Strona 1 z 1 |
[ 7 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Nowe wykorzystanie surków
Autor | Wiadomość |
---|---|
Uczeń Simona
|
Dotychczas są mi znane tylko 2 możliwe wykorzystania surków:
1) handel 2) inwestycja w gildie Zatem zaproponuje wam 3 możliwość wykorzystania surków, czyli: U jakiegoś NPC ( sprawa dla NPC) będzie dodatkowa opcja: Mógłbyś/mogłabyś mi zrobić broń lub pancerz? Tak, czego Ci trzeba? Zrób mi łuk. Zrób mi tarczę. Dalej jest tarcza, rękawiczki, pierścienie, wisiorek, pas, spodnie, napierśnik, hełm. Po wyborze wyskakuje ekranik jak u kowala ale zamiast dawania kasy czy tam przedmioty do zmiany koloru/ kształtu dawało by się surowce. Im większa liczba danego surku tym przedmiot jest lepszy. 2-5(coś koło tego surowiec = +1 do danego resa Jeśli damy- to otrzymamy przedmiot z: deski- mana żelazo- konda jedzenie-PŻ kryształ- obrażenia Przykład: Otrzymujemy: Dajemy: Wymagany poziom: 50 100 desek Wartość: ... złota, ... platyny 400 zelaza obrażenia- 250-300- obrażeń 800 jedzenia 50 many 500 krysztalu 200 kondy 400 PŻ 2 propozycja to podwyższenie rangi przedmiotu. Nie widziałem czegoś takiego w grze, więc: U tego samego NPC (jakiś z gry albo nowy, nie wiem, zostawiam to MOD-om) moglibyśmy podnieść rangę przedmiotu, na tej samej zasadzie co przedtem opisane ale max można by było dodać wedle podstawowej rangi czegoś.... Tabela rangi i dodawania: (od rangi IV) 4- + 35 5- + 50 6- + 60 7- + 75 8- + 85 9- + 100 [color=#00FF00]Maksymalna ranga = X[/color] Można by było oczywiście rozdać zamiast 100 many 20 many- 30- kondy i 50 PŻ NA PRZYKŁAD: Mamy Derengil Ulepszamy na: Derengil [V] Cena np. 50k i 20 platyny (...) kondycja +35 W związku z komentarzami niżej oficjalnie oświadczam, że ewentualnie tak, można by było zamiast kondy dać zreche ale: 1 konda to 2-5 żelazo to na zreche było by 1 zrecha 20-50 żelaza i np. 1 zrecha zajmowała by mejsce 5 kondy.... Co wy na to? Pomysł może zostać opracowany, jeśli coś będzie nie tak.... Ostatnio edytowany przez Konradb416, 26 Kwi 2012, o 09:05, edytowano w sumie 1 raz |
25 Kwi 2012, o 20:42 |
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Na pierwszy rzut oka może być. Ale moim zdaniem trzeba troszkę poprawić i przemyśleć.
_________________ "Bo żyć godnie to nie znaczy nie upadać, każdy robi błędy, ważne jak będziesz wstawać..." |
25 Kwi 2012, o 20:45 |
|
Uczeń Simona
|
Masz: mane, konde, PŻ, obrażenia a gdzie reszta: wiedza, moc? ja zamiast tego bym dał jakiegoś NPC aby ulepszał już posiadane przedmioty ale by można było wybierać np za żelazo można by było ulepszyć wiedzę/moc lub odp. na ogień/lud czy coś takiego
|
25 Kwi 2012, o 21:27 |
|
Uczeń Heremona
|
za surki nie
teraz jest dobrze kase też możesz na zleceniach zebrać Nikt ci nie każe robić surków bez potrzeby _________________ _______ |
25 Kwi 2012, o 21:47 |
|
Jedną nogą w Haligardzie
Rejestracja: 29 Mar 2012, o 18:14 Posty: 43 Miejscowość: Bździszewo Podziękowano: 6 razy Otrzymanych podziękowań: 0 raz |
Zrobie sobie zbroje z kryształow
_________________ Zygfryddo Mag Voodoo 31 poziom Swiat 1. |
26 Kwi 2012, o 08:11 |
|
Uczeń Simona
|
No każdy wie, że tarcza obrażeń nie zadaje..... w gwoli rozsądku.....
|
26 Kwi 2012, o 08:46 |
|
|
Pomysł jest nie realny, gdyż surlami da się handlować, a jak widać było by tańsze od podobnego dostępnego w sklepie, dopóki cena surków by nie wzrosła
|
26 Kwi 2012, o 18:15 |
|
Strona 1 z 1 |
[ 7 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |