Strona 1 z 3 |
[ 25 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2, 3 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
strajk :P
Autor | Wiadomość |
---|---|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 14 Paź 2011, o 16:36 Posty: 4 Miejscowość: Kraków Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 1 raz |
to juz sa jaja !!!!!
zrobcie cos z tym podzialem dropu bo w 90% zawsze dostaja ludzie na pierwszych 3 miejscach a biorac pozycje ryca przez jakies glupie tanki niema on wogole mozliwosci na to zeby poprowadzic. wiec albo rowny podzial albo zlikwidujcie tanka i niech kazdy chyta baty tak samo. bo mam juz dosc patrzenia jak inni dropia naszym kosztem!!!!! solidarnosc. solidarnosc, solidarnosc |
23 Lut 2012, o 11:13 |
|
Pogromca Valdaroga
|
Gagi spokojnie wbrew temu to wszyscy sobie "wkręcają" podział jest równy Nie raz dostałem rar na ostatnim miejscu tak samo jak w środku czy na pierwszym
Normalnie poproszę żeby Drygu wstawił tu kod odpowiedzialny za "rozdawanie" Rarów. |
23 Lut 2012, o 11:25 |
|
Walczący z drzewcami
|
To mogło by być ciekawe, chciałbym się dowiedzieć w jakiej kolejności losowane są rary, bo jeśli w kolejności w drużynie to jasne jest, że gdy pierwszej osobie spadnie jakiś rar, to te będące za nią, nie będą miały wgl. szansy na losowanie.
_________________ "Poglądy są jak dupa, każdy jakieś ma, ale po co od razu pokazywać..." W grze od 30.07.2010 roku. |
23 Lut 2012, o 12:23 |
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 14 Paź 2011, o 16:36 Posty: 4 Miejscowość: Kraków Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 1 raz |
ja mowie nie tylko o rarach tylko o wszystkim co pada!!! a jak ten przelicznik robia na tym samym liczydle co % na trafienie to taki apel z mojej strony
PANOWIE CZAS NA WYMIENE KULEK W MICZYDLE !!!! |
23 Lut 2012, o 12:26 |
|
Pogromca Valdaroga
|
Wielokrotnie w trakcie swojej gry pisałem, że coś jest z tym nie tak. Świetnym przykładem jest drop flaszek na smoku lodowym - (zręka, wiedza, mana, kondycja, zniszczenie). Czy tak wygląda losowość? Nigdy nie widziałem innego rozkładu dropu w drużynie.
Owszem, przedmioty mogą spadać we wszystkie miejsca. Lecz niektóre rary mają swoje ulubione miejsca (ileż widziałem opok na piątym miejscu...), gdzie najczęściej spadają. Najczęściej, podkreślę, nie zawsze. Bo mogą być wszędzie. A inhibitory? Na palcach mogę obliczyć, ile dostałem inhibitorów podczas ponad setki wypraw na fyo/gmo. Za to wyższe miejsca aż w nie opływają. Cytuj: Dobra, rozpatrzymy jak musiałby wyglądać kod, aby szansa dropnięcia malała wraz z miejscem w pt Primo, to wiemy na pewno, dla CAŁEJ drużyny losuje się, czy rar został dany. Nie sprawdza każdego z osobna, po prostu ustala czy ktokolwiek w tej drużynie dropnął. Secundo: dla pierwszej osoby losuje z prawdopodobieństwem 100%/ilość_graczy_w_pt czy dropnęła któregoś z tych rarów. Tertio: dla każdej następnej znów losuje w ten sam sposób, ale ma w pamięci czy rar został już wylosowany (jeśli tak, to go nie losuje). To jest hipotetyczna sytuacja, w której w miarę oddalania się od pierwszego miejsca szansa dropnięcia maleje (bo rośnie szansa, że wziął go ktoś przed nami). Warto jednak zauważyć, że programista, który tak by to zaprogramował - byłby kretynem. Gołym okiem widać, że równości w tym nie ma. Poza tym o wiele szybciej byłoby tak: Primo - j.w. Secundo - losowanie cyfry (prawie jak rzut kostką, tyle że pięciościenną), która oznaczy miejsce w pt, które się wzbogaci. I to jest znacznie bardziej prawdopodobne. Naprawdę, nie umiem sobie wyobrazić jak informatyk może NIECHCĄCY zaprogramować pierwszą opcję... |
23 Lut 2012, o 14:24 |
|
Chodząca legenda
|
To chyba dawno na smoku nie byłeś bo teraz flaszki rozdawane są losowo
I to, że rary spadają tylko na pierwsze 3 miejsca to największa bzdura jaką słyszałem. Nie sądze, że drygu tu zaprogramował specjalnie żeby zrobić ludziom na złość, że na pierwsze 3 miejsca najwięcej wypada, obstawiam tu wykorzystanie funkcji podobnej do rand z c++ Z programistycznego punktu widzenia nie byłoby to ciężkie, wylosowana osoba=rand z liczby graczy w party. |
23 Lut 2012, o 15:03 |
|
Uczeń Simona
|
ehm, Ja przez 46 poziomów złapałem tylko 4 rary z czego 2 to Ayole. Jestem za, aby coś z tym zrobili
_________________ Edon S1 - 48 [off] Nedonowy S1 20 Druid [on] |
23 Lut 2012, o 15:11 |
|
Walczący z drzewcami
|
Miales poprostu pecha.
_________________ Znany jako: Farguat Dru 64 SoulKnight Brb 37 |
23 Lut 2012, o 15:14 |
|
Chodząca legenda
|
Ludzie chyba nie wiedzą co to losowość....
|
23 Lut 2012, o 15:19 |
|
Walczący z drzewcami
|
jak ja prowadzilem grupe albo jak bylem drugi na liscie to mialem okazje aby rar dropnol mnie ale jak bylem 4 lub 5 w grupie to nigdy go nie dostalem
|
23 Lut 2012, o 15:26 |
|
Strona 1 z 3 |
[ 25 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2, 3 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 41 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |