![]() |
Strona 1 z 5 |
[ 46 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Rozdzielczość w grze
Autor | Wiadomość |
---|---|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 12 Gru 2010, o 08:56 Posty: 7 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz ![]() |
Witam, na początku chciałem napisać ze jestem wielkim pasjonatem gier mmo, w wolnym czasie szukam rozrywki właśnie w tym dziale elektronicznej rozrywki, pewien czas temu strasznie się ucieszyłem gdy usłyszałem o w pełni Polskiej produkcji gry mmo jakim niewątpliwie jest gra TaerN. (jestem za tym żeby wspierać Polskie produkcje, nie koniecznie związane z grami..) Ale niestety muszę stwierdzić że na tym kończą się dobre wieści, czar pryska jak banka mydlana.. A to za sprawą właśnie tej nieszczęsnej rozdzielczości, posiadam monitor 24 cale (1920x1080) i jakże wielkie było moje zdziwienie jak po zalogowaniu zobaczyłem poruszająca się postać po mapie o wielkości zaledwie 0,5-0,7cm
![]() ![]() Dziękuje i pozdrawiam Łukasz Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości. |
12 Gru 2010, o 09:21 |
![]() |
![]() |
|
Pogromca Valdaroga ![]() ![]() |
To normalna rozdzielczość i nie da się jej chyba zmienić. Mam taki sam monitor, i rozdzielczość, jestem zadowolony, bo mogę sobie trzymać chat zupełnie z boku i mi nie przeszkadza w rozgrywce.
_________________ ![]() |
12 Gru 2010, o 12:12 |
![]() |
![]() |
|
Pogromca Valdaroga ![]() Rejestracja: 6 Cze 2010, o 12:14 Posty: 1907 Miejscowość: Warszawa Podziękowano: 89 razy Otrzymanych podziękowań: 258 razy ![]() |
szczerze to ja bym tak nie umiał grać
![]() _________________ NIKT z ekipy NIGDY nie poprosi Cie o HASŁO do konta. Mój kanał YT |
12 Gru 2010, o 12:13 |
![]() |
![]() |
|
Jedną nogą w Haligardzie
Rejestracja: 15 Paź 2010, o 21:59 Posty: 29 Miejscowość: Kraków Podziękowano: 1 raz Otrzymanych podziękowań: 6 razy ![]() |
Zmniejsz rozdzielczość
_________________ PejaSLU - 86 LEVEL [VD] |
12 Gru 2010, o 12:58 |
![]() |
![]() |
|
Administrator ![]() Rejestracja: 18 Cze 2009, o 16:34 Posty: 3515 Podziękowano: 108 razy Otrzymanych podziękowań: 1521 razy ![]() |
Też gram na 1920x1080 i daje radę
![]() Niestety nie mamy opcji zmieniania rozdzielczości gry. Może dodamy z powrotem możliwość robienie zooma. Wszystko będzie wtedy większe ale jakość grafiki spadnie. |
12 Gru 2010, o 14:42 |
![]() |
![]() |
|
Walczący z drzewcami ![]() Rejestracja: 28 Lip 2010, o 11:17 Posty: 301 Miejscowość: Legionowo Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz ![]() |
Ano dodajcie, bo nawet zewnętrzne zoomy (np w chrome) nie działaja. Przybliżają one tylko tło gry, a nie same okno.
_________________ Plox - 81 MO - Top S1 NuB [Off] |
12 Gru 2010, o 14:55 |
![]() ![]() |
![]() |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
Rejestracja: 12 Gru 2010, o 03:17 Posty: 23 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz ![]() |
Także podpisuje się pod prośbą. Postacie są naprawdę małe a poruszanie się wśród bandy wrogich przeciwników naprawdę utrudnione. Dodatkowo widoczność naszej postaci i tak jest bardzo mała i nie widzę potrzeby widzenia 3/4 mapy.
|
12 Gru 2010, o 14:57 |
![]() |
![]() |
|
Duma Forum! ![]() ![]() |
Może obciąć (powiększyć*) obraz naokoło postaci, żeby były to dwie piąte obecnej planszy, a dodać gdzieś w rogu zmniejszony podgląd na większy obszar.
* Podziwianie grafiki jest dla mnie jedną z ciekawszych spraw. ![]() _________________ "Rząd wciąż chce naszego dobra, a my mamy go już tak mało." |
12 Gru 2010, o 19:00 |
![]() |
![]() |
|
Administrator ![]() Rejestracja: 18 Cze 2009, o 16:34 Posty: 3515 Podziękowano: 108 razy Otrzymanych podziękowań: 1521 razy ![]() |
EsAmo: twoja propozycja wiązałaby się z narysowaniem wszystkich scenerii w grze od nowa
![]() Obecna skala to kompromis pomiędzy szybkością tworzenia scenerii, dobrym wyglądem i grywalnością. Kiedyś dawno temu taern powstawał w innej skali. Po narysowaniu 2 scenerii jednak musieliśmy się z tego wycofać. Po pierwsze za długo to trwało a po drugie przyjemniej się grało mając widok na większy obszar. W załączniku screen z 2007 roku ![]() Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości. |
12 Gru 2010, o 19:13 |
![]() |
![]() |
|
Duma Forum! ![]() ![]() |
Powyższa grafika - dla mnie bomba. Prawie jak Książe i Tchórz.
![]() Tak jak jest teraz, dla mnie jest w porządku. Po prostu zaproponowałem co mi przyszło do głowy. ![]() A kontynuując wątek. Nie da się 'zbliżyć' do postaci wystarczająco, żeby była różnica i jednocześnie nie za dużo, żeby jakość grafiki nie ucierpiała? _________________ "Rząd wciąż chce naszego dobra, a my mamy go już tak mało." |
12 Gru 2010, o 19:17 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Strona 1 z 5 |
[ 46 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |