a właśnie rozpocząłem przygodę.Aktualnie 40 lvl. Mianowicie: 1)Gram z altem 80%, czy warto samemu expić na ichu by w miare leciał exp psycho do frax, czy lepiej caly czas leciec z pt DZ/v1 i fraxy expic tylko "przy okazji"? 2) Na wyższym poziomie około 60-70 mam zamiar dość sporo farmić bosski takie jak duchy, mario, wieża, geo, czy opłaca się w tym celu expić ogara czy może lepiej zakupić jakiegoś aq peta lub coś z I klatki - motyl? z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi Pozdrawiam |
|
12 Lis 2019, o 11:50 |
|
|
Uczeń Simona
|
Smutek napisał(a): Witam Chciałbym zapytać o kilka rzeczy odnośnie profesji vd z którą wcześniej nie miałem styczności a właśnie rozpocząłem przygodę.Aktualnie 40 lvl. Mianowicie: 1)Gram z altem 80%, czy warto samemu expić na ichu by w miare leciał exp psycho do frax, czy lepiej caly czas leciec z pt DZ/v1 i fraxy expic tylko "przy okazji"? 2) Na wyższym poziomie około 60-70 mam zamiar dość sporo farmić bosski takie jak duchy, mario, wieża, geo, czy opłaca się w tym celu expić ogara czy może lepiej zakupić jakiegoś aq peta lub coś z I klatki - motyl? z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi Pozdrawiam 1. Skup się na wbijaniu lvl, fraxy i tak długo Ci nie posłużą, ze względu na szpony seimhi. 2. Ogar to aktualnie najgorszy pet. Wataha jest useless. Jedyne pety warte uwagi to: twig do PVM lub era do PVP. Jeszcze dla dmg (mo/bb) dobrym wyborem może być ton lub motyl. |
|
12 Lis 2019, o 11:53 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
1. Expiłbym do 100 lvla i zaczął chodzić miśki w przedziałach 80-100 by za bardzo nie obniżali Ci psycho expa ( o ile fundusze pozwolą Ci wydawać na mięsko), bo zanim szpony seimhi ogarniesz to trochę minie (chyba, że chce Ci się zbierać 100kk czy ile one tam kosztują na Twoim serwerze - warto przeliczyć ile wydasz na wyexpienie fraxów vs założenie szpon seimhi).
Edit - też możesz pomyśleć o expieniu psycho na v1 - chodzić z oddawaniem dropa,a exp i exp psycho tam są w miarę fajne i tylko korzystasz,bo robisz też to za darmo 2. Sensownym petem myślę, że będzie dla Ciebie aquaton,gdyż na wyższym lvl to Ty będziesz miał większy dmg niż pet,a aquaton da Ci debuffa (szpila + kolano = magia ), zarazem ten pet jest dla Ciebie mega przyszłościowy. Pozdro |
|
12 Lis 2019, o 12:06 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
Rejestracja: 7 Maj 2018, o 18:05 Posty: 33 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 10 razy Serwer: Tolnor |
Sporo zależy od tego jak będziesz grał,ale ogar/era/motyl/ton/tłuk są dobrymi wyborami,odnosząc się do wypowiedzi kolegi nt. Petów...brednie jakich mało,twig to latające gówno co dużo ora a dmg ma marny,dbf zresztą też(może dla dr ujdzie bo otępke daje).Ogar ma największy dmg z petów(jednak słabe resy i brak dobrych dbf),era również fajny dmg oraz dbf takie jak ogłuszenie przy czym ma zwiększoną szansę na kryta,motyl...leczy i trutke da,ton to pet z minimalnym dmg,ale dbf i buffy ma dobre, z kolei Tłuk wydaje mi się najciekawszą opcją ponieważ ma debuffy/dobre resy/dobry dmg oraz ma od razu 80lv.Fraxy sobie exp,ale bez napięcia i tak do wymiany będą.Pozdrawiam.
|
|
12 Lis 2019, o 12:18 |
|
|
Uczeń Simona
|
Jedyny warty uwagi pet dla vd to motyl i na mid i na hlvlu.
|
|
12 Lis 2019, o 12:39 | ||
Jedną nogą w Haligardzie
|
BonieDydy napisał(a): Jedyny warty uwagi pet dla vd to motyl i na mid i na hlvlu. Zdecydowanie zgadzam się, jeśli mamy taką możliwość warto dorzucić tłuka/erę/ewentualnie tona na piękną watahe a jak bierzemy aqua pety to możemy dorzucić dwa do motyla bo 2x niższa ranga niż tłuka. Polecam, vd staje się prawie tak samowystarczalny jak Dr po wyexpieniu watahy. _________________ VooDoo Nie pytaj o sens życia, tylko mu go nadaj ~ Arystoteles W poszukiwaniu Epika od 26.05.2012r. |
|
12 Lis 2019, o 13:21 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
|
Dziękuje Wam wszystkim za odpowiedzi, bardzo mi pomogliście
|
|
13 Lis 2019, o 01:03 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Dla vd tak samo możesz sie zastanowić nad Hohem + tonem. Wtedy masz pety niezależne od tego czy masz gildie czy nie i największych ich atut 0 jedzenia.
_________________ larkas dr powraca Najbardziej nielubiana osoba na s1 pozdrawiam Boocik w oczekiwaniu na prawde o ekipie bylej z s1 |
|
13 Lis 2019, o 20:49 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Osobiście poleciłbym ci Hoha a docelowo do watahy Aquaera i Aquatona bardzo dobrze współpracująca wataha. A także zaleta tego że te pety możesz posiadać bez posiadania gildii + nie trzeba się bawić w robienie żarcia.
_________________ "Już od najmłodszych lat zielony jest nasz świat " |
|
13 Lis 2019, o 21:16 |
|
|
Strona 1 z 1 |
[ 9 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 19 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |