Autor |
Wiadomość |
welvegor
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 16 Gru 2012, o 12:24 Posty: 2 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz
|
ZŁOŚLIWI I CHCIWI
Mam takie pytanie czy w gierce można zrobić ograniczenie lv a chodzi o to żeby wysokie lv nie atakowały tych początkujących tak dla ich frajdy czy złośliwości zabicia peta to sprawia ze odechciewa mi sie grania tym bardziej ze wysokie lv obstawiają championy i tym samym hamowany jest rozwój niskich lv walka powinna być ale nie masakra!!! gram od kilku miesięcy a niektóre moby widziałem tylko na stronkach o gierce, zastanawialem się czy gra jest tak kiepsko zrobiona? Ijak rozwiązać problem równego rozwoju bo takie wyrzynanie championów jest dziwne przy tym od razu trzeba zabić innych graczy bo mogą przeszkodzić.
|
16 Gru 2012, o 12:48 |
|
|
DevV
Chodząca legenda
Rejestracja: 30 Mar 2011, o 14:03 Posty: 2356 Podziękowano: 161 razy Otrzymanych podziękowań: 256 razy
|
Re: ZŁOŚLIWI I CHCIWI
Takie ograniczenia już są, nazywają się: ochronka 5 minut po walce, ochronka na 2 dni po zgonie i pumpmaster -,-
|
16 Gru 2012, o 13:00 |
|
|
Wotaher
Błądzący w Tunelach
Rejestracja: 12 Maj 2012, o 22:37 Posty: 130 Podziękowano: 54 razy Otrzymanych podziękowań: 30 razy
Nick w grze: Wotaher
Serwer: Tolnor
|
Odp: ZŁOŚLIWI I CHCIWI
Ale przeciez powinna byc dozywotnia ochronka a nie! Jeszcze ktos padnie i straci max 10k expa ( ja na 100 w pvp trace max 25k...) ochronka 4ever
|
16 Gru 2012, o 13:29 |
|
|
Estmar
Taernijczyk z ekwipunkiem
Rejestracja: 20 Cze 2011, o 23:01 Posty: 20 Podziękowano: 2 razy Otrzymanych podziękowań: 0 raz
|
NOm pewnie, proponuje nawet dożywotnio+ na kilka dni dla bezpieczeństwa
_________________ "Trzeba się upić, żeby w ogóle wrócić..."
|
16 Gru 2012, o 14:04 |
|
|
BloodlineMage
Walczący z drzewcami
Rejestracja: 4 Lip 2011, o 18:08 Posty: 291 Podziękowano: 38 razy Otrzymanych podziękowań: 78 razy
|
I epik dla każdegooooo
_________________ BloodlineMage s2 86 mo OFF UndeadMage s4 121 mo OFF UndeadPonyH Ostlor 123 łucznik Undi EU 62 druid OFF Undiii Ostlor 40 Ryc
|
16 Gru 2012, o 14:18 |
|
|
Calipsis
Uczeń Heremona
Rejestracja: 28 Gru 2011, o 16:51 Posty: 499 Podziękowano: 153 razy Otrzymanych podziękowań: 197 razy
|
Ochronki ochronkami, ale osobiście jestem za tym, żeby dodatkową karą za zabicie gracza powiedzmy o 20% słabszego (levelowo) była utrata 1 prestiżu (lepiej honoru, ale skoro honor nie ma znaczenia...) a powiedzmy 50% 3 prestiżu. Naliczanie różnicy lev na koniec walki.
PS ofc reforma pumpmastera i systemu tarcze/czachy.
_________________ REDDE, QUOD DEBES
ACCUSARE NEMO SE DEBET
ACTUS HOMINIS,NON DIGNITAS IUDICETUR
DA MIHI FACTUM, DABO TIBI IUS
|
16 Gru 2012, o 14:23 |
|
|
BloodlineMage
Walczący z drzewcami
Rejestracja: 4 Lip 2011, o 18:08 Posty: 291 Podziękowano: 38 razy Otrzymanych podziękowań: 78 razy
|
1 presta to jest nic. A jak ktoś nie jest w gildii? Pomysł równie dobry jak opalanie się w cieniu.
_________________ BloodlineMage s2 86 mo OFF UndeadMage s4 121 mo OFF UndeadPonyH Ostlor 123 łucznik Undi EU 62 druid OFF Undiii Ostlor 40 Ryc
|
16 Gru 2012, o 14:25 |
|
|
Calipsis
Uczeń Heremona
Rejestracja: 28 Gru 2011, o 16:51 Posty: 499 Podziękowano: 153 razy Otrzymanych podziękowań: 197 razy
|
Zawsze coś się wymysli na takich, ale sam przyznaj, że gracze bez gildii to margines.
Za bicie słabszych graczy powinno się dostawać punkty do RSa który jest a przynajmniej powinien być karą ZA BICIE SŁABSZYCH GRACZY (zg z regulaminem). Oczywiście wiemy jak to wygląda obecnie. RS w obecnej formie (nie mówię tutaj o systemie zdobywania a jedynie o konsekwencjach posiadania) byłby wystarczającą karą dla średniopoziomowych graczy bijących lowlev, gdyż takiemu ma kto "wymierzyć sprawiedliwość". Jeśli ktoś z topki , dodatkowo z jednej z mocniejszych gildii postanowiłby z nudów bić słabszych RS nie byłby karą, utrata presta już tak.
Zasadniczo jestem za tym, żeby bicie SŁABSZYCH graczy było możliwe, ale wiązało się z realnymi dolegliwościami.
ACCUSARE NEMO SE DEBET
|
16 Gru 2012, o 14:34 |
|
|
Wotaher
Błądzący w Tunelach
Rejestracja: 12 Maj 2012, o 22:37 Posty: 130 Podziękowano: 54 razy Otrzymanych podziękowań: 30 razy
Nick w grze: Wotaher
Serwer: Tolnor
|
Odp: ZŁOŚLIWI I CHCIWI
Calipsis kolejna tarcza?... za bicie slabszych czach powinna byc kara oczywiscie -10 presta za jednego? Byloby fajnie wbicie presta z 40 do 50k to katorga... 40 presta dziennie to max. Odejmij od tego jeszcze presta za bicie nubow? Gildia rozwijalaby sie wieeeeki...
|
16 Gru 2012, o 15:04 |
|
|
Calipsis
Uczeń Heremona
|
Sam przyznaj, że bicie znacznie słabszych graczy fair nie jest i może zniechęcać do gry na wstępie. Sam wtedy decydujesz czy bijesz... ale liczysz się z konsekwencjami. Osobiście mi wystarczy reforma systemu czacha/tarcza. Nie chodzi mi o to, żeby uniemożliwić pvp, zależy mi jednak na tym żeby do minimum ograniczyć walki które są w zasadzie egzekucją.
ACCUSARE NEMO SE DEBET
|
16 Gru 2012, o 15:12 |
|
|
|