Strona 2 z 5 |
[ 47 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3, 4, 5 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Kradzieże i czyszczenie kont
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Uczeń Simona
|
Zawsze można dodać to jako opcję. Jeśli Rzufowi jest to zbędne to sobie Rzuf w ustawieniach wyłączy i będzie miał z głowy ten 'głupi' pomysł.
Kwestia jest warta dyskusji i przetestowania. Być może po pewnych modyfikacjach warto wprowadzić coś takiego opcjonalnie. _________________ Fajny mądry tekst. |
|
16 Mar 2013, o 14:39 | ||
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Prosze czytać ze zrosumieniem i dokładniej , pisze tam również o pecie i o usunięciu konta . A co do wbijania hasła to było by ono jednarazowe ( na jedno logowanie) przy checi sprzedania czy zamiany czegokolwiek . Natomiast jeżeli byśmy nic nie wymieniali czy sprzedawali to nawet byśmy tego nie zauważyli że takie coś istnieje ( bo by sie nie uaktywniło ). Myśle że i tak zawiele nie wskóram , bo znając odpowiedzi modów mają na każde pytanie z góry przygotowaną odpowieć ( pilnuj hasła ) . A przecież to my gramy i chcemy może dodatkowej ochrony na nasze konta .Ciekawe czy mod który by stracił wszystko tez byłby szczęśliwy . A wracająć do kwestii haseł , banki dawno wprowadziły metody podwójnych zabezpieczen przed niepożądanymi ( czytaj nieuprawnionymi ) osobami , czy takie coś było by złe . Czy nie chroniło by dodatkowo gracza , bo przecież on tu jest osobą najważniejszą , a nie wy dumni moderatorzy , których jak znam życie można zmienic ( czytaj zastąpić innym , ale nieznaczy że lepszymi ).
|
|
16 Mar 2013, o 19:12 |
|
|
Duma Forum!
|
IHI napisał(a): Myśle że i tak zawiele nie wskóram , bo znając odpowiedzi modów mają na każde pytanie z góry przygotowaną odpowieć ( pilnuj hasła ) . dokładnie tak - pilnuj hasła i loginu, to najdoskonalsze zabezpieczenie IHI napisał(a): Ciekawe czy mod który by stracił wszystko tez byłby szczęśliwy . pewnie nie byłby, zwłaszcza że tym samym straciłby prawa moderatora bo kolorowi maja zakaz udostępniania kont na których sa postaci z prawami wyższymi niż gracz... IHI napisał(a): Czy nie chroniło by dodatkowo gracza , bo przecież on tu jest osobą najważniejszą , a nie wy dumni moderatorzy , których jak znam życie można zmienic ( czytaj zastąpić innym , ale nieznaczy że lepszymi ). Pewnie by chroniło, tylko że żadne zabezpieczenie nie zastąpi myslenia i zdrowego rozsądku - to tak jakbyś komuś udostępnił swoją karte kredytową i pin bo przecież tylko 50 pln miał wypłacić ... no ale że się pomylił i zamiast wypłacić 50,00 wypłacił 5000 to banku nie interesuje - to Twój problem. |
|
16 Mar 2013, o 19:49 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
|
Heavenmaker napisal:
Pewnie by chroniło, tylko że żadne zabezpieczenie nie zastąpi myslenia i zdrowego rozsądku - to tak jakbyś komuś udostępnił swoją karte kredytową i pin bo przecież tylko 50 pln miał wypłacić ... no ale że się pomylił i zamiast wypłacić 50,00 wypłacił 5000 to banku nie interesuje - to Twój problem. W tym przypadku karta na dzień dobry ma ograniczenie kwotowe ustalone przez bank, na wlasne rzyczenie mozesz to ograniczenie zwiekszyc lub zmniejszyc i to my o tym decydujemy a nie bank, tak samo dotyczy naszych kont na taern.pl my decydujemy a nie wy, wy jestescie tylko od naprawy bledow i wprowadzania zmian, placimy kase wiec i rzadamy. Proste i logiczne. Chodzi o to zeby np.kolega/brat mogl zagrac na moim koncie ale tylko zagrac nic wiecej (chodzi o ogolny handel na postaci) /ale zeby nie mial pełnych uprawnien do mojej postaci, prosciej sie nie da tego juz napisac. |
|
16 Mar 2013, o 20:59 |
|
|
|
up. piszę czystą prawdę my płacimy wy robicie żeby to rożczygnąć najlepiej zróbmy głosowanie na które moderatorzy nie mają prawa głosu tylko gracze i kropka.
mam młodszych kuzynów którym daję zagrać gdzieś 30 min. np. w taerna. Raz się zdażyło że mi kuzyn wzioł z despo 40.000 i dał jakiemuś 5 lvl-owi a wyszłem tylko do WC jakbyście nie byli zgoszniałymi staruchami tobyście rozumieli Wciekły to za mało by wyrazić słowa które mówiłem do 10 letniego kuzyna |
|
16 Mar 2013, o 22:14 |
|
|
Duma Forum!
|
yhm, to żeby Was uspokoić - wprowadzimy takie zabezpieczenie po Targowisku, wcześniej niestety nie damy rady...
|
|
16 Mar 2013, o 22:16 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
Kiedyś próbowałam coś zdziałać z tematem "kradzieży i czyszczenia kont" ale niestety jak większość pomysłów tu nie przeszło wkleje link jak ktoś bd chętny można poczytać
http://forum.taern.pl/viewtopic.php?f=121&t=22091&sid=c1b3df0e442c435bf26ecdf8c64c803f _________________ "Jak szczęśliwie żyliby niektórzy, gdyby o sprawy innych ludzi tak samo mało troszczyli się, jak o swoje własne...." Nasti-VD 127 Ostlor NastiiiV- Dru 50 Larkas http://scr.hu/0exu/mfv5r |
|
17 Mar 2013, o 00:20 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
To ja może tak jak eure również miałem taki pomysł i również dam linka do niego
viewtopic.php?f=121&t=16896&hilit=depo+na+has%C5%82o&start=30 Taki offtop @Heav Po targowisku, czyli nigdy, tak ? xD |
|
17 Mar 2013, o 01:10 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Ja nie rozumiem, co jest trudnego w zrozumieniu, że macie wolną wolę i robicie ze swoim kontem, co chcecie, ale ponosicie za to odpowiedzialność. Najlepiej rozdać passy połowie serwera, a potem płakać, że administracja nie oddaje skradzionych przedmiotów. Co jest takiego trudnego w przyswojeniu dwóch prostych zasad:
1. Nie udostępniaj nikomu hasła do swojego konta 2. Jeśli udostępniasz hasło, to licz się z konsekwencjami Już pomijam fakt, że te zabezpieczenia guzik by dały. Jeśli ktoś zasiada czyjąś postać i idzie nią na bossy, to ew. drop chce przenieść na swoją, więc skończyłoby się na tym, że zasiadacze razem z hasłem do konta podawaliby sobie też hasło do zabezpieczenia. Druga rzecz to fakt, że takie zabezpieczenie byłoby na co dzień bardzo uciążliwe dla normalnych graczy. Nie zamierzam co 5 minut wpisywać jakiegoś hasła, tylko dlatego, że jakiś idiota (nazywajmy rzeczy po imieniu) rozdaje hasło do swojego konta wszystkim, których ma w zasięgu wzroku. |
|
17 Mar 2013, o 03:14 |
|
|
|
jeśli to było do mnie to ja nigdy nie podałem hasła i trzymam się tej zasady tylko pozwalam kolegom itp. ze 30 minut pograć !
KPW ! |
|
17 Mar 2013, o 08:53 |
|
|
Strona 2 z 5 |
[ 47 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3, 4, 5 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 106 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |