Strona 1 z 2 |
[ 15 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
[IDEA] Okno z Bonusami przedmiotów. [B]
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Uczeń Heremona
|
Witam, mam pewien pomysł.
Gra się rozwija, wraz z nią gracze - coraz lepsze eq, poziom. Od niedawna w taernie są nowe przedmioty, takie jak psychorary, sety czy epiki Dzięki nim mamy dostęp do bonusów, szansa na krytyka, podwójny atak lub dodatkowe PA. Za niedługo prawie kazdy gracz, który moze je załozyć będzie śmigał w owych setach/psycho czy epikach Z biegiem czasu trudno będzie sumować ze sobą tych bonusów, poniewaz psychorary i epiki expią z nami, więc bonus tez się zwiększa. A więc, mój pomysł - Okno podglądu aktywnych bonusów z przedmiotów. Po najechaniu kursorem na ikonke "spella" pojawia się nam okno, na którym widzimy nasze aktywne bonusy Bonusy będą się ze sobą sumować, czyli np. szansa na krytyka ze zmija 8% + szansa na krytyka z setu okowy snu. Komentować, Myślę ze to nie wymaga duzo pracy. Ostatnio edytowany przez TheDaQ, 17 Cze 2012, o 10:30, edytowano w sumie 1 raz |
|
16 Cze 2012, o 18:55 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
|
pomysł bardzo dobry popieram
|
|
16 Cze 2012, o 18:58 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
bardzo dobry pomysł jestem za :D
|
|
16 Cze 2012, o 18:59 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
DaQu, DaQu, menda jesteś ale łeb masz Wielki plus
_________________ ,,Szczęście to mit - stworzyliśmy go sami.'' |
|
16 Cze 2012, o 19:00 |
|
|
Uczeń Heremona
|
Szczerze?:P Dodatek kazdy moze sobie dodac % duzo ich nie ma:P a do 100 liczyc umieja chyba xd
Jednak jak bedzie czas mozna to wgrac jak naprawia pierw bugi z ostatniego upa:P _________________ -- Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki na cud trzeba chwilę poczekać |
|
16 Cze 2012, o 19:01 |
|
|
Duma Forum!
|
Załącznik: owgs.jpg Taki dodatkowy bajer, jak będzie czas to można wprowadzić, chociaż nie wiem czy to niezbędne:P Można tam jeszcze odrzucić info o bonusach ze świątyni oraz dodatkowe typu powyżej. Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości. _________________ Kreatywność, obiektywizm, optymizm = TESTER! The First 100 lvl on the Lands of Taern - at 114 the Career has been sacrificed. |
|
16 Cze 2012, o 19:06 |
|
|
Uczeń Heremona
|
ja bym dokonal lekkich zmian w % na krytyka tzn: zamiast sumowac wartosci kazde liczone byly by oddzielnie.Po pierwsze ogolna wartosc byla by mniejsza od sumy po drugie jesli wprowadzimy dodatkowy sprzet nigdy nie osiagniemy 100% najwyzej zblizona wartosc. Co daje nam wieksze mozliwosci w manipulowanie wyposarzeniem jaki czeka nas w przyszlosci
_________________ -- Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki na cud trzeba chwilę poczekać |
|
16 Cze 2012, o 19:32 |
|
|
Pogromca Valdaroga
|
Daqu za pomysł dostaje piwko
_________________ Buszcik - BuszcikMag - BuszVd s2 -- Busio s0 |
|
16 Cze 2012, o 19:34 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
|
Dobry pomysł jestem też za
|
|
17 Cze 2012, o 20:19 |
|
|
Duma Forum!
|
Alert napisał(a): ja bym dokonal lekkich zmian w % na krytyka tzn: zamiast sumowac wartosci kazde liczone byly by oddzielnie.Po pierwsze ogolna wartosc byla by mniejsza od sumy po drugie jesli wprowadzimy dodatkowy sprzet nigdy nie osiagniemy 100% najwyzej zblizona wartosc. Co daje nam wieksze mozliwosci w manipulowanie wyposarzeniem jaki czeka nas w przyszlosci Nie do końca rozumiem:) Ale jest wręcz odwrotnie do tego co napisałeś. Wartość prawdopodobieństwa tych zdarzeń jest większa niż prawdopodobieństwo sumy zdarzeń. A co ze wzoru wynika to po prostu warunek na powodzenie krytyka z każdego przedmiotu Czyli co będzie jak przy losowaniu wyjdzie Ci krytyk z broni + z setu np. ? Wtedy krytyk x 2 ?:) PS mam nadzieję, że nic nie pomyliłem ze statystyki, nigdy jej nie lubiłem;) _________________ Kreatywność, obiektywizm, optymizm = TESTER! The First 100 lvl on the Lands of Taern - at 114 the Career has been sacrificed. |
|
17 Cze 2012, o 22:30 |
|
|
Strona 1 z 2 |
[ 15 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |