![]() |
Strona 1 z 1 |
[ 6 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Odpoczynek
Autor | Wiadomość |
---|---|
Pogromca Valdaroga ![]() ![]() |
Padłem, odpoczywam, atakują mnie i mimo że miałem niby pełne hp, w walce okazuje się, że wcale nie
![]() Myślałem, że to naprawiono... Zawsze istnieje możliwość, że coś mi się pomieszało ![]() _________________ Ignorantia iuris nocet. Fiat iustitia, et pereat mundus. |
30 Sty 2011, o 02:49 |
![]() |
![]() |
|
Błądzący w Tunelach ![]() Rejestracja: 25 Lis 2010, o 14:59 Posty: 98 Miejscowość: Wałbrzych Podziękowano: 3 razy Otrzymanych podziękowań: 17 razy ![]() |
O tej godzinie wszystko może się zdarzyć
![]() _________________ Madrytczyk S1 Druid - 140 lvl - Life is a sharp sword, on which God wrote the live, love, suffer ... Jesteśmy tylko pionkami na planszy życia... Szczegóły tworzą doskonałość, a doskonałość nie jest szczegółem. - Do serca To weź pomarańczowy... |
30 Sty 2011, o 02:52 |
![]() |
![]() |
|
Ech, zdarza mi się to co chwilę
![]() EDIT: Tu jeszcze napiszę, że ciągle ten błąd z niekończeniem się walki po zabiciu (pvp) występuje, dzisiaj parę razy. _________________ Ignorantia iuris nocet. Fiat iustitia, et pereat mundus. |
30 Sty 2011, o 20:03 |
![]() |
![]() |
|
Odświeżam kotleta, bo "nikt go nie zjadł".
Przy okazji dodam, że po wyjściu (akurat teraz ucieczka) z takiej walki pasek hp jest taki jak sprzed ataku, czyli pełny, a ognisko wciąż płonie (ta ikonka w menu). Dopiero po wyłączeniu/włączeniu odp i ponownym włączeniu/wyłączeniu (bo nie wiem co się wykonało jako pierwsze..) pokazuje się prawdziwy stan rzeczy. Byłoby miło gdyby ktoś to chociaż zauważył w końcu ![]() ![]() _________________ Ignorantia iuris nocet. Fiat iustitia, et pereat mundus. |
10 Lut 2011, o 17:26 |
![]() |
![]() |
|
Duma Forum! ![]() ![]() |
Widziałem tego buga w różnych jego postaciach. Czasem prawidłowa wartość była wczytywana po ruchu, czasem dopiero w walce, czasem faktyczny stan widniał tylko w podglądzie drużyny.
Może zostało to naprawione, ale nie we wszystkich miejscach? Gdzie jest błąd? Może to kwestia laga - gdy klikamy odpoczynek i wyświetla nam się grafika odpoczywania, a serwer wcale nie dostaje zadania regeneracji. Z tego co pamiętam regeneracja nie przebiega tak jak jest to wyświetlane, ale po odkliknięciu odpoczynku dodaje odpowiednią ilość hp, many i kondy na podstawie czasu odpoczynku. Może gdy klikniemy zakończenie odpoczynku w czasie laga serwer nie dostaje danych o czasie zakończenia? W każdym razie stawiam na tracone pakiety. _________________ "Rząd wciąż chce naszego dobra, a my mamy go już tak mało." |
10 Lut 2011, o 17:36 |
![]() |
![]() |
|
Wg mnie tu chodzi o ten mechanizm regeneracji - ze wszystkiego wynika, że wygląda on tak, jak mówisz, ale albo zapomniano o jego zapisywaniu przy czyimś ataku, albo faktycznie jakiś lag. Tak czy inaczej przy każdym ataku na mnie odpoczywającego dało się buga zauważyć - nie było tego wiele, ale...
EDIT: Pamiętam, że kiedyś podobny problem występował z mobkami, które się atakowało po fikcyjnym odp - ale to się zdarza teraz jedynie w pvp. EDIT2: Zauważyłem albo coś mi się pomieszało, że gdy ktoś dołączy do bijącej się grupki, to ciągle ma ochronę. _________________ Ignorantia iuris nocet. Fiat iustitia, et pereat mundus. |
10 Lut 2011, o 17:44 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Strona 1 z 1 |
[ 6 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |