![]() |
Strona 1 z 1 |
[ 7 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Eteryczna lampa
Autor | Wiadomość |
---|---|
Jedną nogą w Haligardzie
![]() |
Serwer: S1
Nazwa postaci: GreatJanus Czas: 2015-05-07 23:00 Opis: W skrócie wielkim - i proszę o wybaczenie, że SS nie wiem jak zrobić.... Mam w plecaku "Eteryczną lampę". Pisze wyraźnie - że cenny to przedmiot i mogę sprzedać. Tymczasem idę do osób, które wg. opisu chętne kupić (np. Landau) - ale te osoby nie chcą nic kupić... Więc widzę tu błąd... pomiędzy tym, co pisze a tym co można... pozdrawiam |
7 Maj 2015, o 23:25 |
![]() |
![]() |
|
Pogromca Valdaroga ![]() Rejestracja: 5 Lis 2010, o 01:50 Posty: 1466 Miejscowość: Płock Podziękowano: 201 razy Otrzymanych podziękowań: 140 razy Nick w grze: Darkhen Serwer: Tolnor ![]() |
Grzesiek po pierwsze lampa nie zawsze się udaje, po drugie na Wiki masz dokładnie opisane co i u kogo za lampę dostaniesz.
Jeżeli to inna sprawa daj proszę ss z treścią dq i dialogami npc. _________________ Łucznik 124lvl Larkas - OFF Rycerz 64lvl Larkas - OFF 27-12-2016 Koniec przygody z The Pride of Taern. |
8 Maj 2015, o 10:07 |
![]() |
![]() |
|
Walczący z drzewcami ![]() Rejestracja: 2 Lip 2011, o 12:48 Posty: 357 Podziękowano: 210 razy Otrzymanych podziękowań: 134 razy Nick w grze: Pyrqo Serwer: Tolnor ![]() |
Nie opisałeś tego dość dokładnie, ale podejrzewam że:
1. Kupiłeś lampę a nie wziąłeś DQ lub go anulowałeś 2. Masz "Nieudaną eteryczną lampę" i ją zaś kupi tylko Verstein a co do ssów to wbij na strone scr.hu i tam wszystko jest pięknie opisane ![]() _________________ Lvl:132 Na |
8 Maj 2015, o 14:55 |
![]() |
![]() |
|
Jedną nogą w Haligardzie
![]() |
To, że lampa może się nie udać, to ja wiem
![]() Ale mi się udała: http://scr.hu/1gbw/gprpo I z taką lampą, dialog u Landau'a: http://scr.hu/1gbw/glpth Jeśli chodzi o przypuszczenia Podwójnego - to owszem, po zebraniu lampy anulowałem DQ. Ale nigdzie nie pisze (ani na wiki ani w opisie lampy), że sprzedać mogę tylko przy aktywnym DQ. Chociażby przez analogię do tresera - kamienie mogę sprzedać w dowolnym momencie. pozdrawiam |
8 Maj 2015, o 18:50 |
![]() |
![]() |
|
Pogromca Valdaroga ![]() Rejestracja: 5 Lis 2010, o 01:50 Posty: 1466 Miejscowość: Płock Podziękowano: 201 razy Otrzymanych podziękowań: 140 razy Nick w grze: Darkhen Serwer: Tolnor ![]() |
Skoro anulowałeś DQ to nie ma się co dziwić ze nie masz dialogu.
Przy następnej lampie jeżeli zepsujesz w DQ będziesz miał 2 dialogi i będziesz mógł oddać tą. Jak coś łap mnie na grze. _________________ Łucznik 124lvl Larkas - OFF Rycerz 64lvl Larkas - OFF 27-12-2016 Koniec przygody z The Pride of Taern. |
8 Maj 2015, o 19:33 |
![]() |
![]() |
|
Jedną nogą w Haligardzie
![]() |
Przepraszam...
Ale gdzie pisze, że lampę mogę sprzedać tylko mając aktywne DQ? Anulowałem DQ świadomie - bo opis lampy jest jednoznaczny - mogę ją sprzedać u określonych osób, niezależnie czy mam DQ aktywne czy nie. Teraz okazuje się, że opis przedmiotu wprowadza gracza w błąd. Chyba czas się przyzwyczaić.... a) głowa podróżnika - nikt nie wie co to i po co to, b) jakiś nowy łup, który się dropi od podróżników (na drodze do Beirn) - nikt nie wie co to i po co to, c) basteja/husarion - próbowałem się dowiedzieć jak to dokładnie działa - nikt nie wie, d) teraz - sprzęt z DQ, którego sprzedać nie można jak DQ nieaktywny - nigdzie nie ma o tym info... gratulacje przejrzystej gry "właścicielom"... grunt to "zachęcać" do korzystania z produktu... w którym nie wiadomo o co chodzi... Aaa.... ale jako gracz... jeśli wykorzystam jakiś "bug" (gdzie dzisiaj nie mam pojęcia co jest "bug'iem" - skoro działanie gry niezgodne z opisem jest sytuacją normalną) - to jest kara... Kpina....... pozdrawiam życzliwie |
8 Maj 2015, o 21:38 |
![]() |
![]() |
|
Uczeń Simona
![]() |
No moim zdaniem to jest bez sensu bo np zlecenie na sztabki sie rb i nie trzeba miec zadnego q i wgl.. Powinni z ta lampe gdzies to napisac czy cos
_________________ Tak. |
8 Maj 2015, o 21:58 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Strona 1 z 1 |
[ 7 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |