Strona 2 z 2 |
[ 19 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2 |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Kolejny nieprzemyślany pomysł na hurabura....
Autor | Wiadomość |
---|---|
Pogromca Valdaroga
|
a co twoje brzydkie przytyki mają wspólnego z tematem?
'lud' znalazł się w filtrze ze względu na 'lód', więc jak najbardziej to drugie się wiąże ze sprawą. jeszcze raz, bo widzę że użyłam zbyt dużego skrótu myślowego i nie załapałeś - 'lud' użyty w kontekście 'zamarzniętej wody' jest błędem. 'ludu' nie może być użyte w tym kontekście, bo w odmianie 'lodu' nie istnieje, dlatego w żadnej sytuacji błędem nie jest. zauważyłeś w ogóle że cały czas piszę że masz rację, to słówko nie powinno znajdować się w filtrze? a od moich preferencji seksualnych to się odstosunkuj ^^ |
22 Mar 2013, o 02:52 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Ironka skąd ty czerpiesz tę anielską cierpliwość silenia się na akie uprzejmości gdy Cię bezpodstawnie obrażać? xD
Mam pomysł! Konkurs na najśmieszniejsze błędnie zafiltrowane słowo ;D Myślę, źe moje "cechu-jące" ma szansę wygrać xD _________________ "To nie bug. Tak ma być..." "Procenty działają" Pety dopracowane Podklasy zrobione |
22 Mar 2013, o 02:56 |
|
Uczeń Heremona
|
Błedów jest masa - po moim zdziwieniu czemu "wierzę Tobie" zostało przemianowane na "Kupię słownik Tobie" zostało z filtra usunięte. Tylko czy Administracja jest aż tak bardzo "dys", żeby nie móc przewidzieć wprowadzenia kolejnych zmian oraz ich konsekwencji?
_________________ "Zawsze mam rację z prostego powodu-nie chrzanie głupot" - Kalart "Moja refleksja jest taka że kneblować każdy umie, domagać się sprawiedliwości wobec innych " - Mroczna "Wybacz jeżeli uraziłam Twoje myślenie" - Ruuda |
22 Mar 2013, o 03:01 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Nie mam pocieszającej na to pytanie odpowiedzi... obraz bardzo fajnej gry, gdy przychodzi do jej komentowania na forum, cokolwiek psuje poziom kompetencji niektórych kolorowych
Żal mi tyłek ściska że nie ma szans zamienić paru słów z drygiem odnośnie co niektórych nowych pomysłów... _________________ "To nie bug. Tak ma być..." "Procenty działają" Pety dopracowane Podklasy zrobione |
22 Mar 2013, o 03:18 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Ja tylko tyle wtrącę: ktokolwiek odpowiada za słownik, nadużywa tzw. "wildcard" (wieloznacznik http://pl.wikipedia.org/wiki/Wieloznacznik).
Wprowadzając słowo "ocenzurowane", bez pomyślunku dodaje symbol obejmujący dowolny ciąg przed i po słowie. Taki zapis *c h u j* automatycznie i niesłusznie obejmie i "c e c h u j ą c e" czy "l e n i u c h u j e". Jest to przyczyna większości błędów. Podobnie z "l u d", oraz "c i p" ("d o w c i p" już naprawiony chyba). Zasady są wrzucane bez zastanowienia, wystarczyłoby np. ocenzurować pojedyncze wystąpienie "c i p" (dopełniacz liczby mnogiej od wulgaryzmu oznaczającego żeńskie narządy płciowe), ale wykluczyć powtórzenia "c i p c i p" oraz "c i p c i p c i p" (onomatopeja, http://www.sjp.pl/cip). Nadal można korzystać w wildcardów, (np. "*jeb*" wydaje się dość bezpieczne, choć może są poprawne słowa polskie zawierające ten ciąg, wtedy można dać kilka wyjątków "*jeban*" "*jebak*" "*jebi* "*jebn*"). Oczywiście, staranne opracowanie reguł wymaga więcej czasu i więcej pisania. Miałem poszukać błędów w zeszły weekend, ale obiecanego dostępu do s0 nie dostałem (ani odpowiedzi od HM), a wrzucać wulgaryzmów na forum nie chcę, z oczywistych względów. Post edytowany, dodano jeden akapit, poprawiono pisownię. _________________ "The meme for blind faith secures its own perpetuation by the simple unconscious expedient of discouraging rational inquiry" |
22 Mar 2013, o 13:11 |
|
Duma Forum!
|
Plenty, no to się nie zgadaliśmy - ja czekałem na sygnał od Ciebie w minioną sobotę i mogę dać Ci tam dostęp od reki bo akurat mam chwilę...
co do samego słownika, to podmieniane są dokładne kombinacje znaków a nie fragmenty z otaczającymi je innymi znakami czyli np. jeśliby w słowniku było słowo 'kur' to zastąpi jedynie to słowo tj. 'kur' a nie 'kurczak', 'kurczatko', 'kurek' i parę innych słów... słownik sam w sobie nie jest doskonały i nigdy nie będzie, ja osobiście jestem zwolennikiem umieszczenia w nim słów które brzmią podobnie choć maja rózna pisownie w zależności od znaczenia (np. wspomniany 'lód' i 'lud') - a to z prostej przyczyny: na 100 słów 'lud' na czacie przynajmniej 95 będzie napisanych błędnie, podobnie ze słowem 'pomorze' i paroma innymi... to jest oczywiście do dyskusji i akurat to mogę zmieniać od ręki ale w tym przypadku uważam, że prędzej ktoś się nauczy pisać poprawnie 'lód' (od lodu) niż utrwali sobie błąd 'lód' (od ludu)... mogę się mylić i jestem otwarty na dyskusje. |
22 Mar 2013, o 13:36 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Dlatego jestem zwolennikiem zastępowania wulgaryzmów ciągiem "*". Ratuje sytuację, gdy jednak słowo było poprawne ;P Ale to nie moja gra, mogę tylko sugerować.
Co do dostępu do s0 - byłbym wdzięczny, choć na testy będę miał czas znowu dopiero od jutra. Teraz posiedzę na Taernie z godzinkę, dwie - i do roboty. A co do dogadania się - wysłałem pw, i sprawdziłem twoją obecność na forum. Cytuj: Temat wiadomości: Re: "Kupię słownik" Od: plenty Wysłane: 16 Mar 2013, o 17:26 Do: Heavenmaker Będę z przerwami do wieczora na s3, postać "Nyia". Myślałem o skrypcie testującym słowa, coś w stylu ataku słownikowego, ale dla wybranych grup; głównie w celu wyłapania niepoprawnej cenzury z wildcard'ami. Opóźnienie pisania ciut spowolni zabawę, ale coś wymyślę. Cytuj: podmieniane są dokładne kombinacje znaków a nie fragmenty z otaczającymi je innymi znakami czyli np. jeśliby w słowniku było słowo 'kur' to zastąpi jedynie to słowo tj. 'kur' a nie 'kurczak', No nie mów mi że "c e c h u j ą c y" czy "l u d ó w" ktoś ręcznie dodał. Chyba że forum i gra mają osobne słowniki; ale w grze na 100% wyłapało słowo "d o w c i p a s". _________________ "The meme for blind faith secures its own perpetuation by the simple unconscious expedient of discouraging rational inquiry" Ostatnio edytowany przez plenty, 22 Mar 2013, o 13:48, edytowano w sumie 1 raz |
22 Mar 2013, o 13:42 |
|
Duma Forum!
|
moja wina, przepraszam ale proszę o wyrozumiałość - ja dziennie dostaje od kilku do kilkudziesięciu pw na forum... musiałem przeoczyć lub odczytałem, odłożyłem na później i mi uciekło... już wchodzę na s3 i od ręki dam Ci dostęp.
edit: plenty napisał(a): No nie mów mi że "c e c h u j ą c y" czy "l u d ó w" ktoś ręcznie dodał. Chyba że forum i gra mają osobne słowniki; ale w grze na 100% wyłapało słowo "d o w c i p a s". słownik na forum to zupełnie inny mechanizm niż słownik w grze - na forum faktycznie działa to tak, że wyłapuje określona kombinacje znaków i zastępuje całe słowo - ale to mogę też zmienić, natomiast "d.o.w.c.i.p.a.s" przed chwilą napisałem na czacie i spokojnie przeszło i nie przypominam sobie żeby było w słowniku - ale nawet jeśli to obecnie go tam nie ma. |
22 Mar 2013, o 13:45 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Dzięki za dostęp. W pełni rozumiem że pm mógł umknąć. "d.o.w.c.i.p.a.s" faktycznie już puszcza. Wyłapałem sporo słów które powinny, a nie są objęte cenzurą, i ledwie kilka, które cenzuruje, a nie powinno. Zgodnie z obietnicą zrobię listę i wyślę na PW.
Jeszcze raz dziękuję. _________________ "The meme for blind faith secures its own perpetuation by the simple unconscious expedient of discouraging rational inquiry" |
22 Mar 2013, o 15:20 |
|
Strona 2 z 2 |
[ 19 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2 |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 89 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |