![]() |
Strona 1 z 1 |
[ 6 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
[pytanie] Honor podczas przyjmowania do gildii [X]
Autor | Wiadomość |
---|---|
Błądzący w Tunelach ![]() Rejestracja: 29 Paź 2010, o 08:25 Posty: 104 Podziękowano: 17 razy Otrzymanych podziękowań: 47 razy Nick w grze: Deckard Serwer: Tolnor ![]() |
Serwer: S1
Nazwa postaci: Tril Czas: zawsze Opis: Podczas przyjmowania nowej osoby do gildii wraz z otrzymaniem prestiżu otrzymujemy (lub zostaje nam zabrany) honor. Proszę o wytłumaczenie dlaczego tak się dzieje? Jakie są przesłanki aby tak obciążać gildię która z góry nastawiona jest na pokojowy rozwój? Sytuacja ta może doprowadzić również do tego iż pewne postacie w grze z dużym ujemnym honorem nigdy nie znajdą nowej gildii. Samo naliczanie honoru w ten sposób może być (lub jest) wykorzystane przez gildie z ujemnym honorem do sztucznego nabijania sobie małym kosztem (20k) honoru na + poprzez wielokrotne przyjmowanie do gildii osoby z dużym dodatnim honorem. Ja zaobserwowałem sytuację gdy moja gildia niestety zbiera honor ujemny. Proszę o sprawdzenie czy jest możliwość wykorzystania tego na korzyść gildii. Rozumiem iż czeka nas rewolucja wojen gildyjnych i być może mechanizmy naliczania się zmienią ale co w takim razie z tymi którzy nie z własnej woli zostali obciążeni lub dostali honor za darmo? Dla mnie sytuacja niezrozumiała. _________________ Mag Ognia 140lvl Tolnor Plox 127lvl Hohgrat 128 Tłuk 131lvl |
27 Wrz 2012, o 19:22 |
![]() |
![]() |
|
Duma Forum! ![]() Rejestracja: 8 Lis 2010, o 01:32 Posty: 4230 Miejscowość: Cagliharmon Podziękowano: 107 razy Otrzymanych podziękowań: 303 razy ![]() |
Jak sie nie myle, to w nowym systemie, nad ktorym sa prowadzone prace honor dostanie kopa w zad i wyleci na dobre z gry, wiec uszy do gory
![]() |
27 Wrz 2012, o 21:16 |
![]() |
![]() |
|
Duma Forum! ![]() ![]() |
Dzieje się tak ponieważ historia danego jegomościa nie może być usuwana tylko dlatego, że zmienił gildię. Doprowadziłoby to do notorycznych pogromów na mokradłach, a następnie kosztem 20k złota wyzerowanie honoru.
Przy nowym upie zostanie zmieniony system naliczania honoru oraz dodane bonusy dla osób, które posiadają dodatni honor. Osoby z ujemnym współczynnikiem nie stracą. Po prostu nie otrzymają możliwości uzyskania bonifikat za dodatni honor. _________________ Kreatywność, obiektywizm, optymizm = TESTER! The First 100 lvl on the Lands of Taern - at 114 the Career has been sacrificed. |
27 Wrz 2012, o 21:48 |
![]() |
![]() |
|
Błądzący w Tunelach ![]() Rejestracja: 29 Paź 2010, o 08:25 Posty: 104 Podziękowano: 17 razy Otrzymanych podziękowań: 47 razy Nick w grze: Deckard Serwer: Tolnor ![]() |
Jeżeli dobrze zrozumiałem to honor będzie tylko parametrem charakteryzującym gracza a nie gildie. I to gracz będzie ponosił konsekwencje posiadania honoru na +/-. W takim razie RSy drżyjcie
![]() _________________ Mag Ognia 140lvl Tolnor Plox 127lvl Hohgrat 128 Tłuk 131lvl |
28 Wrz 2012, o 07:36 |
![]() |
![]() |
|
Uczeń Heremona ![]() Rejestracja: 15 Lis 2011, o 09:33 Posty: 494 Miejscowość: Kameneak Podziękowano: 143 razy Otrzymanych podziękowań: 106 razy Nick w grze: Crossborn ![]() |
mam takie pytanko: czy podczas tego up'u honor bedzie wyzerowany?
bo ktos sb go kiedys nabil, a nie wiedzial ze teraz nie bedzie dostawal bonusow... ?? _________________ _______ |
28 Wrz 2012, o 07:45 |
![]() ![]() |
![]() |
|
Pogromca Valdaroga
![]() |
Od początku było wiadomo, że ujemny honor to coś złego. Inaczej formułując, pytasz czy w związku ze zmianami ktoś będzie mógł zacząć od zera, jednocześnie zachowując prestiż zdobyty w walkach... w ten sposób, wydaje mi się że honor nie powinien być zerowany.
|
28 Wrz 2012, o 22:28 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Strona 1 z 1 |
[ 6 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |