Mystheria
Duma Forum!
Rejestracja: 8 Lis 2010, o 01:32 Posty: 4230 Miejscowość: Cagliharmon Podziękowano: 107 razy Otrzymanych podziękowań: 303 razy
|
Re: event
Pomysly na event macie fajne, ale przeceniacie nasze mozliwosci, dlatego napisze wam co GM ma mozliwosc zrobic i w oparciu o to tworzcie pomysly:
MOBY: -moge postawic moby, moga byc to moby w dowolnej kombinacji, lub gotowe, z tych kombinacji, ktore sa w grze. -moge postawic bossy z rarami, lub bez rarow (ale te z rarami musza miec dokladnie taka sama obstawe, jak te w grze) -moge w mobach ustawic tylko jak duzo daja expa, zlota i jak od ktorego poziomu gracza sa agresywne
NPC -moge postawic NPC, ale nie dziala on na takich zasadach jak normalni NPC (nie da sie z nimi gadac, da sie z nimi walczyc, ale nie stawiamy ich, bo maja niedopracowana grafike)
GOTOWE EVENTY -jest tylko jeden skrzynkowy, polega na tym, ze we wszystkich lokacjach losowo pojawia sie okreslona liczba skrzyn, ktore gracze zbieraja, w skrzyniach jest zloto i kamienie, kto zbierze najwiecej kamieni wygrywa
INNE -jestem w stanie przenosic siebie i innych graczy w dowolne miejsce -moge pisac na pomaranczowo jako GM -moge dokonywac takich akcji, jak inni gracze (handel, zadawanie zagadek, kazanie wykonywania zadan typu "zbierz cos i mi przynies" itp.) -moge sie stac niewidzialna i obserwowac innych
A teraz info dla tych mniej rozumnych. Wypisze czego sie nie da zrobic: -Nie da sie w mobach ustawic rodzaju dropionego sprzetu innego niz standardowy -Nie da sie w mobach ustawic szansy na dropienie rarow i innego sprzetu -Nie da sie ustawic w mobach, by atakowaly tylko graczy z wysokimi poziomami, a oszczedzaly tych z niskimi -Nie da sie postawic NPC, ktory gada, albo podejmuje jakiekolwiek inne akcje (handel z graczami itp.) -Nie da sie w evencie skrzynkowym ustalic co dropi ze skrzynek -Nie da sie w evencie skrzynkowym ustalic w ktorych miejscach dokladnie skrzynki beda / nie beda sie pojawialy. -Nie moge sprawic, by inni sie stali niewidzialni -Nie jestem w stanie ustalic co robi i co zrobil kazdy gracz w kazdym momencie, nie ustale kto ile mobow zabil, kto ile czego zebral (tu wyjatkiem sa kamienie z eventu skrzynkowego), kto gdzie poszedl, a gdzie nie poszedl. Bogiem nie jestem i daleko mi do tego.
I jeszcze na koniec co do nagrod: Jesli chodzi o platyne i rary to jako nagrody na event odpadaja w 99% przypadkow, to musialby byc jakis wybitny event, ktory ma miejsce raz na rok i to przy cholernie waznej okazji. Nagroda jest raczej to, ze macie event, ze ktorys GM mial tyle dobrego serca, by zrezygnowac z wlasnej gry, by zorganizowac (a eventu wcale sie szybko i latwo nie organizuje) i zrobic to dla was, mimo, iz w wielu przypadkach gracze odplacaja to placzem, marudzeniem i nawet oskarzeniami o oszustwa. Poza tym pamietajcie, ze wbrew temu, co pisza inni my mamy wlasne zycia, wiec jak ktos wpadnie na pomysl, by event trwal kilkanascie godzin, to niech to zrobi dla mnie i sie nie dzieli z nikim tym pomyslem.
|