Strona 1 z 2 |
[ 19 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
[IDEA] Łatwiejsze czytanie liczb.
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Uczeń Heremona
|
Cześć
Czasem zdarza mi się, że mam pośpiech i nie wiem czy w eq mam 200k czy 2kk Pomysł jest prosty i mało skomplikowany, mianowice polega na zmienieniu sposobu pokazywania kwoty na koncie wg. ponizszego wzoru:
Spoiler:
Już chyba nie muszę więcej pisać, taki mały szczególik _________________ Basfau - druid 116lv S3/S7 http://scr.hu/5nu/8uwes kod na nieśmiertelność "Jestem chory na Polskę" ~ Jerzy Duda-Gracz AvE Ja <3 Matematyka: Twierdzenie Drygurosa brzmi? Bug^2 + Lag^2 = Up^2 Ostatnio edytowany przez Basfau 26 Lut 2013, o 17:03, edytowano w sumie 2 razy |
|
6 Lut 2013, o 23:10 |
|
|
|
Jeżeli masz problem z policzeniem "zer" to chyba czas wrócić do SP
A tak przy okazji to jest: Tylko jedna cyfra jedności, setek, dziesiątek w jednej liczbie... Potem jest cyfra tysięcy ale to szczegół... Jeszcze potem dziesiątek tysięcy... Musiałem uściślić :/ |
|
6 Lut 2013, o 23:37 |
|
|
Chodząca legenda
|
Podział był na 3 liczby oddzielone kropkami, więc chyba ok. Mniejsza ...
Sam pomysł myślę spoko. W podglądzie postaci widać wyraźne spacje w miejscach twoich kropek, w handlu już nie. Jak obracasz kwotami rzędu tysięcy jest spoko, jak wklikujesz kilkaset mln to ledwo się tam mieści. _________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
|
7 Lut 2013, o 02:33 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Może nie jest to konieczna do wprowadzenia zmiana, ale na pewno zmniejszyłaby ilość drobnych pomyłek.
_________________ Postacie: KicinskY S5 Stworzony 15.06.2013r. Jeśli pomogłem?------> |
|
7 Lut 2013, o 08:27 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
Moim zdaniem pomysł warty uwagi. Sam muszę wyostrzyć wzrok przy handlu grubą kasą. Dla mnie zmiana wyszłaby na plus.
_________________ "Każdego dnia budzimy się, by walczyć o jutro, każdej nocy zasypiamy marząc o lepszej przyszłości" |
|
7 Lut 2013, o 11:51 |
|
|
Uczeń Heremona
|
może lepiej wprowadzic skróty tak jak np. w margonem
_________________ _______ |
|
7 Lut 2013, o 14:31 |
|
|
Pogromca Valdaroga
|
Mi się podoba, przy słabej grafice i starszym monitorze zera się zlewają i trzeba wytrzeszczać wzrok.
|
|
7 Lut 2013, o 14:44 |
|
|
Uczeń Heremona
|
seba11pl napisał(a): Jeżeli masz problem z policzeniem "zer" to chyba czas wrócić do SP A tak przy okazji to jest: Tylko jedna cyfra jedności, setek, dziesiątek w jednej liczbie... Potem jest cyfra tysięcy ale to szczegół... Jeszcze potem dziesiątek tysięcy... Musiałem uściślić :/ To jest tylko przykład, jak się ma tyle (przykładowo) 1254968 to przy słabiej grafie cyfry się zlewają jeśli nie rozumiesz o co chodzi ze wzorem SDj.SDJ.SDJ to objasniam (edycja postu pierwszego) _________________ Basfau - druid 116lv S3/S7 http://scr.hu/5nu/8uwes kod na nieśmiertelność "Jestem chory na Polskę" ~ Jerzy Duda-Gracz AvE Ja <3 Matematyka: Twierdzenie Drygurosa brzmi? Bug^2 + Lag^2 = Up^2 |
|
7 Lut 2013, o 14:52 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Tematu już gdzieś kiedyś się tu przewinął, ale to dobre jest, warte kampanii reklamowej - przy milionach człowiek zaspany może się pomylić, a tutaj czytelnie by było: ) Kosmetyka, ale praktyczna.
_________________ Nie z krzyża jestem zdjęty - Bóg. Ani czerwonej gwiazdy starzec. Kocham czerń, kocham noc, Pluję na prawo, bo kocham wolność. |
|
8 Lut 2013, o 16:20 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Popieram.
Mały myk a duże ułatwienie. _________________ okrucieństwo jest naszą powinnością , bo cóż wredniejszego .... tożsamość,nienawiść,pamięć nie
Spoiler:
|
|
8 Lut 2013, o 20:34 |
|
|
Strona 1 z 2 |
[ 19 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |