![]() |
Strona 1 z 1 |
[ 7 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Brak możlwiości scrollowania czatów w grze
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 25 Gru 2018, o 09:26 Posty: 7 Podziękowano: 10 razy Otrzymanych podziękowań: 2 razy Nick w grze: Keilen Serwer: Ostlor ![]() |
Serwer: Ostlor
Nazwa postaci: Keilen Czas: Opis: podany niżej Witam Mam dość nietypowy problem, i szukam porady kd kogoś z ekipy tudzież innego z graczy który posiadał podobny błąd. Niedawno z przyczyn niezależnych od mojej osoby musiałem przesiąść się w grze ze stacjonarnego komputera na laptop, i tu pojawił się pierwszy i póki co jedyny problem. Otóż nie mam możliwości scrollowania czatu, niezależnie czy próbuje to zrobić poprzez podłączoną do laptopa myszkę czy użwając wbudowanego gładzika czat pozostaje nieruchomy. Laptop próbuje scrollować całe okno przeglądarki internetowej a nie jego fragment którym jest czat. Czy ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać? Z góry dziękuje za odpowiedzi i pomoc ![]() PS. Jeśli ma to jakieś znaczenie gram na sprzęcie z systemem Mac OS X, a przeglądarka to Safari PPS. Po zainstalowaniu google chrome, błąd nadal występuje. |
|
17 Cze 2019, o 08:26 |
![]() |
|
![]() |
||
Chodząca legenda ![]() Rejestracja: 19 Kwi 2011, o 03:06 Posty: 2255 Miejscowość: Wawa Podziękowano: 216 razy Otrzymanych podziękowań: 865 razy Nick w grze: Szymdaro ![]() |
Nie spotkałem się z tym błędem, lecz rozwiązanie zamienne to klik na czacie i przewijanie strzałkami.
_________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
|
17 Cze 2019, o 16:16 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
Uczeń Simona ![]() Rejestracja: 18 Paź 2014, o 23:39 Posty: 57 Podziękowano: 132 razy Otrzymanych podziękowań: 56 razy Nick w grze: Los Serwer: Tolnor ![]() |
Możliwe, że wiąże, się to z końcówką wspierania flash'a przez Apple, inni użytkownicy Mac'a musieli by się wypowiedzieć czy mają ten sam problem.
_________________ Mag Ognia 140 |
|
17 Cze 2019, o 22:03 |
![]() |
|
![]() |
||
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 25 Gru 2018, o 09:26 Posty: 7 Podziękowano: 10 razy Otrzymanych podziękowań: 2 razy Nick w grze: Keilen Serwer: Ostlor ![]() |
Dziękuje Wam obu za informacje.
@Szymdaro PRóbowałem Twojego sposobu, niestety i to na nic, nie wiem czy to może ja coś źle zrobiłem czy ogólnie sposób nie działa, bo gdy próbuje przewijać za pomocą strzałek to jedyne co się dzieje w polu w którym wpisuje się tekst wiadomości zaczynają przewijać mi się komendy czatu takie jak np. "/clear". Także jedyną opcją która najpewniej mi pozostaje to rozwijać czat na jego maksymalną długość i uważnie śledzić pojawiające się wiadomości ![]() |
|
17 Cze 2019, o 22:50 |
![]() |
|
![]() |
||
Chodząca legenda ![]() Rejestracja: 19 Kwi 2011, o 03:06 Posty: 2255 Miejscowość: Wawa Podziękowano: 216 razy Otrzymanych podziękowań: 865 razy Nick w grze: Szymdaro ![]() |
Nie klikaj w pole do pisania, lecz w czat, który wyświetla wpisy innych graczy. U mnie działa, przewija się w ten sposób niewidzialny kursor, a wraz z jego pozycją sam czat.
_________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
|
18 Cze 2019, o 07:31 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
Uczeń Simona ![]() Rejestracja: 18 Paź 2014, o 23:39 Posty: 57 Podziękowano: 132 razy Otrzymanych podziękowań: 56 razy Nick w grze: Los Serwer: Tolnor ![]() |
Alternatywnym sposobem do strzałek może być również zaznaczenie tekstu myszką i powolne przesuwanie do góry - może nie jest to najwygodniejszy sposób, ale skoro nie ma innej możliwości.
_________________ Mag Ognia 140 |
|
18 Cze 2019, o 08:28 |
![]() |
|
![]() |
||
Uciekinier Taernijczyk
Dziękuje Wam obu za wielką pomoc. Właśnie sprawdziłem i oba te sposoby działają. Faktycznie może nie są idealne, ale kwestia przyzwyczajenia i nie będę zauważał już problemu. Raz jeszcze Wam dziękuje i życzę powodzenia w grze
![]() |
|
18 Cze 2019, o 19:44 |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Strona 1 z 1 |
[ 7 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |