Autor |
Wiadomość |
Droin
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 1 Cze 2012, o 20:54 Posty: 2 Podziękowano: 1 raz Otrzymanych podziękowań: 1 raz
|
Pomysł na forum lub wiki.
Witam serdecznie, jestem nowym graczem i jak pewnie większość nowych mało doświadczonych ludzi, mam problemy z zakupem różnych itemów, dlatego w oparciu o inne mmo, z którymi miałem styczność wpadłem na pomysł by może któryś z doświadczonych graczy zrobił Price List dla poszczególnych serwerów co za ile można kupić jeśli chodzi o itemy. Często widzę jak mało doświadczeni gracze są oszukiwani przez innych i sprzedawane są im np. Mortumal U za 50k . Często ludzie albo ignorują, albo też zawyżają cenę itemu na kanale pomocy. Dlatego też, jeśli pomysł przejdzie to jakiś doświadczony gracz w pół godziny załatwił by sprawę, a pomoc nam nowym była by olbrzymia. Tego typu poradnik wystarczyło by aktualizować raz na miesiąc a pomógł by tak wiele...
|
11 Cze 2012, o 12:46 |
|
|
Ptomason
Błądzący w Tunelach
Rejestracja: 11 Sty 2012, o 20:27 Posty: 85 Podziękowano: 8 razy Otrzymanych podziękowań: 9 razy
|
Re: Pomysł na forum lub wiki.
jeśli chodzi ci o ceny rarów spróbuj popytać na czacie globalnym, za zwyczaj podawane w odpowiedzi oferty są przybliżoną wyceną rara w danym dniu, dla pewności możesz pytać kilka razy w odległych odstępach czasowych
|
11 Cze 2012, o 14:04 |
|
|
desacred
Chodząca legenda
Rejestracja: 21 Sty 2011, o 19:01 Posty: 2181 Podziękowano: 262 razy Otrzymanych podziękowań: 697 razy
Nick w grze: desacred
|
Ale w handlu o to chodzi przecież - tanio kupić drogo sprzedać.
_________________ "Fałszywa skromność to najgorszy rodzaj pychy."
"Nie znam się, to się wypowiem." "Znam się na wszystkim, na niczym dobrze."
|
11 Cze 2012, o 14:29 |
|
|
ironka
Pogromca Valdaroga
Rejestracja: 21 Cze 2011, o 21:16 Posty: 1021 Podziękowano: 39 razy Otrzymanych podziękowań: 175 razy
|
takie cenniki dla różnych serwerów pojawiały się czasem na forum, ale problem z nimi jest taki, że bardzo szybko przestają być aktualne (o ile w ogóle na początku były).
niestety, do czasu wprowadzenia targowiska (muahahah ^^) trzeba po prostu bardzo uważać podczas handlu. ja zwykle reaguję kiedy widzę że ktoś na czacie w odpowiedzi na pytanie o ceny itemów mocno zaniża/zawyża ich wartość, i to samo polecam innym.
|
11 Cze 2012, o 16:08 |
|
|
seba11pl
|
Skoro ktoś zaniza cenę raru to jego problem, sprzeda i będzie jak dawnie, za to przez 5 minut będą śmiali się z niego na czacie, u nas na s3 po przedostatnim up'ię kto zmienił sobie cenę opoki z 4kk do 6kk przez co rozpętał 1 wojnę cenową i od tego czasu gdy kogoś atakuje to nawet 22 lvl wbijajaj do jego przeciwnika ( buhahahaha), mogę podać pewnien przykład co koło sprzedał Arcana za 20k bo nie znał cenu i się nie spytał, a ja bylem AFK o kilka sekund za długo i nie udało mi się go ostrzec, kiedyś koło xhxial kupić odemnie derengila U za 30k, a chodził po 5k , naszczescie nie jestem (ciach xD) i powiedziałem mu prawdziwą cenę
|
3 Lip 2012, o 22:06 |
|
|
Ares
Walczący z drzewcami
Rejestracja: 18 Gru 2011, o 00:48 Posty: 261 Podziękowano: 24 razy Otrzymanych podziękowań: 93 razy
Nick w grze: Markko
Serwer: Tolnor
|
powiem tak sam próbowałem stworzyć taki poradnik lecz z czasem odechciało mi się non stop patrzeć w handlowy żeby go aktualizować, a z czasem sam się pogubiłem
najlepiej sprawdzić wiki wypisać sobie rary które chcemy kupić i obserwować ceny, a czasem trafi się okazja
_________________ Markko VD 122 Laraks ON Caandy Drut 79 Laraks ON Barb 140 Laraks ON Pasionat zasiadania i Oszukanista/Legalista
|
3 Lip 2012, o 23:17 |
|
|
Mrbarb
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 11 Lip 2012, o 00:31 Posty: 5 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz
|
wszystkie poczatkowe itemy zazwyczaj sprzedaja po 20k U a na wieksze lv to nie wiem ^^
_________________ Mrbarb 27lv S2 (Barbarzyńca) OFF Lekarzdrut 22lv S2 (Druid) ON gildiaZIELONE LIŚCIE Lubiemo 20lv S2 (Mag Ognia) OFF LukTaerny 20lv S5 (łucznik) OFF
|
27 Lis 2012, o 22:39 |
|
|
sicksoul
Jedną nogą w Haligardzie
Rejestracja: 5 Paź 2012, o 01:17 Posty: 28 Podziękowano: 2 razy Otrzymanych podziękowań: 5 razy
|
w grze, którą grałem kiedyś było takie fajne miejsce jak komis, gdzie za drobną opłatą szło dodawać przedmioty. Nie była to jedyna forma handlu. Tutaj ceny przedmiotów to pazerność sprzedającego pomniejszona o wiedzę kupującego
|
30 Lis 2012, o 18:46 |
|
|
|