Ruo
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 26 Lip 2019, o 20:02 Posty: 2 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz
Nick w grze: Rumson
Serwer: Tolnor
|
 DDoS & virus?
Serwer: Larkas Nazwa postaci: Czas: od wczoraj Opis: Hej
od wczoraj, jak już był komunikat o DDoS i dokonałem logowania ESET (wersja Endpoint 7.1) krzyczy mi takim komunikatem po chwili zalogowania się do gry - przed komunikatem o DDoS nie miało to miejsca.
Flash jest w najaktualniejszej wersji, cała przeglądarka wyczyszczona, komp przeskanowany - nic nie wykrywa
C:\DRIVERS\Flash\r0duj15w\R0DET96W\$0AR0D00.FL1 odmiana zagrożenia EFI/CompuTrace.A potencjalnie niebezpieczną aplikację Brak czynności C:\DRIVERS\Flash\r0duj27w\R0DET97W\$0AR0D00.FL1 odmiana zagrożenia EFI/CompuTrace.A potencjalnie niebezpieczną aplikację Brak czynności
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
|
Ruo
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 26 Lip 2019, o 20:02 Posty: 2 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz
Nick w grze: Rumson
Serwer: Tolnor
|
 Re: DDoS & virus?
Na prośbę Maliego wszedłem na inna stronę wymagającą flasza (przeglądarka wcześniej wyczyszczona) - dokładniej gry.pl i odpaliłem jakiegoś TD - po ok 30 min gry nic nie wyskoczyło
dla pewności zamknąłem stronę, wróciłem na taern i po ok 20 min znów wyskoczy komunikat wyżej..
Wirus niby związany z UEFI ale dziwi mnie sytuacja, że eset mi reaguje gdy akurat jestem na taernie..
@edit 28 VII
dziś już nic się nie pojawiło
|