Autor |
Wiadomość |
ironka
Pogromca Valdaroga
Rejestracja: 21 Cze 2011, o 21:16 Posty: 1021 Podziękowano: 39 razy Otrzymanych podziękowań: 175 razy
|
Re: Instancje w Qeestach
ciekawy pomysł... teraz jeden ludek z mojej gildii ma zaczęte zadanie 'krzyk w górach', i póki go nie wykona nijak nie może zrobić zlecenia na deski - nie przelezie przez wąwóz, bo 'musi porozmawiać z npc'. całej ekipie tak raz skopał zlecenie, bo dopiero relog pozwolił nam się ruszyć;p otwieranie kłódki rozwiązałoby sprawę.
zawsze to przyjemniej się gra kiedy można samemu zdecydować kiedy się chce zająć jakimś zadaniem i nie blokuje to innych możliwości. jasne że jest to jakieś ułatwienie, ale chyba nie za duże - tak jak wyżej ktoś napisał, i tak nie wychodziłoby się w trakcie walki.
|
15 Lut 2012, o 12:27 |
|
|
Mystheria
Duma Forum!
Rejestracja: 8 Lis 2010, o 01:32 Posty: 4230 Miejscowość: Cagliharmon Podziękowano: 107 razy Otrzymanych podziękowań: 303 razy
|
Micha101r napisał(a): Mystheria napisał(a): No nie wiem, gracze wtedy chodziliby zobaczyc, czy dadza rade sami zabic potworki w instancji, a pozniej mogliby ewentualnie bezpiecznie sie ewakuowac, by zebrac ekipe, a nie na tym to ma polegac. Wprowadzenie tego zapewne sprawiloby wiele klopotow w questach, jestem na nie. Nie rozumiem. Potworki w instancji są nie zawsze takie same jak poza nią. Poza tym z takich zwykłych mobków qestowych też można wiać. Chodzi mi o to, żeby gracz poprzez qesta nie był zmuszony do przebywania tylko i wyłącznie w instancji. Z takich potworkow questowych nie zawsze mozna uciekac, czesto jest to zablokowane.
|
15 Lut 2012, o 17:32 |
|
|
Micha101r
Uczeń Simona
Rejestracja: 3 Mar 2011, o 21:40 Posty: 62 Miejscowość: Janów Lubelski Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz
|
Wiem, ale i tak tego nie rozumiem bo bez instancji tego mobka nie ma, więc raczej chodzenie, i patrzenie, czy dadzą mu radę nie ma sensu, jak nawet go tam nie ma.
_________________ s3-MichalR MO 46lvl
|
15 Lut 2012, o 17:49 |
|
|
MaxMar
Uczeń Heremona
Rejestracja: 15 Lis 2011, o 09:33 Posty: 494 Miejscowość: Kameneak Podziękowano: 143 razy Otrzymanych podziękowań: 106 razy
Nick w grze: Crossborn
|
Mystheria napisał(a): Micha101r napisał(a): Mystheria napisał(a): No nie wiem, gracze wtedy chodziliby zobaczyc, czy dadza rade sami zabic potworki w instancji, a pozniej mogliby ewentualnie bezpiecznie sie ewakuowac, by zebrac ekipe, a nie na tym to ma polegac. Wprowadzenie tego zapewne sprawiloby wiele klopotow w questach, jestem na nie. Nie rozumiem. Potworki w instancji są nie zawsze takie same jak poza nią. Poza tym z takich zwykłych mobków qestowych też można wiać. Chodzi mi o to, żeby gracz poprzez qesta nie był zmuszony do przebywania tylko i wyłącznie w instancji. Z takich potworkow questowych nie zawsze mozna uciekac, czesto jest to zablokowane. Nie często ale zawsze
_________________ _______
|
15 Lut 2012, o 19:46 |
|
|
Micha101r
Uczeń Simona
Rejestracja: 3 Mar 2011, o 21:40 Posty: 62 Miejscowość: Janów Lubelski Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz
|
[Tym oto postem odkopuję świeżo zakopany temat, bo według mnie trzeba go jeszcze rozważyć a dawno nie było ani jednej wypowiedzi]
|
24 Lut 2012, o 22:20 |
|
|
Mystheria
Duma Forum!
Rejestracja: 8 Lis 2010, o 01:32 Posty: 4230 Miejscowość: Cagliharmon Podziękowano: 107 razy Otrzymanych podziękowań: 303 razy
|
Michal, pogodz sie z tym, ten pomysl nie wejdzie
|
24 Lut 2012, o 23:25 |
|
|
Micha101r
Uczeń Simona
|
Nie wejdzie, trudno, ale za mało graczy się wypowiedziało.
|
24 Lut 2012, o 23:36 |
|
|
|