|
|
Strona 5 z 13 |
[ 129 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13 Następna |
| Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Bugusing - Jaskółka
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
|
Uczeń Heremona |
drygu napisał(a): Każdy dobrze wie, ze wykorzystywał bug/exploit, wszystko jedno jak to nazwiemy. Dobrze wiedział wprowadzając do instancji skoczka i robiąć ją 10xszybciej niż reszta graczy. Licze ,ze to samo zrobicie z modliszka i tygrysem ,ze wszystkie rary zdobyte poprzez skoczkow zostana usuniete.Kiedys ,zanim odkryto buga ze skoczkami, uczciwi gracze(czyt. ja _________________ Kumple Ostatnio edytowany przez Arystos, 18 Cze 2012, o 01:42, edytowano w sumie 1 raz |
| 18 Cze 2012, o 01:29 |
|
|
Taernijczyk z ekwipunkiem Rejestracja: 7 Cze 2011, o 15:47 Posty: 16 Miejscowość: Bielsko-Biala Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz |
U nas co mieli zdobyć zdobyli wyszedł bug jak top gildie sie na s4 już wyposażyły w rarki z jaskólki co z osobami które w sposób nieuczciwy dropneły rar i sprzedały bogu ducha winnej osobie na kociolku , widze że polecialy głowy w administracji na s4 i mamy nowych gm ciekawe jak sprawa dalej sie potoczy bo to sie na tym serwie wyprawia to czasem paranoja
http://scr.hu/4mr/sa684 i żeby było weselej wstawiacie za jakiś czas soś takiego http://scr.hu/4mr/zxl90 Nie mam pytań róbcie tak dalej a wróce do gier z BigPoint _________________ Bagietta s3 BagieTaDru S4 |
| 18 Cze 2012, o 01:42 |
|
|
Walczący z drzewcami Rejestracja: 18 Gru 2011, o 00:48 Posty: 261 Podziękowano: 24 razy Otrzymanych podziękowań: 93 razy Nick w grze: Markko Serwer: Tolnor |
Arystos napisał(a): Licze ,ze to samo zrobicie z modliszka i tygrysem ,ze wszystkie rary zdobyte poprzez skoczkow zostana usuniete.Kiedys uczciwi gracze(czyt. ja drygu chyba sobie nie zdaje sprawy ilu jest skoczków na modli ze całkowicie olewa temat modli. podejrzewam ze każda gildia ma 5+ skoczków bo czasem jak się idzie solo to się brało więcej ale tego kłopotu już nie widzi, a jak hlvl niech dostana po "pupie" władują jeszcze więcej platynki na konto zapewne wartość rarów z modli kilku(set) krotnie przewyższa wartość rarów z jaskółki ale co tam karać wybranych albo chcą urządzić tak zwany lincz na wybranej grupie ludzi ps.Heavenmaker jak możesz nazywać oszustami ludzi którzy po prostu skakali jesli dobrze o tym wiecie ze to jest już normalna praktyka to czy na logikę twórca/testerzy nie powinni pomyśleć czy można tam je wykorzystać _________________ Markko VD 122 Laraks ON Caandy Drut 79 Laraks ON Barb 140 Laraks ON Pasionat zasiadania i Oszukanista/Legalista |
| 18 Cze 2012, o 01:52 |
|
|
Walczący z drzewcami Rejestracja: 19 Sty 2011, o 03:16 Posty: 421 Miejscowość: Wwa/Krk/Hamburg Podziękowano: 8 razy Otrzymanych podziękowań: 130 razy |
hahaha bagietta, odezwal sie ten ktory wprowadzal min. 3ch skoczkow na raz..
_________________ Koko: kuki jak nazwac gildie? -nie wiem, czy to wazne? .. -dlaczego nazwales nasza gildie NoName? -bo to gildia bez nazwy, ona nie jest wazna, tylko osoby ktore w niej sa ![]() Dzieki. Wszystkim. |
| 18 Cze 2012, o 02:23 |
|
|
Współpracownik Gnarla
Rejestracja: 10 Wrz 2011, o 11:56 Posty: 172 Podziękowano: 60 razy Otrzymanych podziękowań: 79 razy Nick w grze: Wilgefortz Serwer: Tolnor |
drygu napisał(a): Każdy dobrze wie, ze wykorzystywał bug/exploit, wszystko jedno jak to nazwiemy. Dobrze wiedział wprowadzając do instancji skoczka i robiąć ją 10xszybciej niż reszta graczy. Ale większość próbuje wynaleźć wymyślne powody dla usprawiedliwienia i odwrócenia kota ogonem. Ostatnio inżynier na s2 chwalił się, że zabiłi jaskółkę po 52 turach walki. U nas zdarzało się ubicie jej w 3 rundy, normą było 4-8 rund. Czy skoro biliśmy ją szybciej niż inżynier który miał ją rozpracowaną, to znaczy że wykorzystywaliśmy buga? Biliśmy przecież bosa 10x szybciej niż inni... |
| 18 Cze 2012, o 08:16 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
Rejestracja: 2 Cze 2011, o 12:34 Posty: 34 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz |
Zablokujcie insty/przetestujcie i nie róbcie z graczy idiotów. A na przyszłość informujcie w jaki sposób chcecie żeby robić inste (te odgórne założenia co jest dobre a co "złem wcielonym"), bo przy nowych instach inteligentni gracze opracowują strategie przechodzenia (najlepsze zestawienia prof/umiejętności, sposób bicia, sposób przechodzenia samej insty...), a te często nie pokrywają się z odgórnym planem.
A co do testerów to może czas ich zmienić na graczy którzy ten "nibybug" wykorzystywali, a w ramach kary odpracowanie rarów, expa na testach (wolontariat xD). Jak znów się pojawi jakaś możliwość przejści insty niezgodnie z założeniem twórcy, oni napewno to wykryją, a przynajmniej sami nie wykorzystają. Na innych instancjach ten "nibybug" jest zablokowany: klucz na Fyo, opłata na DZ, Gorzałka na nowych. Przyznajcie że tu się zapomnieliście. I w dalszym ciągu dokładnie niewiem co to był za bug. To ten że 3 przed bosem była niewłaściwie ustawione lub miała zbyt małe pole ataku? Czy jej skakanie? 10x Szybsze robienie bosa - lol, to Jak Wendigo padł kiedyś po 3 rundach to też dostane za to kare? xD Cytuj: Ale większość próbuje wynaleźć wymyślne powody dla usprawiedliwienia i odwrócenia kota ogonem. ja teraz boje się chodzić na nowe insty zanim nie zostaną zbadane przez innych graczy, zanim nie zostaną rozdane kary za niezgodne z założeniami (które chyba trzeba telepatycznie odgadnąć) przejścia insty. widze że nie moge mieś pewności czy przejde "właściwie" inste i nie zostane ukarany, a testy (nie testerzy) to chyba jakaś kpina. Widze 1 (słownie: jeden) podstawowy bug na nowej inście ... ona nie jest dla lvli 70+! (odwrócenie, uciszenie, mega szpile, rodzące się młode i jeszcze leczące siebie i Jaskółkę) jakoś nie widze żeby ekipa 5x75lvl na przykład dała rade ubić Jaskółkę. |
| 18 Cze 2012, o 08:47 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
drygu napisał(a): Shiraz: i to jest dobra postawa Każdy dobrze wie, ze wykorzystywał bug/exploit, wszystko jedno jak to nazwiemy. Dobrze wiedział wprowadzając do instancji skoczka i robiąć ją 10xszybciej niż reszta graczy. Ale większość próbuje wynaleźć wymyślne powody dla usprawiedliwienia i odwrócenia kota ogonem. Póki co tylko Shiraz ma odwagę się do tego przyznać. dziękuję za uznanie, ale w dalszym ciągu czekam na odpowiedź na PW z terminem rozmowy na tsie _________________ s3 Racja jest jak dupa każdy ma swoją. Don't hate the player, hate the game! Czarne pole powinno zmuszać ludzi do walki |
| 18 Cze 2012, o 10:20 |
|
|
Administrator Rejestracja: 18 Cze 2009, o 16:34 Posty: 3515 Podziękowano: 108 razy Otrzymanych podziękowań: 1521 razy |
Omijanie ostatniej drużyny nie kwalifikuje się jako wykorzystanie exploita.
Dokładny przepis za co ścigamy graczy: 1. Wchodzi 5 osób do jaskółki. 2. Jedna wychodzi i wprowadza szóstą. 3. Wszyscy czyszczą instancję. 4. 6 gracz pozostaje na instancji. 5. Reszta idzie bić jaskółkę. 6. Reszta wraca po ubiciu jaskółki i przechodzi przez pustą instancję, która utrzymuje się ze względu na obecność 6 gracza. W ten sposób można ją bić w tempie ekspresowym i jest to nieuczciwe w stos. do reszty graczy. Przestańcie też czepiać się testerów. To ja zawaliłem tą instancję. Testerzy zwracali uwagę na możliwość skoków na niej. Zablokowałem ją w inny sposób korzystając z nowego systemu poruszania lecz nie przewidziałem tego typu skoków. Przechytrzyliście mnie |
| 18 Cze 2012, o 10:55 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie |
A co jeżeli piątą osobą był właśnie ten skoczek? Już wszystko jest w porządku?
|
| 18 Cze 2012, o 11:14 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 10 Sty 2012, o 18:32 Posty: 6 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz |
a jesli mysmy mieli skoczkow to tez bedzie karane ? przeciez prawie kazdego bosa(dzta fjo gmo itp) mozna zabic bez bicia po drodze to czemu jaskolka miala by bic inna?
|
| 18 Cze 2012, o 11:18 |
|
|
|
Strona 5 z 13 |
[ 129 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13 Następna |
|
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość |
| Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |