![]() |
Strona 1 z 1 |
[ 10 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Blad powielony wielokrotnie
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Uczeń Simona
![]() |
Widze, ze spora czesc opisow misji (dotyczy to glownie starszych misji) jest tylko i wylacznie w formie meskiej. Nowsze (poki co to w Tragarzu i kontynuacjach jest forma zenska). O ile w wiekszosci przypadkow mozna to pominac, to przy "czarze wily" jest to nie do pomyslenia - w wiekszosci przypadkow nie zgadzaja sie koncowki czasownikow, ale kiedy wila mowi do kobiety "chlopcze".... Drugi blad "rodzajowo-plciowy " to przy piratach - przy zglaszaniu straznikowi ratuszowemu w jednym zdaniu mowi do nas w osobie zenskiej, a w drugim juz w meskiej... chyba ktos nie dokonczyl "niewiescielizacji" dialogu
![]() Korzystajac z okazji, przy koncu "zapachu drewna", kiedy ratuje nas Helena bardzo glupio brzmi jak ciagle zwracamy sie do niej "corko". Jak matka czy ojciec. Juz lepiej Heleno. |
|
21 Lut 2012, o 18:02 |
![]() |
|
![]() |
||
Duma Forum! ![]() Rejestracja: 8 Lis 2010, o 01:32 Posty: 4230 Miejscowość: Cagliharmon Podziękowano: 107 razy Otrzymanych podziękowań: 303 razy ![]() |
Nakieruje na ten temat quest admina
![]() |
|
21 Lut 2012, o 23:48 |
![]() |
|
![]() |
||
Administrator ![]() ![]() |
To wypisujcie mi dokładnie w którym tekście są babolki (quest/etap, z kim gadka) i będę na bieżąco poprawiał.
|
|
22 Lut 2012, o 12:55 |
![]() |
|
![]() |
||
Pogromca Valdaroga ![]() ![]() |
ja próbowałam kiedyś to spisywać dokładnie, ale przepraszam - to nie wyrzut czy coś;) tylko po prostu tego jest tak dużo, że dałam sobie spokój w końcu.
wiem że to wymagałoby dużo czasu i w sumie nawet nie mam pojęcia jak to wygląda od strony technicznej, ale myślę że najlepiej gdyby ktoś po prostu przysiadł i stopniowo poczytał wszystkie dialogi 'od deski do deski', poprawiając na bieżąco (mogę się zgłosić na ochotnika jeżeli potrzebna jest pomoc:). |
|
22 Lut 2012, o 19:59 |
![]() |
|
![]() |
||
Uczeń Simona
![]() |
No,to teraz bede musial skreowac kolejna postac i przechodzic wszystko od poczatku. Minus jest taki ze nie mozna skopiowac tekstu tylko trzeba zrobic screena i potem wszystko recznie przepisywac.
|
|
23 Lut 2012, o 16:31 |
![]() |
|
![]() |
||
Możecie nawet po jednym tutaj wrzucać (posty sobie nabijecie
![]() |
|
23 Lut 2012, o 16:55 |
![]() |
|
![]() |
||
hmm, nie chodzi o to że nam się nie chce jednego screena wrzucać na forum (takie pojedyncze błędy zgłaszałam wielokrotnie), tylko że mi się prawdę mówiąc średnio uśmiecha fotografowanie co drugiej strony dialogu, a potem wrzucanie do netu i na forum kilkudziesięciu takich ssów z jednego questa...
ale ok, postaram się w najbliższych dniach znaleźć chwilę (i lepszy sposób niż paint + imageshack;p) i przelecieć małą postacią któreś z zadań (szkoda że nie pamiętam gdzie takich wpadek było najwięcej), żeby pokazać skalę problemu. no chyba że większość już została poprawiona, a ja się burzę po próżnicy - tak też może być bo zaliczałam te questy jakiś czas temu;) |
|
23 Lut 2012, o 23:27 |
![]() |
|
![]() |
||
Uczeń Simona
![]() |
W tych "malych" misjach starszych niz zapach drewna prawie wszedzie. Niestety nie okresle dokladnie gdzie, poniewaz to grala moja zona a ja tylko przez ramie jej zagladalem. wiec nie mialem za bardzo mozliwosci robienia screena z co drugiego ekranu itd.. itd.. niedlugo chyba zrobie ta testowa postac i przejde wszystko powoli od poczatku...
___________________________________ ale sie roboty szykuje na dlugie zimowe wieczory... a tu wiosna puka w okno... |
|
24 Lut 2012, o 22:55 |
![]() |
|
![]() |
||
Ok, a ja ze swojej strony przepatrzę te teksty, tylko teraz jest masa roboty z innymi rzeczami
![]() |
|
28 Lut 2012, o 12:56 |
![]() |
|
![]() |
||
co prawda nie jest to żaden ze starszych questów, ale jak widać te najnowsze też nie są wolne od błędów...
wszystkie screeny dotyczą zadania 'wybory sołtysa'. etap... pierwszy, nie zanotowałam nazwy;/ zadanie zaczęłam rozmową z marcelą. najwyraźniej uznałam zdzisława za kobietę ^^ ![]() etap 'idź do unena' ![]() ![]() ten sam etap, błąd innego typu, ale skoro już znalazłam literówkę to wklejam... ![]() etap 'wróć do marceli' ![]() ![]() ![]() etap 'odnajdź ukryte rejestry' ![]() ![]() ![]() etap 'masz wszystko, wróć do marceli', pierwszy screen to literówka ![]() ![]() ![]() ![]() etap następny, znowu nie zapisałam nazwy;/ ![]() etap 'idź do ratusza po swoją nagrodę', literówka ![]() rzecz jasna przeszłam zadanie tylko jedną ścieżką. |
|
29 Lut 2012, o 04:47 |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Strona 1 z 1 |
[ 10 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |